Ήταν πραγματικά ο Elvis που γεννήθηκε στο Μέμφις;

Ενώ οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ο Elvis είναι "από το" Μέμφις - και αυτό είναι αλήθεια, έζησε εκεί το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του - στην πραγματικότητα γεννήθηκε στο Tupelo του Μισισιπή.

Ο Έλβις γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 1935 σε ένα σπίτι δύο δωματίων που είχαν χτίσει οι γονείς του το προηγούμενο έτος, το 1934. Το σπίτι είναι ένα μικρό σπίτι με στυλ κυνηγετικό όπλο που είχε ηλεκτρικό ρεύμα και κατασκευάστηκε για μόλις $ 180. Ο Έλβις είχε επίσης έναν αδελφό δίδυμο, τον Τζέισι Γκαρόν, ο οποίος ήταν θνητοί.

Ο Elvis έζησε με τους γονείς του, τον Gladys και τον Vernon Presley στο σπίτι του Tupelo, μέχρι που ήταν 13 ετών. Το Tupelo βρίσκεται περίπου 80 μίλια νοτιοανατολικά από το Μέμφις του Τενεσί.

Σύμφωνα με την κληρονομιά, ο Elvis ξεκίνησε το μουσικό ταξίδι του στο Tupelo. Έχει εκτεθεί σε μια ποικιλία αμερικανικής μουσικής στην πρώιμη ζωή του, συμπεριλαμβανομένης της μουσικής του ευαγγελίου και της εκκλησίας, της μπλουζ μουσικής σε μια άλλη γειτονιά που ζούσε η οικογένειά του στο Tupelo (Shaker Rag) και η country music στο ραδιόφωνο.

Ο Έλβις μετακομίζει στο Μέμφις

Το 1948, ο Elvis και οι γονείς του μετακόμισαν στο Μέμφις, όπου ο Έλβις εγγράφηκε στην όγδοη τάξη στο γυμνάσιο Humes. Η οικογένεια έζησε σε πολλά διαφορετικά σπίτια καθ 'όλη τη διάρκεια του χρόνου τους στο Μέμφις, κυρίως στα δικαστήρια Lauderdale στο βόρειο κέντρο της πόλης.

Επισκεφτείτε τον τόπο γέννησης του Elvis

Σήμερα μπορείτε να επισκεφθείτε το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Elvis Presley στο Tupelo του Μισισιπή. Το σπίτι έχει διατηρηθεί και είναι ανοιχτό για περιηγήσεις μαζί με ένα Μουσείο και Εκδηλώσεις Κέντρο, ένα παρεκκλήσι, μια εκκλησία, μια αντανακλαστική πισίνα, το αμφιθέατρο, κατάστημα δώρων, και πολλά άλλα.

Υπάρχουν επίσης διάφορα αγάλματα Elvis.

Η γέφυρα είναι ανοιχτή από Δευτέρα έως Σάββατο από τις 9 π.μ. έως τις 6 μ.μ. και τις Κυριακές από τις 13 μ.μ. έως τις 5 μ.μ. Βρίσκεται στο 306 Elvis Presley Drive, Tupelo, Mississippi. Τα εισιτήρια για το σπίτι είναι μόνο 8 δολάρια για ενήλικες και 5 δολάρια για παιδιά ηλικίας 7 έως 12. Για την μεγάλη περιοδεία που περιλαμβάνει τα άλλα αξιοθέατα της περιοχής, τα εισιτήρια είναι 17 δολάρια για ενήλικες και 8 δολάρια για παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών.

Σύμφωνα με τον τόπο γέννησης του Elvis, περισσότεροι από 100.000 επισκέπτες ταξιδεύουν κάθε χρόνο από όλο τον κόσμο για να επισκεφθούν το σπίτι όπου γεννήθηκε ο βασιλιάς του rock 'n' Roll.

Γιορτάζοντας τα γενέθλια του Elvis

Παρόλο που ο Elvis γεννήθηκε στο Tupelo του Μισισιπή, μπορείτε ακόμα να γιορτάσετε τη γέννησή του τον Ιανουάριο στο σπίτι του και στο τελευταίο μέρος του στη Μέμφιδα στο Graceland Mansion. Υπάρχουν δύο "Εβδομάδες του Ελβις" κάθε χρόνο, ένας τον Ιανουάριο για να γιορτάσει τα γενέθλια του Βασιλιά και ένας τον Αύγουστο για να τιμήσει την επέτειο του περασμένου έτους.

Για την Εβδομάδα Γενεθλίων του Elvis, μπορείτε να περιμένετε αρκετές ημέρες προγραμματισμού που φιλοξενούνται από το Graceland, όπως ζωντανή μουσική, κόμμα κοπής κέικ, πίνακες, δημοπρασίες και πολλά άλλα.

Περισσότερες Συχνές Ερωτήσεις Σχετικά με τον Elvis

Ενημερώθηκε από τον Holly Whitfield, Νοέμβριος 2017