Μάθετε για τα Χριστούγεννα Luminarias, Farolitos και Southwest Festivities

Τα Χριστούγεννα στα Νοτιοδυτικά είναι μια όμορφη εποχή. Πολλοί ταξιδιώτες επισκέπτονται προορισμούς όπως το Grand Canyon, μένουν στα πανέμορφα εξοχικά σπίτια της Taos και περπατούν κατά μήκος του ποταμού San Antonio Walk για μια ειδική γιορτή για την περίοδο των διακοπών. Επειδή πολλές περιοχές έχουν ήπιες βραδινές θερμοκρασίες, οι εξωτερικοί εορτασμοί έχουν γίνει παραδόσεις διακοπών. Το φωτισμό του δρόμου σε μια γιορτινή περίοδο στο νοτιοδυτικό τμήμα περιλαμβάνει μια λαϊκή παράδοση που περιλαμβάνει φωσφορίζουσες ή φασολιτόλες .

Με απλά λόγια, αυτά είναι κεριά που τοποθετούνται προσεκτικά στην άμμο μέσα σε μια τσάντα, παρέχοντας μια ζεστή λάμψη τη νύχτα.

Στην αρχή, οι όρνιθες οδήγησαν τον δρόμο

Αυτά τα φώτα έχουν τις ρίζες τους στη δεκαετία του 1800. Μικρές πυρκαγιές, όπως οι σημερινές φωτιές στις γωνίες του Canyon Road στη Σάντα Φε, χρησιμοποιήθηκαν για να καθοδηγήσουν τους ανθρώπους στη Χριστουγεννιάτικη Μάζα. Πολύ συχνά, ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας νύχτας του Las Posadas, η οποία είναι η συμβολική παράσταση όταν η Μαρία και ο Ιωσήφ αναζητούσαν καταφύγιο στη Βηθλεέμ καθώς περπατούσαν από το σπίτι στο σπίτι πριν γεννηθεί ο Ιησούς. Σε μεταγενέστερες μέρες, τα παιδιά έφεραν μικρά φασόλια, καθώς επανέλαβαν τον Λας Ποσειά. Παρόμοιες γιορτές λαμβάνουν χώρα κάθε Σάββατο, για εννέα νύχτες πριν από τα Χριστούγεννα, και περιλαμβάνουν τελετουργίες όπως τραγούδι, προσευχή και φαγητό.

Πώς να χρησιμοποιήσετε Luminarias και Farolitos

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν luminarias ή farolitos σήμερα για να διακοσμήσουν το μονοπάτι προς την πόρτα τους και να περιγράψουν την οροφή του σπιτιού τους με ζεστά, φιλόξενα φώτα.

Εκείνοι στο Albuquerque τείνουν να αποκαλούν φανάρια χάρτινης τσάντας "luminarias", αλλά οι ντόπιοι από τη Santa Fe επιμένουν ότι ο σωστός όρος είναι "φασολιτό". Ιστορικά, μια πραγματική φωταύγεια είναι μια σειρά από μικρές φωτιές που καλύπτουν τους δρόμους, ενώ ένα farolito είναι ένα μικρό χαρτί φανάρι. Ανεξάρτητα από αυτό, οι δύο όροι χρησιμοποιούνται σήμερα εναλλακτικά.

Κάνε τα δικά σου φώτα

Κάνοντας luminarias ή farolitos είναι αρκετά εύκολο. Τα άτομα μπορούν να αγοράσουν χάρτινες σακούλες, αναθηματικά κεριά και άμμο στο τοπικό κατάστημα τεχνών και χειροτεχνίας. Έξυπνοι άνθρωποι συχνά περικοπή σχήματα διακοπών στις τσάντες για μια πρόσθετη εορταστική αφή. Για να φτιάξετε τα δικά σας φώτα, απλώς γεμίστε κάθε τσάντα με μερικά εκατοστά άμμου και πιέστε το αναθηματικό κερί στο κέντρο της έτσι ώστε η φλόγα να μην αγγίζει το χαρτί. Για να αποφύγετε τον κίνδυνο πυρκαγιάς, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρικά κεριά που λειτουργούν με μπαταρία.

Για τον αρχάριο, αρχίστε με την επένδυση στο διάδρομο, αντί για τη στέγη σας. Είναι καλύτερο να επιλέξετε μια ξηρή νύχτα με λίγο αέρα για αυτό το έργο. Τα φωταύρια με φωνητικά ή φώτα τσαγιού συνήθως καίγονται για περίπου τέσσερις ώρες πριν βγουν έξω.

Δείτε τις μεγάλες εμφανίσεις των νοτιοδυτικών φώτων διακοπών

Οι ακόλουθες τοποθεσίες τοποθετούνται σε μια επίδειξη για μερικές από τις πιο εντυπωσιακές επιδείξεις διακοπών των νοτιοδυτικών περιοχών: