Επισκόπηση του Wild Cave Tour του Εθνικού Πάρκου Mammoth Cave

Λοιπόν, το σπήλαιο Mammoth στο Κεντάκι ονόμασε την περιήγησή του σωστά. Άλλες επιλογές μπορεί να έχουν συμπεριληφθεί, το "Wicked Awesome Cave Tour", το "Most-Fun-Ever Cave Tour" ή το "The Best Cave Tour του Εθνικού Πάρκου Mammoth Cave". Το "Wild Cave Tour" είναι η μεγαλύτερη εκδρομή που προσφέρει το πάρκο και μεταφέρει τους επισκέπτες σε βάθη της σπηλιάς που δεν μπορείτε να δείτε πουθενά αλλού. Για λίγο περισσότερο από έξι ώρες, πήρα να δω φυσικούς σχηματισμούς, τεράστιους βράχους, και να συναντήσω μερικούς από τους πιο χαρούμενους ανθρώπους που επισκέπτονται το πάρκο.

Ήταν το αγαπημένο μου κομμάτι από το ταξίδι μου στο Εθνικό Πάρκο του Mammoth Cave και ελπίζω να μπορώ να εμπνεύσω άλλους για να το ελέγξω.

Ετοιμάζομαι

Πριν ξεκινήσει η περιοδεία, συγκεντρώσαμε στο Κέντρο Επισκεπτών. Η περιοδεία ξεκινάει από 14 άτομα (βλέπε περισσότερα κάτω από τους περιορισμούς περιορισμού παρακάτω), κάτι που είναι καλό για λόγους ασφαλείας και συμβάλλει στη δημιουργία φιλίας μεταξύ των ομάδων. Ήταν διασκεδαστικό να συναντήσετε εκείνους που επισκέπτονται το Mammoth Cave για πρώτη φορά και ακόμη και μερικούς που έχουν ήδη στο Wild Cave Tour πριν. Επισκέπτες επιστρέφουν ξανά και ξανά επειδή η περιήγηση σας μεταφέρει σε διαφορετικές περιοχές των σπηλαίων κάθε φορά. Να είστε βέβαιος να ενημερώσετε τον οδηγό σας όπου πήγατε την τελευταία φορά και όχι μόνο θα το λάβετε υπόψη, θα σας παρουσιάσουν σίγουρα ένα μέρος της σπηλιάς που δεν έχετε εξερευνήσει ακόμα!

Ο οδηγός μας για την ημέρα ήταν ο Gabe Esters, ένας ευχάριστος τυχοδιώκτης, με μεγάλη αίσθηση του χιούμορ και της αγάπης του πάρκου. Ο Gabe μεγάλωσε στην περιοχή και έγινε οδηγός πριν από 7 χρόνια όταν έμαθε ότι η διδασκαλία του γυμνασίου δεν ήταν γι 'αυτόν.

Μετά από μια σύντομη εισαγωγή, μας μεταφέρθηκαν σε ένα άλλο κτίριο για να το προσαρμόσουμε. Μας δόθηκαν φόρμες, κράνη με λάμπες, γόνατα, bandannas και γάντια. Μετά από δύο μόνο προσπάθειες, βρήκα ένα ζευγάρι φόρμες που μου ταιριάζουν τέλεια και παρέδωσαν τις μπότες μου για να απολυμανθούν. Σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί το Σύνδρομο Λευκής Νόσου , δεν επιτρέπεται να υπάρχει εξωτερική ταχύτητα μέσα στις σπηλιές και όλες οι μπότες πρέπει να ψεκάζονται πριν και μετά την περιήγηση.

Το σύνδρομο επηρεάζει τις νυχτερίδες που ζουν σε σπηλιές και άρχισε να καλλιεργείται το 2009. Στην πραγματικότητα, η Ιντιάνα έκλεισε τις σπηλιές της στους τουρίστες στο Hoosier National Forest για να επιβραδύνει την εξάπλωση της νόσου.

Μόλις οι μπότες μου καθαρίζονταν και ζούσαν, ήμουν έτοιμος να βγάλω. Και ήταν μόνο 10 π.μ.! Πήραμε πίσω στο λεωφορείο και πήραμε μια βόλτα στην Carmichael Entrance για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας.

"Θέλω να ροκάρω!"

Η πρώτη μου σκέψη καθώς περπατούσαμε τις σκάλες στη σπηλιά ήταν: "Άνθρωπος, είναι ψυχρός". Τα σπήλαια διατηρούν μια θερμοκρασία στα μέσα της δεκαετίας του '50 - μια τέλεια διαφυγή για μια υγρή μέρα του καλοκαιριού. Κάναμε σύντομα βήματα και βρήκαμε ένα άνετο σημείο για να καθίσετε και να εισαγάγετε τον εαυτό μας ο ένας στον άλλο. Ήταν ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσετε την περιοδεία, δεδομένου ότι εργάζεστε πραγματικά μαζί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είτε χρειάζεστε ένα χέρι μέχρι ένα βράχο είτε ένα απλό, "Μπορείτε να το κάνετε!" η ομάδα εργάζεται πραγματικά στενά όλη την ημέρα. Στην πραγματικότητα, αν ξέρετε άλλους ή όχι, είστε υπεύθυνοι για τον πεζοπόρο πίσω από σας ανά πάσα στιγμή. Εάν δεν τους βλέπετε, πρέπει να φωνάξετε, "Hold up!" οπότε η ομάδα μπορεί να σταματήσει και να εξασφαλίσει ότι όλοι οι πεζοπόροι θα παγιδευτούν και θα κινηθούν μαζί μέσα από τις σπηλιές.

