Γκάνα Ταξιδιωτικές Πληροφορίες

Θεωρήσεις, Υγεία και Ασφάλεια, πότε να πάτε στην Γκάνα

Πρέπει να έχετε ένα εισιτήριο επιστροφής στην Γκάνα πριν υποβάλλετε αίτηση για θεώρηση εισόδου. Οι βασικές τουριστικές θεωρήσεις ισχύουν για 3 μήνες από την ημερομηνία έκδοσης, οπότε μην το πάρετε πολύ νωρίς ή μπορεί να λήξει πριν φτάσετε. Μια ενιαία ταξιδιωτική βίζα εισόδου κοστίζει $ 50. Οι αιτήσεις θεώρησης φοιτητών πρέπει να υποβάλλονται μαζί με επιστολή πρόσκλησης από τους διευθυντές της Γκάνας και / ή στη χώρα καταγωγής του σπουδαστή.

Η Γκάνα απαιτεί επίσης από όλους τους επισκέπτες να έχουν έγκυρο πιστοποιητικό ανοσοποίησης έναντι του κίτρινου πυρετού.

Ελέγξτε με την Πρεσβεία της Γκάνας για τις πιο ενημερωμένες πληροφορίες και τη θέση των Προξενικών Γραφείων.

Υγεία και ανοσοποιήσεις

Η Γκάνα είναι μια τροπική χώρα και μια φτωχή χώρα, οπότε θα πρέπει να συσκευάσετε ένα καλό βασικό ιατρικό κιτ για τον εαυτό σας όταν πηγαίνετε.

Η Γκάνα απαιτεί από όλους τους επισκέπτες να έχουν έγκυρο πιστοποιητικό ανοσοποίησης έναντι του κίτρινου πυρετού.

Άλλες συνιστώμενες ανοσοποιήσεις για ταξίδια στην Γκάνα περιλαμβάνουν:

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με εμβολιασμούς για ταξίδια στην Αφρική ...

Ελονοσία

Υπάρχει κίνδυνος να προσελκύσει την ελονοσία σχεδόν παντού που ταξιδεύετε στην Γκάνα. Η Γκάνα φιλοξενεί το ανθεκτικό στη χλωροκίνη στέλεχος της ελονοσίας καθώς και αρκετές άλλες. Βεβαιωθείτε ότι ο γιατρός σας ή η ταξιδιωτική κλινική γνωρίζει ότι ταξιδεύετε στη Γκάνα (δεν λέτε απλώς την Αφρική) γι 'αυτό μπορεί να συνταγογραφήσει το σωστό φάρμακο κατά της ελονοσίας. Συμβουλές για την αποφυγή της ελονοσίας θα βοηθήσουν επίσης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ελονοσία στη Γκάνα, κάντε κλικ σε αυτόν τον χάρτη από τον ΠΟΥ.

Ασφάλεια

Γενικά, οι άνθρωποι είναι εξαιρετικά φιλικοί στην Γκάνα και θα σας ταπεινώσουν από τη φιλοξενία τους. Είναι επίσης μία από τις πιο σταθερές χώρες της Αφρικής πολιτικά και θα πρέπει να είστε σε θέση να ταξιδεύετε με ασφάλεια σε όλους τους τομείς. Όμως, υπάρχει πραγματική φτώχεια και θα εξακολουθείτε να προσελκύετε το δίκαιό σας μερίδιο αναμνηστικών αναμνηστικών και ζητιάνων.

Εάν ακολουθείτε ορισμένους βασικούς κανόνες ασφαλείας , δεν πρέπει να έχετε προβλήματα. Η Ακράα είναι στην πραγματικότητα μία από τις ασφαλέστερες μεγάλες πόλεις της Δυτικής Αφρικής, αλλά χρειάζεται να γνωρίζετε τις πορτοφολάδες και τους μικρούς κλέφτες, ειδικά γύρω από πολυσύχναστες περιοχές όπως στάσεις λεωφορείων και αγορές. Δεν είναι επίσης καλή ιδέα να περπατήσετε στην παραλία μόνο τη νύχτα.

Η Γκάνα θεωρείται γενικά η καλύτερη χώρα της Δυτικής Αφρικής για επίσκεψη αν είστε γυναίκα που ταξιδεύει μόνη της .

Θέματα χρημάτων

Το cedi είναι η νομισματική μονάδα στη Γκάνα. Το cedi χωρίζεται σε 100 pesewas . Ελέγξτε έξω αυτό το μετατροπέα νομίσματος για να μάθετε πόσα cedis σας δολάριο, γιεν ή λίβρα μπορεί να πάρει.

