Ένας οδηγός ταξιδιώτη για την απόρριψη στην Αφρική

Οι συμβουλές είναι ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν ταξιδεύετε στην Αφρική. Για τους περισσότερους αχθοφόρους, οδηγούς σαφάρι και οδηγούς, συμβουλές αποτελούν ένα σημαντικό ποσοστό του μισθού τους. Η υπερεκμετάλλευση είναι λιγότερο πρόβλημα από την υποχώρηση, ιδιαίτερα δεδομένου του οικονομικού άγχους που υφίστανται πολλοί Αφρικανοί που εργάζονται για να βάλουν φαγητό στο τραπέζι, να αγοράσουν σχολικές στολές και να προσφέρουν αξιοπρεπή ιατρική περίθαλψη. Παρακάτω θα βρείτε κάποιες οδηγίες για την κατάρρευση, για να σας βοηθήσουμε να υπολογίσετε το σωστό ποσό χρημάτων για να φέρετε στο ταξίδι σας.

Γενικές συμβουλές για την απόρριψη

Όταν ταξιδεύετε, είναι καλή ιδέα να διατηρήσετε την προσφορά μικρών λογαριασμών (είτε σε δολάρια ΗΠΑ είτε στο τοπικό νόμισμα του προορισμού σας). Η πραγματοποίηση αλλαγών είναι πάντα δύσκολη, ειδικά σε προορισμούς πιο μακρινές. Πάντα δώστε την άκρη απευθείας στο άτομο που επιθυμείτε να ανταμείβετε για τις υπηρεσίες. Για παράδειγμα, εάν επιθυμείτε να μαντέψετε το σπίτι, μην παραδώστε την άκρη σας στη ρεσεψιόν και περιμένετε να φτάσει στο σωστό πρόσωπο.

Γενικά, τα μετρητά εκτιμώνται περισσότερο από τα αγαθά, δεδομένου ότι δίνουν στον παραλήπτη την ελευθερία να ξοδεύει τα χρήματά του όπως το βλέπουν καλύτερα. Αν προτιμάτε να δώσετε ένα δώρο, βεβαιωθείτε ότι το κάνετε με υπευθυνότητα . Ελέγξτε το άρθρο μας σχετικά με τα θέματα χρημάτων στην Αφρική για συμβουλές σχετικά με το σωστό νόμισμα και συμβουλές σχετικά με τον τρόπο χρήσης των πιστωτικών καρτών και των ταξιδιωτικών επιταγών στο εξωτερικό.

Πώς να Συμβουλή για γεύματα και ποτά στην Αφρική

10% - 15% είναι μια κανονική συμβουλή για καλή εξυπηρέτηση σε εστιατόρια και σε μπαρ.

Οι περισσότεροι σερβιτόροι κερδίζουν έναν απίστευτα βασικό μισθό, ώστε οι συμβουλές να είναι ένα πολύ απαραίτητο συμπλήρωμα και μια κατάλληλη ανταμοιβή για καλές υπηρεσίες. Αν αγοράζετε μόνο μια μπύρα ή ένα κοκ, καλό είναι να αφήσετε την αλλαγή και όχι μια συγκεκριμένη συμβουλή. Εάν γευματίζετε με μια μεγάλη ομάδα σε ένα ωραίο εστιατόριο, συνήθως θα προστεθεί μια χρέωση για την επιταγή στο check αυτόματα.

Πώς να νοικοκυριό Συμβουλή, Porters, το προσωπικό του ξενοδοχείου, Safari Οδηγοί και οδηγοί

Σε οικονομικά ξενοδοχεία, δεν αναμένονται συμβουλές για καθαρισμό, αλλά είναι πάντοτε ευπρόσδεκτοι. Σε πολυτελείς κατασκηνώσεις σαφάρι θα υπάρχει συχνά μια γενική αναπηρική καρέκλα στη ρεσεψιόν ή στη ρεσεψιόν. Οι συμβουλές που κατατίθενται εδώ συνήθως θα κατανέμονται ομοιόμορφα μεταξύ του προσωπικού του στρατοπέδου. οπότε αν θέλετε να συμβουλεύεστε κάποιον συγκεκριμένα, φροντίστε να το κάνετε άμεσα.

