Παραλία Galgibag: Το καλύτερο κρυφό μυστικό της Νότιας Γκόα;

Φανταστείτε μια μεγάλη έκταση παραλία στην Goa που στερείται οποιασδήποτε εξέλιξης, εκτός από μερικές βάρκες. Αν και μπορεί να φαίνεται σαν ένα όνειρο αυτές τις μέρες, εξακολουθεί να υπάρχει! Η παραλία Galgibag (γνωστή και ως Galjibag) στο νότιο νότο της Γκόα είναι προστατευόμενη περιοχή αναπαραγωγής χελωνών Olive Ridley, εξασφαλίζοντας ότι παραμένει ευχάριστα ανέπαφη και απαλλαγμένη από οποιεσδήποτε μόνιμες κατασκευές.

Η ρύθμιση είναι θεαματική. Δεν υπάρχει σχεδόν ψυχή σε αυτό το μακρύ τμήμα της παρθένας παραλίας, που είναι γεμάτη με ξύλα Casuarina.

Θα βρείτε τους περισσότερους ανθρώπους που χαλαρώνουν γύρω από τις χούφτες των απλών σκαφών στο νότιο άκρο της παραλίας (το βόρειο άκρο είναι εκεί όπου οι χελώνες αναπαράγονται και είναι περιορισμένες), σκαρφαλώνουν στα θαλασσινά και πίνουν παγωμένη μπύρα.

Εκτός από τα ινδικά ονόματα των shacks και του φιλικού ινδικού προσωπικού, θα μπορούσατε να συγχωρεθείτε για να αναρωτιέστε αν βρίσκεστε στην Ινδία, καθώς οι βάρκες είναι γεμάτες από αλλοδαπούς που προσελκύονται από την χαλαρή και γαλήνια ατμόσφαιρα.

Δυστυχώς, η περιοχή δεν πρόκειται να παραμείνει απομονωμένη για πολύ καιρό, καθώς κατασκευάζεται ένας νέος αυτοκινητόδρομος παράκαμψης μέσω του χωριού Galgibag και κοντά στην ακτή. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να επισκεφθείτε νωρίτερα, παρά αργότερα!

Να πάρει εκεί

Η παραλία Galgibag απέχει περίπου 20 λεπτά με το αυτοκίνητο νότια της παραλίας Patnem και Chaudi (Canacona). Στην ιδανική περίπτωση, είναι καλύτερο να προσλάβετε μοτοσυκλέτα (περίπου 300 ρουπίες την ημέρα) για να πάτε εκεί. Ωστόσο, τα λεωφορεία τρέχουν από το Chaudi. Λαμβάνοντας ένα auto rickshaw είναι μια άλλη επιλογή.

Τρώει

Η ειδικότητα είναι φρέσκα θαλασσινά, ιδιαίτερα στρείδια, που συλλέγονται από τον κοντινό ποταμό Galgibag. Ακόμα κι αν δεν είστε παιχνίδι για να φάτε τα στρείδια (αν και είναι φρέσκα και δεν αισθανόμουν κακό αποτέλεσμα από αυτά), υπάρχουν πολλές άλλες λιχουδιές, όπως αστακό, καβούρια, γαρίδες, καλαμάρι και αυθεντικά κάρυ Goan.

Το καλύτερο κομμάτι είναι η τιμή - γενικά η μισή τιμή του τι χρεώνεται στις κοντινές παραλίες Patnem και Palolem, και αυτό ισχύει και για το κόστος του αλκοόλ. Τα στρείδια είναι φθηνά σε μόλις πέντε για περίπου 100 ρουπίες. Παρόλο που ήταν προηγουμένως δυνατή η απόκτηση δύο φορές περισσότερων για την ίδια τιμή.

Ο Santosh φαίνεται να έχει τη δημοφιλέστερη γέφυρα. Ισχυρίζεται ότι συνιστάται από τον βρετανό σεφ Jamie Oliver. Ωστόσο, δεν μπορείτε να αναρωτηθείτε πόσο αληθινό είναι, όταν η επόμενη πόρτα της Surya έχει υποτεθεί ότι έχει προταθεί από τον Gordon Ramsay!

Κοιμάμαι

Είναι δυνατό να μείνετε στην παραλία Galgibag. Πολλά από τα σακάκια προσφέρουν βασικά δωμάτια που ξεκινούν από 500 ρουπίες τη νύχτα. Είναι μια καλή ιδέα να κλείσετε καταλύματα αρχικά στην κοντινή παραλία Patnem ή την κομψά ανακαινισμένη Villa Turiya στο Chaudi, στη συνέχεια να κατευθυνθείτε στην παραλία Galgibag και να δείτε τι είναι διαθέσιμο.

Αν προτιμάτε κάτι πιο άνετο, το Surya Beach Cafe διαθέτει καινούργια δωμάτια και δύο πολύ κομψές ξύλινες πολυτελείς καλύβες με πατώματα από σχιστόλιθο στην παραλία. Οι τιμές για τις καλύβες ξεκινούν από 4.000 ρουπίες ανά διανυκτέρευση. Μπορείτε να κάνετε κράτηση online εδώ. Διαφορετικά, επικοινωνήστε απευθείας με τον ιδιοκτήτη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο suryacafe400@gmail.com ή στο τηλέφωνο 09923155396 ή 09673486849. Η σεζόν διαρκεί από 1 Νοεμβρίου έως 25 Απριλίου.

Εναλλακτικά, το La Mangrove είναι ένα υπέροχο boutique ξενοδοχείο που δεν απέχει πολύ από τον ποταμό, με κομψά καταλύματα tipi.