Τα καλύτερα νομίσματα που φέρνουν στην Γκάνα είναι: δολάρια ΗΠΑ, ευρώ ή βρετανικές λίρες. Αυτές θα σας εξασφαλίσουν την καλύτερη συναλλαγματική ισοτιμία σε τράπεζες και γραφεία συναλλάγματος. Οι μηχανές ATM διατίθενται σε μεγάλες πόλεις, αλλά μπορεί να μην λειτουργούν πάντα και να δέχονται Visa ή Mastercard μόνο. Αν σχεδιάζετε να κάνετε επιταγές ταξιδιωτών, τις ανταλλάξτε στις κύριες πόλεις, οι μικρότερες πόλεις μπορεί να μην τις ανταλλάσουν. Μην αλλάζετε πάρα πολλά χρήματα ταυτόχρονα, εκτός και αν είστε προετοιμασμένοι να φιλοξενήσετε μεγάλες εκτάσεις cedis.

Οι ώρες λειτουργίας των τραπεζών είναι 8.30 π.μ. - 3.00μμ, Δευτέρα - Παρασκευή.

Για περισσότερες συμβουλές για το πώς θα φέρετε τα μετρητά σας, δείτε αυτό το άρθρο.

Σημείωση: Το tipping είναι συνηθισμένο στη Γκάνα, η λέξη για την άκρη είναι παύλα .

Κλίμα και πότε να πάτε

Η Γκάνα είναι βασικά ζεστή και υγρή όλο το χρόνο. Η καλύτερη στιγμή για να ταξιδέψετε είναι πιθανώς Δεκέμβριος-Απρίλιος, δεδομένου ότι θα χάσετε την εποχή των βροχών . Αλλά αυτή είναι και η πιο ζεστή εποχή του χρόνου και αρκετά άβολα στο βόρειο τμήμα της χώρας, καθώς υπάρχει το πρόσθετο πλεονέκτημα της άμμου της Σαχάρας που φυσάει στον αέρα. Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι καλοί μήνες για να ταξιδέψετε εάν σχεδιάζετε να μείνετε στο νότο, καθώς υπάρχει μια ηρεμία στις βροχές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Εάν επιθυμείτε να δείτε φεστιβάλ, ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος είναι καλοί μήνες για να επισκεφθείτε τη Γκάνα, αφού πολλές κοινότητες γιορτάζουν τις πρώτες συγκομιδές τους κατά τους μήνες αυτούς.

Μετάβαση στη Γκάνα

Από τον αέρα

Οι άμεσες πτήσεις προς το διεθνές αεροδρόμιο Kotka της Ακράς από τη Νέα Υόρκη στις εταιρείες North American Airlines αναβλήθηκαν τον Μάιο του 2008.

Άμεσες πτήσεις προς και από την Ευρώπη περιλαμβάνουν: την British Airways (Λονδίνο), την KLM (Άμστερνταμ), την Alitalia (Ρώμη), τη Lufthansa (Φρανκφούρτη) και την Ghana Airways την εθνική αεροπορική εταιρεία που φτάνει στη Ρώμη, το Λονδίνο και το Ντίσελντορφ.

Αρκετές περιφερειακές αφρικανικές αεροπορικές εταιρείες συνδέουν τη Γκάνα με την υπόλοιπη ήπειρο, συμπεριλαμβανομένης της εθνικής αεροπορικής εταιρείας, της Ghana Airways, της Air Ivoire, της Ethiopian Airways και της South African Airways.

Σημείωση: Για να πάρετε από το διεθνές αεροδρόμιο Kotka στο κέντρο της Άκρα ή το ξενοδοχείο σας, πάρτε ένα ταξί, το επιτόκιο είναι σταθερό (επί του παρόντος περίπου $ 5). Τα Tro-tro (βλ. Παρακάτω) είναι φθηνότερα και θα σας οδηγήσουν και στον προορισμό σας, αλλά θα είστε γεμάτοι με συναδέλφους επιβάτες.

Από τη γη

Η Γκάνα συνορεύει με το Τόγκο, τη Μπουρκίνα Φάσο και την Ακτή του Ελεφαντοστού (Ακτή Ελεφαντοστού). Τα λεωφορεία VanefSTC μπορούν να σας οδηγήσουν στα σύνορα και των τριών χωρών και είναι καλύτερο να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με δρομολόγια και δρομολόγια όταν βρίσκεστε στην Ακράα.

