Κήπος Hampstead Heath Hill και Πέργκολα

Αυτό το ελάχιστα γνωστό τμήμα του εξάπλωσης Hampstead Heath είναι ένας κρυμμένος θησαυρός. Κάποιοι αποκαλούν τον «μυστικό κήπο» καθώς μπορείτε να είστε πολύ κοντά χωρίς να γνωρίζετε ότι είναι εκεί. (Την πρώτη φορά που την έψαχνα Περπατήθηκα κοντά για λίγο πριν ανακαλύψω τον κήπο, γι 'αυτό δείτε τις οδηγίες στο τέλος αυτού του άρθρου.)

Ο κήπος και η πέργκολα δεν είναι πραγματικά μυστικοί, καθώς έχουν ανοιχτεί στο κοινό από τη δεκαετία του 1960 και είναι ένα υπέροχο παράδειγμα ξεθωριασμένου Edwardian μεγαλείο.

Ιστορία του Hill Garden

Η ιστορία αρχίζει στις αρχές του εικοστού αιώνα. Το 1904 ένα μεγάλο αρχοντικό στην άκρη του Hampstead Heath που ονομάζεται 'The Hill' αγοράστηκε από τον William H Lever ο οποίος ήταν ο ιδρυτής των Lever Brothers. Αυτός ο μεγιστάνας σαπουνιού, ο οποίος αργότερα έγινε Λόρδος Leverhulme, ήταν ένας πλούσιος φιλανθρωπος και προστάτης της τέχνης, της αρχιτεκτονικής και της τοπικής κηπουρικής.

Το 1905 ο Lever αγόρασε τη γύρω περιοχή και σχεδίαζε να χτίσει μια μαγευτική πέργκολα για πάρτι κήπου και ως μέρος για να περάσετε χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους σας. Αναθέτει στον Thomas Mawson, έναν παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονα τοπίου, να επιβλέπει την κατασκευή. Ο Mawson ήταν ένας από τους κορυφαίους εκπροσώπους του κήπου Τέχνες και Χειροτεχνία και πήρε το προβάδισμα από τον Humphrey Repton. και οι δύο που διακήρυξαν τη σημασία της σύνδεσης ενός κήπου με το ευρύτερο τοπίο με σταδιακά μειωμένους βαθμούς διατύπωσης. Το Hill Garden και η Pergola έχουν γίνει ένα από τα καλύτερα επιζόντα παραδείγματα της δουλειάς του.

Συμπτωματικά, όταν ξεκίνησε στην Πέργκολα το 1905, χτίστηκε η επέκταση της γραμμής Northern Line (Underground) Hampstead. Αυτή η σήραγγα σήμαινε μια τεράστια ποσότητα χώρου που θα απορριφθεί και ο Λόρδος Leverhulme κέρδισε απίστευτα ένα τέλος για κάθε φορτίο φορτίου του εδάφους που έλαβε, το οποίο του έδωσε την ικανότητα να πραγματοποιήσει το όνειρό του και την πέργκολα του ανέβαλε ψηλά, όπως είχε προγραμματιστεί.

Το 1906 ολοκληρώθηκε η Πέργκολα, αλλά συνεχίστηκαν περαιτέρω παρατάσεις και προσθήκες για πολλά ακόμη χρόνια.

Το 1911 αποκτήθηκε περισσότερη γύρω γη και μια ανησυχία «δημόσιου δικαιώματος διέλευσης» ασχολήθηκε με την κατασκευή μιας πέτρινης γέφυρας πάνω από το δημόσιο μονοπάτι.

Ο Παγκόσμιος Πόλεμος σταμάτησε την πρόοδο, οπότε η επόμενη ανάπτυξη δεν ολοκληρώθηκε μέχρι το 1925 με επέκταση στην Πέργκολα - προσθέτοντας ένα καλοκαιρινό περίπτερο - λίγο πριν πεθάνει ο Λόρδος Leverhulme στις 7 Μαΐου 1925.