Μετά από τις σύντομες εισαγωγές μας, ξεκινήσαμε με μια ποικιλία από αποσπάσματα και φτάσαμε αρκετά γρήγορα στην πρώτη μας φυσική πρόκληση.

Ο Gabe μας σταμάτησε και εξήγησε τι πρέπει να κάνει όταν σέρνεται μέσα από έναν στενό χώρο. Μας είπαν να χαλαρώσουμε, να αναπνεύσουμε αργά, ακόμα και σε ποια κατεύθυνση το κεφάλι μας μπορεί να νιώθει πιο άνετα. Είχα τα νεύρα μου, αλλά ήμουν αποφασισμένος να κλωτσήσω. Τότε είδα πού έδειξε. Δεν έμοιαζε καν με δίοδο! Έδωσε μια σύντομη επίδειξη που έμοιαζε σαν ένας άντρας καταδύσεις κεφάλι πρώτα σε μια τρύπα στη γη με τα πόδια του κουνώντας στο σχηματισμό handstand. Αλλά χωρίς πολύ περισσότερη σκέψη, ήταν η σειρά μας. Ένας από εμάς που σκάψαμε, και εννοώ, έσκασε, μέσα από το πέρασμα. Και ξέρεις τι? Ήταν απίστευτα! Σίγουρα δεν είναι για όλους. Στην πραγματικότητα, ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να μην ταιριάζουν, αλλά ήταν τόσο δροσερό. Ένιωσα σαν ένας πραγματικός εξερευνητής, φτάνοντας στην κορυφή σε μέρη της γης που κανείς άλλος δεν έχει δει.

Ο καθένας το κατάφερε και αυτό που είδα στην άλλη πλευρά ήταν μερικά από τα μεγαλύτερα χαμόγελα ποτέ.

Όλοι αισθανόμαστε αρκετά περήφανοι για τον εαυτό μας. Είχα αυτή την αίσθηση της ολοκλήρωσης, όπως, "ΟΚ, αυτό ήταν εύκολο. Και η υπόλοιπη μέρα ήταν εξίσου συναρπαστική. Μερικές φορές περπατήσαμε, μερικές φορές σκάψαμε, και κάποιες φορές κάναμε απλά να περιπλέψουμε τις διαβάσεις μας και να δούμε το σπήλαιο του Mammoth όπως κάποιοι δεν θα δουν ποτέ. Μετά από μερικές ώρες, η ενέργειά μας άρχισε να βουτά, αλλά ευτυχώς ήρθε η ώρα για ένα μεσημεριανό διάλειμμα.

Φτάσαμε στο δωμάτιο Snowball το οποίο ήταν πλήρως εξοπλισμένο με πολλαπλά τραπέζια πικ-νικ, μπάνια και μια ποικιλία από σάντουιτς, σούπες, ποτά και καραμέλες. Και το αγόρι το χρειαζόμασταν. Το υπόλοιπο της περιοδείας ήταν γεμάτο από μερικούς εύκολους περιπάτους και άλλες επίπονες δραστηριότητες, όπως τοίχοι και σκάλες. Αλλά κάθε ίχνος που χτυπήσαμε, κάθε διάβαση που διερευνήσαμε, και κάθε ορόσημο που είδαμε ήταν εντελώς αξίζει τον κόπο. Η περιοδεία ήταν εκπληκτική και προσφέρει τόσο πολύ στους συμμετέχοντες της.

Απλά κάνε το

Ενώ το πάρκο τείνει να περιγράψει την περιοδεία ως "πολύ επίπονη" και όχι για εκείνους που "φοβούνται τα ύψη ή τους στενούς χώρους", νομίζω ότι πολύ περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να χειριστούν αυτήν την περιοδεία από όσο νομίζουν. Στην πραγματικότητα, νομίζω ότι το πάρκο μπορεί πραγματικά να τρομάξει τους ανθρώπους μακριά. Όταν διάβασα τις προειδοποιήσεις, ένιωσα αρκετά πανικό. Μπορώ να το χειριστώ; Τι κάνω? Τι γίνεται αν φρικάρω εκεί κάτω; Αλλά μέσα σε 15 λεπτά από τη στιγμή που βρισκόμουν στο σπήλαιο, γελάσα και έχω πολύ διασκέδαση. Το μόνο πράγμα που μιλάει επισκέπτες έξω από το Wild Cave Tour είναι οι ίδιοι.

Τώρα μην με κάνετε λάθος. Δεν λέω ότι αυτή η περιοδεία είναι για όλους. Εάν περπατάτε με ένα καλάμι, μην πηγαίνετε σε αυτήν την περιοδεία. Αν είστε υπέρβαροι ή πολύ ανθυγιεινές, αυτή η περιοδεία δεν είναι για σας. Ωστόσο, εάν είστε σε καλή κατάσταση και πληρούν τις άλλες λεπτομέρειες του βάρους και της ηλικίας, πηγαίνετε για αυτό! Ίσως να φοβηθείτε από την αρχή, αλλά πιστέψτε με, στο τέλος της ημέρας, θα είστε τόσο υπερήφανοι για τον εαυτό σας και χαίρομαι που το κάνατε.