Πώς πέθανε ο Elvis Presley;

Ερωτήσεις
Πώς πέθανε ο Elvis Presley; Πότε ο Έλβις πέθανε;

Απαντήσεις
Ο Έλβις πέθανε στις 16 Αυγούστου 1977 στο μπάνιο του επάνω στο Graceland . Σύμφωνα με αναφορές, βρέθηκε στο πάτωμα του μπάνιου, και έπειτα ο Έλβις έσπευσαν στο νοσοκομείο όπου ο ίδιος ονομάστηκε επίσημα νεκρός. Ο θάνατός του περιβάλλεται από μυστήριο και αντιπαράθεση - οδηγώντας σε πολλές, πολλές θεωρίες συνωμοσίας του Elvis, αλλά εδώ είναι τα γεγονότα για το πότε πέθανε ο Elvis και τι προκάλεσε το θάνατό του.

Ο ιατροδικαστής κατέγραψε την αιτία θανάτου ως καρδιακή αρρυθμία. Ενώ είναι αλήθεια με την αυστηρότερη έννοια (η καρδιακή αρρυθμία απλά σημαίνει ότι έζησε έναν ακανόνιστο καρδιακό παλμό ο οποίος στη συνέχεια προκάλεσε την καρδιά του Elvis να σταματήσει.

Πολλοί οπαδοί έχουν παρατηρήσει ότι οι παθιασμένοι γιατροί παραλείπουν σκόπιμα τους λόγους για το θάνατο του Elvis και τον ακανόνιστο καρδιακό παλμό. Αργότερα, αποκαλύφθηκε ότι η υποκείμενη αιτία αυτών των καρδιακών προβλημάτων ήταν υπερβολές των συνταγογραφούμενων φαρμάκων, όπως η κωδεΐνη, το Valium, η μορφίνη και το Demorol. Μπορεί να υπάρχουν και άλλα φάρμακα. Μόλις απελευθερωθούν αυτές οι πληροφορίες σχετικά με το θάνατο του Elvis, ο Vernon Presley, ο πατέρας του Elvis, είχε σφραγίσει την πλήρη έκθεση αυτοψίας. Θα παραμείνει σφραγισμένο μέχρι το 2027, πενήντα χρόνια μετά το θάνατο του βασιλιά.

Μετά το θάνατο του Elvis, χιλιάδες οπαδοί ταξίδεψαν στο Μέμφις, προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση και άλλα προβλήματα. Η Εθνική Φρουρά κλήθηκε στην πόλη κατά τις ημέρες γύρω από την κηδεία της, η οποία έλαβε χώρα στις 18 Αυγούστου 1977.

Η κηδεία του Elvis

Οι σημαίες μειώθηκαν στο μισό ιστιοφόρο, καθώς η πόλη του Μέμφις προετοίμασε την πομπή της Elvis. Με όλους τους λογαριασμούς, περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι είχαν τη δυνατότητα να περάσουν από το κασσίτερο του βασιλιά, το οποίο δημιουργήθηκε στο φουαγιέ του Graceland. Μετά την κηδεία του, ο Elvis βρισκόταν για να ξεκουραστεί στο νεκροταφείο Forest Hills. Το σώμα του μεταφέρθηκε αργότερα στο Graceland. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την τελική θέση ανάπαυσης του Elvis σε αυτό το άρθρο .

Λόγω της διαμάχης γύρω από την αυτοψία καθώς και μερικές άλλες αμφισβητήσιμες περιστάσεις, ορισμένοι πιστεύουν ότι ο Elvis Presley είναι ακόμη ζωντανός ή τουλάχιστον ότι δεν πέθανε το 1977.

Αν και δεν πιστεύω ότι ο Elvis είναι ακόμα ζωντανός, είναι μια ενδιαφέρουσα ιδέα να εξερευνήσουμε. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τη θεωρία εδώ .

Υποθέτοντας ότι πιστεύετε ότι ο Έλβις πέθανε το 1977, όμως, μπορείτε πραγματικά να επισκεφτείτε τον τάφο του στο Graceland .

Το 2017, το Graceland γιόρτασε την 40ή επέτειο του θανάτου του Elvis με ειδική εβδομάδα Elvis στο Μέμφις του Τενεσί που ήταν η πρώτη Εβδομάδα του Ελβεσού μετά την έναρξη του συγκροτήματος ψυχαγωγίας Memphis του Elvis Presley και του The Guest House στο ξενοδοχείο Graceland κοντά στο Mansion.

Ενημερώθηκε τον Ιανουάριο του 2018 από την Holly Whitfield

Περισσότερες Συχνές Ερωτήσεις Σχετικά με τον Elvis