Διαδρομές Κρουαζιέρας για τη Νότια, Ανατολική και Δυτική Καραϊβική

Επιλέξτε τη δική σας με το χρόνο, τις δραστηριότητες και την επιβίβαση στο μυαλό

Τα σημεία νότιας, ανατολικής και δυτικής πυξίδας σε σχέση με την Καραϊβική αντικατοπτρίζουν κοινά δρομολόγια κρουαζιέρας και όχι οποιοδήποτε χρήσιμο γεωγραφικό χαρακτηρισμό. Διαφορετικά, διαφορετικές γραμμές κρουαζιέρας, αλλά σε γενικές γραμμές, μια κρουαζιέρα νότιας Καραϊβικής επισκέπτεται τα νησιά Windward των Μικρών Αντιλλών ή τα ολλανδικά νησιά Aruba, Bonaire και Curacao, ενώ η ανατολική Καραϊβική περιλαμβάνει τις αμερικανικές και βρετανικές Παρθένες Νήσους, το Πουέρτο Ρίκο, τις Μπαχάμες, τους Τούρκους και τον Καΐκο και την Αντίγκουα.

Τα δρομολόγια της Δυτικής Καραϊβικής τείνουν να περιλαμβάνουν τη Μεξικάνικη Καραϊβική και τις νήσους Κέιμαν και μπορεί να περιλαμβάνουν στάσεις στη Τζαμάικα, το Μπελίζ και την Ονδούρα.

Μήκος Κρουαζιέρας

Οι ανατολικές διαδρομές προσφέρουν τα μικρότερα ταξίδια από τις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, με κρουαζιέρες τριών και τεσσάρων ημερών για το Grand Turk ή τις Μπαχάμες. Οι εβδομαδιαίες κρουαζιέρες μπορούν να περιλαμβάνουν τρία ή τέσσερα λιμάνια των νησιών των Παρθένων Νήσων, της Δομινικανής Δημοκρατίας και του Πουέρτο Ρίκο.

Τα δρομολόγια της Δύσης ποικίλλουν επίσης σε μήκος από αρκετές ημέρες έως περισσότερο από μία εβδομάδα, αλλά γενικά περιλαμβάνουν περισσότερο χρόνο στη θάλασσα για ταξίδια μεταξύ των πιο διαδεδομένων νησιών σε αυτό το τμήμα της Καραϊβικής. Περιλαμβάνουν επίσης συχνά το Μεξικό και περιστασιακά προορισμούς της Κεντρικής Αμερικής.

Οι κρουαζιέρες της Νότιας Καραϊβικής τείνουν να είναι οι μεγαλύτερες, εν μέρει επειδή τα νησιά αυτά βρίσκονται πιο απομακρυσμένα από τις ΗΠΑ και εν μέρει επειδή τα νότια δρομολόγια φαίνεται να σταματούν σε περισσότερους λιμένες. Συχνά περιλαμβάνουν τόσο προορισμούς ανατολικού δρομολογίου όσο και περισσότερους νότιους λιμένες όπως η Δομίνικα, η Μαρτινίκα και η Γρενάδα.

Δραστηριότητες κρουαζιέρας

Αν και η καλή ψαροντούφεκο και καταδύσεις υπάρχουν σε όλη την Καραϊβική, τα νησιά στα δυτικά δρομολόγια κρουαζιέρας κρατούν μια μικρή άκρη με τις τοποθεσίες τους πιο κοντά στο Μεσοαμερικανικό υφάλου. Τα δρομολόγια της δυτικής Καραϊβικής τείνουν να περιλαμβάνουν και περιπέτεια σε εξωτερικούς χώρους, ενώ οι προορισμοί της ανατολικής Καραϊβικής τείνουν να επικεντρώνονται περισσότερο σε μια πολυτελή εμπειρία με παγκοσμίου φήμης καταστήματα.

Οι κρουαζιέρες στα νότια σημεία σας επιτρέπουν να απολαύσετε την ευρωπαϊκή γεύση που απομένει από τις γαλλικές, βρετανικές και ολλανδικές αποικιακές δυνάμεις, ενώ ταυτόχρονα απολαμβάνετε ένα μοναδικό στυλ νησιού και σχεδόν παρθένο τοπίο στην περιοχή με τον ελάχιστο αριθμό επισκεπτών. Διαφορετικές γραμμές κρουαζιέρας διαθέτουν διαφορετικούς τύπους επιβατικών δραστηριοτήτων, αλλά αν σας αρέσει η ιδέα της αναψυχής στη θάλασσα, είναι λογικό να βρείτε μια κρουαζιέρα με μεγαλύτερες διαδρομές μεταξύ των λιμένων. Αντίθετα, αν προτιμάτε τις ημερήσιες εκδρομές στην ξηρά, ένα ανατολικό δρομολόγιο κάνει το πιο λογικό για εσάς.

Τοποθεσίες κρουαζιέρας

Οι κρουαζιέρες της Ανατολικής Καραϊβικής ξεκινούν συνήθως από την ανατολική ακτή των ΗΠΑ σε περιοχές όπως η Βαλτιμόρη, το Μέριλαντ. Τσάρλστον, Νότια Καρολίνα. και το Φορτ Λόντερντεϊλ και το Μαϊάμι της Φλόριντα. Τα δυτικά δρομολόγια συχνά ξεκινούν από τις πόλεις των λιμένων των ΗΠΑ στον Κόλπο του Μεξικού, όπως το Galveston και το Χιούστον του Τέξας. Νέα Ορλεάνη; και Mobile, Αλαμπάμα. Μπορούν επίσης να επιβιβαστούν από ανατολικές τοποθεσίες όπως το Fort Lauderdale και το Μαϊάμι. Τα δρομολόγια της Νότιας Καραϊβικής συνήθως ξεκινούν από το Πουέρτο Ρίκο, το Μπαρμπάντος ή το Μαϊάμι, αν και ανάλογα με τη γραμμή κρουαζιέρας, είναι δυνατόν να βρείτε δρομολόγια από οποιαδήποτε από αυτές τις αρχικές τοποθεσίες σε προορισμούς σε όλα τα νησιά.

Κρουαζιέρες στην Καραϊβική