Ως γενικός οδηγός, συμβουλή:

Ενώ οι πάροχοι υπηρεσιών σε πολλές αφρικανικές χώρες θα δεχτούν με χαρά τα δολάρια ΗΠΑ, είναι μερικές φορές πιο ενδεδειγμένο να ανατρέχετε στο τοπικό νόμισμα. Στη Νότια Αφρική, για παράδειγμα, θα πρέπει να δίνετε συμβουλές στο Rand.

Πώς να Συμβουλή Αχθοφόροι, Οδηγοί και Cooks σε ορειβατικά ταξίδια

Αν σχεδιάζετε να ανεβείτε στο Kilimanjaro ή να πάτε σε άλλα ορεινά ταξίδια στην Αφρική , η εταιρεία κράτησης θα πρέπει να είναι σε θέση να συμβουλεύει τα κατάλληλα ποσά ανατροπής. Για μια γρήγορη εκτίμηση του προϋπολογισμού, αναμένετε να ξοδέψετε το 10% του κόστους του ταξιδιού σας στις συμβουλές.

Αυτό συνήθως μεταφράζεται γύρω από:

Πώς να Συμβουλή οδηγούς ταξί

Κατά την απόρριψη των οδηγών ταξί, ο κανόνας είναι να στρογγυλοποιήσετε τον τελικό ναύλο και να αφήσετε τον οδηγό με την αλλαγή. Εάν ο οδηγός έχει βγει από το δρόμο του για να σας βοηθήσει, έχει κολλήσει με το μετρημένο εισιτήριο (αν λειτουργεί ο μετρητής!), Ή αν το ταξίδι είναι πάνω από 30 λεπτά, σκεφτείτε το 10%.

Όταν δεν είναι συμβουλή

Παρόλο που είναι καλό να είμαστε γενναιόδωροι, ειδικά σε χώρες όπου η φτώχεια είναι ένα μείζον πρόβλημα, υπάρχουν καταστάσεις στις οποίες είναι καλύτερο να μην συμβεί. Για παράδειγμα, τα παιδιά στην Αφρική συχνά αναγκάζονται να περνούν χρόνο στους δρόμους και όχι στο σχολείο για να πάρουν συμβουλές (ή φυλλάδια) από τους τουρίστες. Δυστυχώς, η καταβολή των χρημάτων αυτών μόνο διαιωνίζει το πρόβλημα, στερεί τους από την εκπαίδευση που χρειάζονται για να ζουν στο μέλλον.

Εάν θέλετε να βοηθήσετε τα παιδιά του δρόμου ή να τα ανταμείψετε για μια πράξη εξυπηρετικότητας ή καλοσύνης, σκεφτείτε να αγοράσετε ένα γεύμα, είδη παντοπωλείου ή ακόμα και σχολικά είδη αντί να τους δώσετε χρήματα.

Ομοίως, αν βιώσετε μια πράξη αυθόρμητης καλοσύνης από έναν ενήλικα που νομίζετε ότι πρέπει να αναγνωριστεί, ρωτήστε τον οδηγό σας αν είναι σκόπιμο να συμβουλεύεστε. Ενώ τα μετρητά συχνά εκτιμώνται, είναι πιθανό ότι η προσφορά χρημάτων θα μπορούσε να προκαλέσει αδίκημα. Στην περίπτωση αυτή, η προσφορά για να αγοράσετε ένα δροσερό ποτό ή ένα γεύμα θα μπορούσε να είναι πιο κατάλληλο.

Αν η υπηρεσία ήταν κακή ή εάν ζητήθηκε μια συμβουλή και αισθάνεστε ότι επωφελείται, δεν χρειάζεται να συμβουλεύεστε. Η απόρριψη είναι μια ανταμοιβή για καλές υπηρεσίες στην Αφρική, όπως είναι παντού στον κόσμο.

Αυτό το άρθρο ενημερώθηκε από την Jessica Macdonald στις 19 Αυγούστου 2016.