Βασικός οδηγός για την παραλία Patnem στην Goa

Η παραλία Patnem είναι μια ελκυστική εναλλακτική λύση στη δημοφιλή παραλία Palolem του νότιου Γκόα για όσους δεν θέλουν να είναι ακριβώς στη μέση της δράσης, αλλά εξακολουθούν να θέλουν κάποια διασκέδαση. Είναι γεμάτη με παραλίες και καλύβες, αλλά υπάρχει αρκετός χώρος για όλους.

Τοποθεσία

Το Patnem βρίσκεται στη νότια Goa, 45 χιλιόμετρα από το Marago και 78 χιλιόμετρα από το Panaji, την πρωτεύουσα του κράτους. Είναι μόλις 5 λεπτά από την παραλία Palolem , με την παραλία Colomb που βρίσκεται στο μεταξύ.

Η κύρια πόλη της περιοχής, Chaudi (επίσης γνωστή ως Canacona), είναι βολικά λίγα λεπτά μακριά σε περίπτωση που χρειαστεί να πάτε σε ΑΤΜ ή να αγοράσετε προμήθειες.

Να πάρει εκεί

Οι πλησιέστεροι σιδηροδρομικοί σταθμοί προς Palolem είναι Margao (επίσης γνωστός ως Madgaon) στο σιδηροδρομικό σταθμό Konkan και Canacona. Το Canacona απέχει 5 λεπτά με το αυτοκίνητο από το Patnem και το ταξίδι κοστίζει περίπου 150 ρουπίες σε έναν αυτοκινούμενο ριψό. Το Marago απέχει 40 λεπτά και κοστίζει περίπου 1.000 ρουπίες σε ένα ταξί. Εναλλακτικά, το αεροδρόμιο Dabolim της Γκόα απέχει περίπου μιάμιση ώρα. Ένα ταξί από το αεροδρόμιο θα κοστίσει 1.800-2.000 ρουπίες. Αφού περάσετε από το αεροδρόμιο, θα βρείτε έναν προπληρωμένο μετρητή ταξί προς τα αριστερά.

Εναλλακτικά, οι κανονικές υπηρεσίες τρένων και λεωφορείων είναι δημοφιλείς τρόποι να φτάσετε στη Γκόα από τη Βομβάη.

Καιρός

Το Patnem έχει ζεστό καιρό όλο το χρόνο. Οι θερμοκρασίες σπάνια φτάνουν περισσότερο από 33 βαθμούς Κελσίου (91 βαθμούς Φαρενάιτ) κατά τη διάρκεια της ημέρας ή πέφτουν κάτω από τους 20 βαθμούς Κελσίου (68 βαθμούς Φαρενάιτ) τη νύχτα.

Μερικές χειμωνιάτικες νύχτες μπορεί να πάρουν λίγο ψυχρή από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Φεβρουάριο όμως. Το Patnem παίρνει βροχή από το νοτιοδυτικό μουσόνιο από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο. Οι καλύβες στην παραλία αποσυναρμολογούνται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, και τα περισσότερα μέρη κλείνουν. Η τουριστική περίοδος ξεκινά στα τέλη Οκτωβρίου και αρχίζει να τελειώνει στα τέλη Μαρτίου.

Τι να κάνω

Υπάρχουν μερικές δημοφιλείς εκδρομές γιόγκα στην Patnem.

Το Bamboo Yoga Retreat (πρώην Lotus Yoga Retreat) είναι ιδανικό για διακοπές γιόγκα, με υγιεινή διατροφή και καταλύματα που παρέχονται σε καλύβες από μπαμπού. Υπάρχει μια σειρά από ευέλικτες τάξεις για όλα τα επίπεδα (διαβάστε τις αναθεωρήσεις) Yin Yoga Teacher Training προσφέρεται επίσης. Το Kranti Yoga Village Beach Resort απευθύνεται σε πιο σοβαρούς μαθητές. Προσφέρει εντατική Ashtanga Yoga και Vinyasa Flow plus 200 και 500 ώρες Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών Γιόγκα (διαβάστε αναφορές).

Η νυχτερινή ζωή στην Patnem είναι πολύ χαλαρή αλλά μερικές φορές θα υπάρχει ζωντανή μουσική στις παραθαλάσσιες παραλίες που ενθαρρύνουν τους τουρίστες να φέρουν τα όργανα και να παίξουν. Αν ψάχνετε για ένα πάρτι, θα το βρείτε πιθανότατα στο Tantra Cafe and Huts. Διαφορετικά, κατευθυνθείτε προς την κοιλάδα Leopard κοντά στην Agonda ή τα πάρτι Silent Noise κοντά στην παραλία Palolem κάθε Σάββατο.

Τα κυριότερα αξιοθέατα της Patnem βρίσκονται απλά στη θάλασσα και στην πισίνα. Υπάρχουν μερικά καταστήματα που καλύπτουν το δρόμο που οδηγεί στην παραλία, αν θέλετε να ψωνίσετε. Πωλούν το συνηθισμένο τουριστικό εισιτήριο - ασημένια κοσμήματα, ρούχα hippie και τσάντες.

Νιώστε σαν να εξερευνείτε πιο μακριά; Επισκεφθείτε μυστική παραλία Galjibag λίγο πιο κάτω από την ακτή.

Που να φάω

20 Απριλίου, στο βόρειο άκρο της παραλίας, είναι ίσως το καλύτερο εστιατόριο της Patnem.

Η κουζίνα είναι αναζωογονητικά διαφορετική και τα κοκτέιλ είναι δημιουργικά. Διαθέτουν επίσης βίλες και καλαίσθητες παραλίες. Μην χάσετε το ειδικευμένο ψητό αρνάκι της Νέας Ζηλανδίας στο Nada Brahma. Επίσης, σερβίρονται βέγκαν και χορτοφαγικά πιάτα. Το Magic View συνιστάται για ιταλική κουζίνα, συμπεριλαμβανομένης της πίτσας. Το σπίτι είναι ένα άλλο τουριστικό φαβορί.

Που να μείνω

Η πλειοψηφία των καταλυμάτων στο Patnem αποτελείται από καλύβες στην παραλία. Αν και η Patnem είναι πιο ήσυχη από την Palolem, τείνει να είναι λίγο πιο ακριβή. Το Turtle Hill, που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου, διαθέτει πανέμορφες βουνοπλαγιές δύο επιπέδων που είναι ίσως οι καλύτερες στην Patnem. Το Tantra Cafe διαθέτει εξαιρετικά καταλύματα για κατασκήνωση. Η Κούβα, η οποία έχει δημοφιλείς καλύβες στην παραλία Palolem, διαθέτει επίσης καλύβες στην παραλία Patnem (τα διαμερίσματα είναι περίπου 10-15 λεπτά με τα πόδια από την παραλία και όχι από τα πέντε λεπτά που απαιτούνται).

Το Sea Front Beach Huts και η Salida del Sol είναι επίσης αξιοπρεπείς.

Θα βρείτε τις φθηνότερες καλύβες που βρίσκονται στο ήσυχο νότιο τμήμα της παραλίας. Δοκιμάστε τις καλύβες Bougainvilla εκεί.

Αν δεν σας πειράζει να μείνετε λίγο μακριά από την παραλία, το Secret Garden είναι υπέροχο και οικείο. Το Turiya Villa είναι μια όμορφα ανακαινισμένη βίλα 100 ετών στο κοντινό χωριό Chaudi / Canacona. Είναι ένα μοναδικό και γαλήνιο καταφύγιο χαλάρωσης.