Επισκεφθείτε τον διάσημο Όλυμπο της Ελλάδας

Ο Όλυμπος λέγεται ότι είναι το σπίτι του Δία και των υπόλοιπων 12 θεών και θεών του Ολύμπου , που έχουν το δικαίωμα να ζουν με το Δία στο σπίτι του στα σύννεφα. Είναι πιθανό ότι η αρχική θεότητα ήταν μια «μητέρα βουνού» και όχι ένας θεός όπως ο Δίας .

Ο Όλυμπος δεν είναι τόσο δραματικό από άποψη ύψους. Στο ψηλότερο σημείο του, που ονομάζεται Μύτικας ή Μύτικας, είναι 2919 μέτρα ύψος ή περίπου 9577 πόδια.

Βρίσκεται στα βορειοανατολικά της Ελλάδας στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Παρόλο που λέγεται ότι δεν είναι πολύ τεχνικά δύσκολο, πιο κοντά σε μια πεζοπορία παρά μια ανάβαση, εξακολουθεί να είναι δύσκολη και κάθε χρόνο μερικοί άτυχοι ή υπερβολικά βέβαιοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στο βουνό. Θάνατοι συμβαίνουν.

Υπάρχουν τόσο τα κανονικά όσο και τα τουριστικά λεωφορεία τόσο από την Αθήνα όσο και από τη Θεσσαλονίκη, μεταφέροντας τον ταξιδιώτη στο Λιτόχωρο, το χωριό που παρέχει την καλύτερη πρόσβαση. Υπάρχει επίσης υπηρεσία τρένου στην περιοχή. Μπορείτε επίσης να οδηγήσετε μέχρι το βουνό, οπότε μην αισθανθείτε ότι λείπετε εάν δεν είστε μέχρι ένα πλήρες ταξίδι. Μια ωραία εμπειρία του Όλυμπου είναι μια επίσκεψη στο μικρό εκκλησάκι της Αγίας Κορέας, που φτάνει σε έναν εύκολο περίπατο πάνω από μια πεζογέφυρα που διασχίζει ένα καταρρακτώμενο μικρό ποτάμι. Ο χώρος λέγεται ότι κτίστηκε πάνω σε ένα αρχαίο ναό αφιερωμένο στη Δήμητρα και την κόρη της Περσεφόνη, την Κόρη ή την κόρη.

Στους πρόποδες του Όλυμπου, ο αρχαιολογικός χώρος και το μουσείο του Δίου προσφέρουν εκθέματα στο βουνό και τα λείψανα μεγάλων ναών της Ίσιδας και άλλων θρησκειών.

Το χωριό Λιτόχωρο είναι γοητευτικό και είναι ένα δημοφιλές σημείο εκκίνησης για βόλτες στο βουνό.

Μια πρόσφατη αρχαιολογική εκστρατεία βρήκε αρχαία κομμάτια που χρονολογούνται από τις Μινωικές εποχές, υποδεικνύοντας ότι η λατρεία μιας θεότητας στο βουνό μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερη από ό, τι είχε αρχικά θεωρηθεί.