Μήπως έχει χιόνι στην αφρικανική ήπειρο;

Το 1984, η Band Aid κυκλοφόρησε το αθάνατο χριστουγεννιάτικο τραγούδι "Ξέρουν ότι είναι τα Χριστούγεννα;" σε απάντηση στην πείνα του 1983 έως το 1985 στην Αιθιοπία . Το τραγούδι περιελάμβανε το λυρικό "... δεν θα υπάρξει χιόνι στην Αφρική αυτή την εποχή των Χριστουγέννων" και μάλιστα η σκέψη για νιφάδες χιονιού που πέφτουν στις άγονες ερήμους της Αφρικής και στις σαβάνα που έχουν πληγεί από την ξηρασία φαίνεται απίθανη.

Καταγράψτε τα γεγονότα για το Snowfall

Ωστόσο, ο Bob Geldof και οι φίλοι δεν ήταν απολύτως ακριβείς στην απεικόνισή τους για μια αφανισμένη από το χιόνι Αφρική, γιατί αν και το χιόνι είναι μια ξένη ιδέα σε μεγάλο μέρος της ηπείρου, εμφανίζεται (είτε τακτικά είτε ως σπάνιο φαινόμενο) χώρες.

Το 1979, το χιόνι έπεσε ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της έρημο Σαχάρας - αν και μόνο για μισή ώρα.

Αρκετές οροσειρές στην περιοχή της Σαχάρας βλέπουν την χιονόπτωση σε πιο τακτική βάση. Τα βουνά Tibesti καλύπτουν το βόρειο Τσαντ και τη νότια Λιβύη και βλέπουν το χιόνι κατά μέσο όρο κάθε επτά χρόνια. Τα βουνά Αχαγκγκάρ της Αλγερίας βλέπουν επίσης το χιόνι μερικές φορές, ενώ το 2005 τα χαμηλά επίπεδα καταγράφουν έντονες χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές τόσο της Αλγερίας όσο και της Τυνησίας.

Το 2013, οι άνθρωποι που ζούσαν στο Κάιρο έκπληκταν να βρεθούν στη μέση ενός χειμωνιάτικου χειμώνα, όταν οι καιρικές συνθήκες έφεραν χιόνι στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα για πρώτη φορά σε πάνω από 100 χρόνια. Οι υψηλές θερμοκρασίες και οι περιορισμένες βροχοπτώσεις κάνουν το χιόνι στο Κάιρο μια εκδήλωση μια φορά στη ζωή, αλλά οι κάτοικοι μπόρεσαν να κατασκευάσουν σφίγγες και πυραμίδες χιονιού.

Χιονισμένα Ισημερινά Βουνά

Πιο νότια, το χιόνι εμφανίζεται ταχύτερα, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται πιο κοντά στον ισημερινό.

Η τακτική χιονόπτωση δημιούργησε κορυφές με πάγο (αν και οι περισσότεροι εξαφανίζονται γρήγορα) στο όρος Κένυα της Κένυας, το Κιλιμάντζαρο της Τανζανίας . Τα βουνά Rwenzori της Ουγκάντας και τα βουνά Semien της Αιθιοπίας. Αυτά τα χιονοπέδια υψηλού υψομέτρου δεν είναι αρκετά παραγωγικά για το σκι, ωστόσο. Γι 'αυτό, πρέπει να κατευθυνθείτε ακόμα πιο νότια.

Εξερευνώντας τις πίστες σκι της Αφρικής

Απίστευτα, είναι δυνατό να κάνετε σκι και να χτυπήσετε τις πλαγιές στην Αφρική. Ίσως το πιο αξιόπιστο θέρετρο είναι το Oukaïmeden στο Μαρόκο, όπου οι αναβατήρες προσφέρουν πρόσβαση στην κορυφή των 10.689 ποδιών / 3.258 μέτρων του Jebel Attar στα Όρη του Άτλαντα. Το θέρετρο διαθέτει πέντε πτώση, καθώς και αρχικές και ενδιάμεσες πλαγιές και μια περιοχή αφιερωμένη στο έλκηθρο.

Το μικρό Βασίλειο του Λεσότο είναι μια εξαιρετικά ορεινή χώρα, με το υψηλότερο χαμηλό σημείο κάθε έθνους στη Γη. Είναι επίσης η πιο κρύα χώρα της ηπείρου, με χαμηλό ρεκόρ -4,7 ° F / -20,4 ° C που μετράται στο Letseng-le-Draai το 1967. Το χιόνι είναι κοινό, με ορισμένες κορυφές που διατηρούν μια κάλυψη του χιονιού όλο το χρόνο. Παρόλα αυτά, το Afriski Mountain Resort παραμένει ο μόνος προορισμός σκι στο Λεσότο.

Στη Νότιο Αφρική, το Eastern Cape Highlands φιλοξενεί το χιονοδρομικό κέντρο Tiffindell. Οι πλαγιές είναι ανοικτές για τους σκιέρ και τους snowboarders σε ολόκληρο το χειμώνα του νότιου ημισφαίριου (Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο) και όταν αποτυγχάνουν φυσικά χιονιά, υπάρχουν χιονοδρομίες για να εξασφαλιστεί ότι οι καλά περιποιημένες πίστες παραμένουν λειτουργικές. Μια Ακαδημία Σκι προσφέρει μαθήματα για αρχάριους, ενώ ένα πάρκο χιόνι προσφέρει άλματα και ράγες για τους επαγγελματίες.

Νότιας Αφρικής χιονάνθρωποι

Το χιόνι δεν είναι τόσο παράξενο για τους Νοτιοαφρικανούς, καθώς πολλές τοποθεσίες βλέπουν κανονικά το χιόνι το χειμώνα.

Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στις ενδοχώρα των επαρχιών της Ανατολικής και του Βορείου Ακρωτηρίου. Στα βουνά Amathhole, η μικροσκοπική πόλη Hogsback κρατά ένα ετήσιο Χριστούγεννα τον εορτασμό του Ιουλίου, ενώ η πόλη Sutherland του Βόρειου Ακρωτηρίου είναι η πιο κρύα στη χώρα και συνήθως βλέπει αρκετό χιόνι για να χτίσει χιονάνθρωπους.

Αυτό το άρθρο ενημερώθηκε από την Jessica Macdonald στις 2 Σεπτεμβρίου 2016.