Παρατηρώντας στην Ελλάδα

Η υπηρεσία ανταλλαγής ποδηλάτων διατίθεται στην Αθήνα

Η διεθνής εταιρία μοιράζοντας το ποδήλατο Uber προσφέρει τρεις εκδόσεις της υπηρεσίας της στη μεγαλύτερη πόλη της Αθήνας. Μπορείτε είτε να οδηγήσετε με έναν οδηγό στο δικό του όχημα χρησιμοποιώντας την υπηρεσία Uber X είτε να πάρετε μια πιο ταξί εμπειρία χρησιμοποιώντας το Uber Taxi.

Πώς λειτουργεί το Uber

Το Uber είναι μια εφαρμογή smartphone που μπορεί να κατεβάσει και επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν κράτηση αυτοκινήτου και να πληρώσουν για αυτό, επομένως δεν υπάρχει ανταλλαγή μετρητών μεταξύ του οδηγού και του οδηγού και ο οδηγός δεν έχει ποτέ πρόσβαση στην πιστωτική κάρτα του αναβάτη ή σε άλλες πληροφορίες πληρωμής.

Στην πιο δημοφιλή εκδοχή της, το Uber X, οι οδηγοί χρησιμοποιούν τα δικά τους αυτοκίνητα. Για άλλες υπηρεσίες όπως το Uber Black, μια πολυτελής υπηρεσία αυτοκινήτων ή το Uber Taxi, οι επιβάτες μπορούν να επιλέξουν περισσότερα επαγγελματικά οχήματα και οδηγούς.

Η ιδέα ενός "ιδιωτικού" αυτοκινήτου που χρησιμοποιείται για την πορθμείων γύρω από τους ανθρώπους είναι η εικόνα που προωθεί η Uber, αλλά σε πολλές πόλεις, ένα καλό ποσοστό των οδηγών είναι είτε οι πρώην οδηγοί ταξί ή έμπειροι οδηγοί που βρίσκουν αυτό ένα πιο βολικό ρεύμα εισοδήματος.

Κανόνες για ιππασία με Uber

Οι κανόνες που διέπουν το Uber διαφέρουν από πόλη σε πόλη. Ορισμένες πόλεις απαιτούν από τους οδηγούς να υποβάλλονται σε ελέγχους οδήγησης και υπόβαθρου πέρα ​​από εκείνους που κάνει η Uber. Σε άλλα μέρη, έχουν καθιερωθεί εντελώς νέες κατηγορίες μεταφορών για την κάλυψη των υπηρεσιών Uber και άλλων υπηρεσιών διαμεταφοράς, για να διασφαλιστεί ότι οι οδηγοί και οι επιβάτες προστατεύονται από κάποιο είδος ασφάλισης.

Η επέκταση της Uber ήταν γρήγορη και έρχεται σε ρυθμιστικά εμπόδια σε όλες σχεδόν τις πόλεις, όπου επεκτείνεται είτε για την περιπλάνηση είτε για την αποφυγή των νόμων μεταφοράς που καλύπτουν τα ταξί και άλλες υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων.

Και ιδιαίτερα στις ευρωπαϊκές πόλεις, οι διαμαρτυρίες των οδηγών ταξί υποδέχθηκαν νέες επεκτάσεις του Uber. το επιχείρημά τους είναι ότι, μη ακολουθώντας τους ίδιους κανόνες αδειοδότησης και εκπαίδευσης, η Uber εισήγαγε αθέμιτο ανταγωνισμό.

Πόλεις στην Ελλάδα όπου δραστηριοποιείται η Uber

Το Uber κυκλοφόρησε στην Αθήνα το 2014. Από την εποχή αυτή, η υπηρεσία περιορίζεται στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, με τα Uber X, Uber X Plus και Uber Taxi διαθέσιμα για ταξίδια από Αθήνα σε κοντινά σημεία και Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών.

Uber πλεονεκτήματα στην Ελλάδα

Ο Uber συμπλήρωσε το κενό μεταξύ των «δημόσιων» ταξί και των «ιδιωτικών» ή «ραδιοφωνικών» ταξί που κυριαρχούσαν στο τοπίο. Κοστίζει επιπλέον για να καλέσετε ταξί στην Ελλάδα, αντί να εμπιστευτείτε την ικανότητά σας να χαλαρώσετε ένα κενό στο δρόμο. Και κενά ή εν μέρει πλήρη δημόσια ταξί μπορεί να σταματήσουν να πάρουν επιπλέον επιβάτες κατά μήκος μιας διαδρομής, κάτι που μπορεί να διαταράξει τους τουρίστες.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Uber

Χρειάζεστε ένα smartphone για να αποκτήσετε πρόσβαση στην εφαρμογή Uber. Ενώ μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο Uber μέσω του ιστού ή σε ορισμένες πόλεις μέσω τηλεφώνου, για να ενεργοποιήσετε αρχικά την υπηρεσία, χρειάζεστε μια σύνδεση smartphone.

Εάν χρησιμοποιείτε το κινητό σας τηλέφωνο στο εξωτερικό, βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε ένα πακέτο που επιτρέπει διεθνή χρήση σε λογική τιμή, ή οποιαδήποτε εξοικονόμηση που μπορεί να έχετε με τη χρήση του Uber μπορεί να εξαλειφθεί.

Σχεδιάστε το ταξίδι σας στην Αθήνα

Ο κωδικός ελληνικού αεροδρομίου για το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών είναι ATH.

Βρείτε και συγκρίνετε τιμές σε ξενοδοχεία στην Αθήνα και τα Ελληνικά νησιά.