Γνωρίζοντας τη Γκάνα

Από τον αέρα

Η Γκάνα έχει περιορισμένες εσωτερικές πτήσεις, οι οποίες συχνά υπερβαίνουν το κόστος κράτησης, καθυστερούν ή ακυρώνονται. Μπορείτε να πιάσετε στρατιωτικά αεροπλάνα από το αεροδρόμιο της Ακράς προς το Kumasi και το Tamale για την αεροπορική σύνδεση της Γκάνα. Η Ghanaweb αναφέρει αρκετές άλλες εγχώριες αεροπορικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων οι Golden Airways, Muk Air και Fun Air, αλλά δεν βρίσκω αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με αυτές τις αεροπορικές εταιρείες. Ελέγξτε με έναν ταξιδιωτικό πράκτορα στην Άκρα για λεπτομέρειες ή επιλέξτε ένα λεωφορείο αντ 'αυτού.

Με λεωφορείο

Ταξιδεύοντας με λεωφορείο στην Γκάνα είναι γενικά ο πιο άνετος και γρήγορος τρόπος να ξεφύγετε. Η Vanef-STC είναι η κύρια εταιρεία λεωφορείων και οι διαδρομές περιλαμβάνουν όλες τις μεγάλες πόλεις: Άκρα, Κουμάσι, Τακοράδι, Ταμαλέ, Κέιπ Κόντ και άλλες. Μπορείτε να πάρετε γρήγορα, κλιματιζόμενα λεωφορεία ανάμεσα στις κύριες πόλεις Kumasi, Tamale, Bolgatanga και Accra. Κρατήστε το εισιτήριό σας τουλάχιστον μία ημέρα πριν κατά μήκος μεγάλων διαδρομών και αναμένετε να πληρώσετε επιπλέον για τις αποσκευές σας.

Άλλες εταιρείες λεωφορείων που δραστηριοποιούνται στην Γκάνα περιλαμβάνουν OSA, Kingdom Transport Services και GPRTU.

Tro-tros

Τα Tro-tros είναι μικρά λεωφορεία ή μετατρέπονται φορτηγά που εκτελούν κάθε διαδρομή στη Γκάνα. Τα T ro - tros είναι ιδιαίτερα εύχρηστα σε δρομολόγια που οι κύριες εταιρείες λεωφορείων δεν εξυπηρετούν. Ενώ η βόλτα μπορεί να είναι ανώμαλη και μπορεί να σπάσει, τα tro-tros είναι φτηνά και σας προσφέρουν μια ευκαιρία να πλησιάσετε τους συναδέλφους σας από τη Γκάνα. Τα Tro-tros δεν έχουν χρονοδιαγράμματα και γενικά φεύγουν όταν είναι πολύ γεμάτα.

Με το τρένο

Οι επιβατικές αμαξοστοιχίες που κυκλοφορούσαν μεταξύ της Accra και του Kumasi και του Kumasi και του Takoradi αλλά έχουν ανασταλεί πρόσφατα.

Με Ενοικίαση αυτοκινήτου

Οι μεγάλες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων αντιπροσωπεύονται όλες στη Γκάνα. Avis, Hertz και Europcar. Οι κύριοι δρόμοι στην Γκάνα είναι αξιοπρεπείς, αλλά τα σημεία ελέγχου της αστυνομίας είναι πολυάριθμα και απαιτούν συνήθως μια παραγγελία μετρητών ( παύλα ) για να προχωρήσει, πράγμα που μπορεί να είναι ενοχλητικό. Στη Γκάνα οδηγείτε από τη δεξιά πλευρά.

Με πλοίο

Η λίμνη Volta είναι η μεγαλύτερη ανθρωπογενής λίμνη στην Αφρική και μια όμορφη σε αυτό. Ένα επιβατικό πλοίο, η βασίλισσα Yapei εκτείνεται σε όλο το μήκος της λίμνης μεταξύ του Akosombo στο νότο και του Yeji στο βορρά. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 24 ώρες με έναν τρόπο και αναχωρεί από το Akosombo κάθε Δευτέρα. Μπορείτε να κλείσετε το ταξίδι σας μέσω της εταιρείας μεταφορών Volta Lake. Θα μοιραστείτε το σκάφος με κάποια ζώα και πολλά λαχανικά.

Υπάρχουν και άλλα μικρότερα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στη λίμνη Volta που θα σας οδηγήσουν περισσότερο βορειοανατολικά. Μπορείτε να κανονίσετε μεταφορά στο Tamale.