Το Hill House αγοράστηκε από τον Baron Inverforth και μετονομάστηκε σε House Inverforth. Έμεινε εδώ μέχρι το θάνατό του το 1955 και το ακίνητο είχε μια σύντομη ζωή ως αναρρωτική κατοικία για το Manor House Hospital.

Δυστυχώς, η πρώην πολυτέλεια του Κήπου του Λόρδου Leverhulme δεν διατηρήθηκε και η ερειπωμένη σήμανση σήμαινε ότι πολλά από τα αρχικά ξυλεία της Πέργκολας είχαν σάπισε μακριά από την επισκευή. Το 1960 το Συμβούλιο του Λονδίνου αγόρασε την Πέργκολα και τους σχετικούς κήπους και άρχισε εργασίες συντήρησης.

Ευτυχώς, το Συμβούλιο και τα διαδοχικά του όργανα (το Συμβούλιο του Μεγάλου Λονδίνου και το City of London Corporation που διατηρούν τώρα το χώρο) εργάστηκαν για την αποκατάσταση των κήπων, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης της λιμνοθάλασσας στην περιοχή ενός γηπέδου τένις. Η περιοχή είναι ανοιχτή στο κοινό από το 1963.

Η Πέργκολα

Σε απόσταση περίπου 800 ποδιών, η Pergola είναι μια καταγεγραμμένη δομή κατηγορίας ΙΙ και είναι τόσο μεγάλη όσο ο πύργος του Canary Wharf είναι ψηλός. Η μεγαλοπρεπή λεωφόρος των κλασικών πέτρινων κολώνων, με τις ξύλινες δοκούς στήριξης, παρέχει έναν υπερυψωμένο διάδρομο με αμπέλια και λουλούδια με υπερβολικά έντονα φύλλα.

Υπάρχει μια μοναδική ατμόσφαιρα στο Hill Garden καθώς μπορείτε να αισθανθείτε το ξεθωριασμένο μεγαλείο αλλά είναι γεμάτο χαρακτήρα. Είναι μια θαυμάσια ήσυχη τοποθεσία και ένα ιδανικό μέρος για ένα ρομαντικό πικ-νικ.

Είναι μια ζώνη απαλλαγμένη από σκύλους - η πινακίδα της πύλης δηλώνει ότι "ΚΥΝΗΓΙΑ (ούτε καν δικά σας)" - έτσι μπορείτε να απολαύσετε τους χλοοτάπητες και να χαλαρώσετε και στο χορτάρι.

Κατευθύνσεις

Διεύθυνση: Inverforth Κλείσιμο, έξω από το North End Way, Λονδίνο NW3 7EX

Κοντινότερος σταθμός του μετρό: Golder's Green (Βόρεια γραμμή)

(Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή Citymapper ή Planner Journey για να σχεδιάσετε τη διαδρομή σας μέσω των δημόσιων συγκοινωνιών.)

Βγείτε από το σταθμό και στρίψτε αριστερά και περπατήστε μέχρι το λόφο κατά μήκος του North End Road.

Μετά από περίπου 10 λεπτά, θα δείτε την είσοδο του Hampstead Heath και του Golders Hill Park στα δεξιά, απέναντι από τη στροφή προς τον Hampstead Way στα αριστερά σας. Υπάρχει ένας πεζόδρομος για να περάσετε στο πάρκο. Εισάγετε το πάρκο και υπάρχει ένα καφέ εδώ και τουαλέτες. Όταν είναι έτοιμο, απέναντι από το καφενείο είναι ένα σημείο που σας κατευθύνει προς το Hill Garden & Pergola. Πάρτε αυτό το μονοπάτι, ανεβαίνετε τα βήματα και πηγαίνετε κατευθείαν στην πύλη για να μπείτε στο Hill Garden. Θα εισέλθετε κοντά στη λίμνη κρίνος. Υπάρχουν άλλες πύλες, αλλά αυτό θα πρέπει να είναι το πιο εύκολο να βρείτε όταν επισκεφθείτε για πρώτη φορά.

Επίσημη Ιστοσελίδα: www.cityoflondon.gov.uk