Διεθνής άδεια οδήγησης

Χρειάζεστε ένα για την Ελλάδα;

Αν σκοπεύετε να οδηγήσετε αυτοκίνητο στην Ελλάδα, ίσως θελήσετε να πάρετε μια διεθνή άδεια οδήγησης, πιο σωστά γνωστή ως διεθνής άδεια οδήγησης.

Από τεχνική άποψη, τα ελληνικά γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων και ενοικιαζόμενων μοτοσικλετών υποτίθεται ότι απαιτούν μια διεθνή άδεια οδήγησης , αλλά στην πράξη, οι συνήθεις άδειες οδήγησης από τις χώρες καταγωγής των αιτούντων γίνονται αποδεκτές. Αλλά τεχνικά, το ελληνικό δίκαιο απαιτεί να έχετε την επίσημη διεθνή άδεια οδήγησης για να παρουσιάσετε μαζί με την άδεια του οδηγού σας.

Αν σταματήσετε από την Ελληνική Αστυνομία, η αυτόματη μετάφραση που παρέχεται από τη διεθνή άδεια μπορεί να κάνει τα πράγματα να πάνε λίγο πιο ομαλά. Σκεφτείτε το - ανταποκρίνεστε καλύτερα στα υλικά που εκτυπώνονται στη δική σας γλώσσα και η διεθνής άδεια οδήγησης παρέχει την ευγένεια στον Έλληνα αξιωματικό που μπορεί να αποφασίσει τη μοίρα σας. Η άδεια και η πρωτότυπη άδεια πρέπει να εμφανίζονται μαζί , οπότε φέρτε την άδεια σας μαζί σας. Δεν είναι λόγος να αφήσετε την άδεια του οδηγού σας πίσω στην πατρίδα σας - και εκτός αυτού, η άδεια οδήγησης και η φωτογραφία σας ενδέχεται να σας βοηθήσουν να διεκδικήσετε ένα χαμένο διαβατήριο ή να εξυπηρετήσετε άλλους σκοπούς αναγνώρισης στο ταξίδι σας.

Υποβολή αίτησης για διεθνή άδεια οδήγησης

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, μόνο δύο οργανισμοί είναι εξουσιοδοτημένοι να εκδίδουν διεθνείς άδειες οδήγησης . Πρόκειται για την Αμερικανική Ένωση Αυτοκινήτου (AAA) και την Εθνική Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (NAC).

Για να υποβάλετε αίτηση, πρέπει να συμπληρώσετε την αίτηση, να πληρώσετε την τρέχουσα αμοιβή και να δώσετε δύο φωτογραφίες μεγέθους διαβατηρίου και ένα αντίγραφο της άδειας οδήγησης που εκδόθηκε από το κράτος.

Οι φωτογραφίες δεν χρειάζεται να είναι ίδιες με τη φωτογραφία διαβατηρίου σας, αλλά εάν υποβάλλετε αίτηση για διαβατήριο, είναι βολικό να παραγγείλετε επιπλέον αντίγραφα που θα χρησιμοποιηθούν για βίζα σε άλλα έθνη ή σε καταστάσεις όπως αυτό. Εάν περάσετε από ένα μεγάλο γραφείο ΑΑΑ, μπορούν συνήθως να τραβήξουν τη φωτογραφία για εσάς τη στιγμή που υποβάλλετε αίτηση.

Δεν χρειάζεται να είστε μέλος είτε του ΑΑΑ είτε του ΝΑΚ για να εκδώσετε τον εκτοπισθέντα στο σπίτι σας μέσω αυτών. Αλλά διαβάστε προσεκτικά τις μεμονωμένες οδηγίες, καθώς η διαδικασία εφαρμογής ποικίλλει ελαφρώς για κάθε οργανισμό.

Η διεθνής άδεια οδήγησης μπορεί να εκδοθεί μόνο έξι μήνες πριν το ταξίδι σας, επομένως δεν είναι κάτι που μπορείτε να φτάσετε πολύ μπροστά από την ημερομηνία αναχώρησής σας. Αφού έχετε την άδεια, είναι καλό για ένα έτος εφόσον η κανονική σας άδεια εξακολουθεί να ισχύει για εκείνη την περίοδο.

Οδηγίες εφαρμογής AAA

Οδηγίες Εφαρμογής NAC.

Αυτές είναι οι μόνες δύο αμερικανικές ομάδες που προσφέρουν νόμιμα την επίσημη διεθνή άδεια οδήγησης. Οποιεσδήποτε άλλες προσφορές δεν παρέχουν το επίσημο έγγραφο και μπορεί να μην γίνουν αποδεκτές εάν πρέπει να το δείξετε σε κάποια κολλώδη κατάσταση.

Οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου περνούν από την ΑΑ για την "άδεια" τους.
Οι καναδοί πολίτες μπορούν να περάσουν από το CAA.

Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι στην Ελλάδα

Βρείτε και συγκρίνετε πτήσεις προς και από την Ελλάδα: Αεροπλάνα Αθηνών και άλλων Ελλάδων - Ο κωδικός του ελληνικού αεροδρομίου για το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών είναι ATH.

Βρείτε και συγκρίνετε τιμές για: Ξενοδοχεία στην Ελλάδα και τα Ελληνικά νησιά

Κάντε κράτηση για τα ταξίδια της ίδιας μέρας γύρω από την Αθήνα

Κρατήστε τα δικά σας σύντομα ταξίδια γύρω από την Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά

Κάντε κράτηση για τις δικές σας εκδρομές στη Σαντορίνη και ημερήσιες εκδρομές στη Σαντορίνη

Κράτηση της δικής σας: Αξιοθέατα στην Κρήτη