Ταξιδιωτικές συμβουλές για επισκέπτες στην Αφρική

Σκέφτεστε να φέρετε δώρα, να δωρίσετε σε ένα σχολείο ή να επισκεφθείτε ένα ορφανοτροφείο ενώ ταξιδεύετε στην Αφρική ; Σας παρακαλούμε να λάβετε υπόψη αυτή τη λίστα ταξιδιωτών και να μην το κάνετε υπεύθυνα. Είναι σημαντικό οι επισκέπτες να σεβαστούν την κοινότητα που δίνουν και να επιδιώξουν να δώσουν με βιώσιμο τρόπο. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να διαιωνίζετε έναν κύκλο εξάρτησης, να ενθαρρύνετε τη διαφθορά ή να επιβαρύνετε μια κοινότητα που προσπαθείτε να βοηθήσετε.

Ο ταξιδιώτης Philanthropy, ένα έργο του Κέντρου για υπεύθυνο ταξίδι, έχει καταλήξει σε ένα εξαιρετικό σύνολο οδηγιών που θα σας βοηθήσουν να πλοηγηθείτε στον καλύτερο τρόπο για να δώσετε τα πολύτιμα χρήματα και το χρόνο σας, οπότε όλοι επωφελούνται. Αυτό το άρθρο βασίζεται σε αυτές τις οδηγίες, καθώς και στις προσωπικές μας παρατηρήσεις.

Μέσα στο άρθρο, θα βρείτε μερικούς πιο χρήσιμους συνδέσμους και πόρους, συμπεριλαμβανομένων συνδέσεων για εθελοντικές διακοπές και ευκαιρίες μακροπρόθεσμης εθελοντικής εργασίας .

Επισκεφτείτε ένα Ορφανοτροφείο, Σχολείο ή Κλινική Υγείας

Η επίσκεψη σε ένα ορφανοτροφείο ή στο σχολείο είναι συχνά ένα από τα σημαντικότερα σημεία του ταξιδιού ενός ατόμου στην Αφρική. Είναι ένα βήμα στην πραγματικότητα, μακριά από το σαφάρι πολυτελείας ή τις διακοπές στην παραλία. Επιτρέπει μια φυσική αλληλεπίδραση με παιδιά και εκπαιδευτικούς, είναι μια πολύ θετική εμπειρία. Τα παιδιά και το προσωπικό επίσης επωφελούνται εξαιρετικά, τους προσφέρει μια ευκαιρία να ανακαλύψουν έναν κόσμο διαφορετικό από τον δικό τους.

Αν φέρνετε προμήθειες ή παιχνίδια, δώστε τους στον επικεφαλής του σχολείου ή της κλινικής.

Σπάνια θα έχετε αρκετά παιχνίδια για όλα τα παιδιά και αυτό θα οδηγήσει απλώς σε απογοήτευση. Βεβαιωθείτε ότι φτάνετε με ένα προηγούμενο ραντεβού, ώστε να μην διακόψετε τη ρουτίνα. Ρωτήστε τι χρειάζεται περισσότερο πριν πάτε. Έχουμε μια διανοητική εικόνα των σχολείων κατά μήκος της κύριας διαδρομής σαφάρι στην Κένυα απολαμβάνοντας 3000 μπάλες χαμόγελα αντιμετωπίζουν από Target, αλλά στερούνται μολύβια.

Ο ταξιδιωτικός σας πράκτορας πρέπει να είναι σε θέση να οργανώσει μια επίσκεψη και πολλά ταμεία και τα ίδια τα σχολεία υποστήριξης.

Επισκεφθείτε ένα χωριό ή σπίτι

Φυσικά, είστε ελεύθεροι να επισκεφτείτε χωριά, απλώς να είστε σεβαστοί και να μην φουσκώνετε στο σπίτι κάποιου απροσδιόριστου. Θα ήταν πολύ παράξενο αν ένας νιγηριανός τουρίστας περιπλανήθηκε στο σπίτι σας στα προάστια της Βιρτζίνια, ανεξάρτητα από το πόσα χαμόγελα είχαν προηγουμένως ανταλλάξει. Υπάρχουν χωριά και δήμοι σε όλη την Αφρική, όπου τα μέλη της κοινότητας έχουν δημιουργήσει ένα πρόγραμμα επισκεπτών. Ο ταξιδιωτικός σας πράκτορας ή ο τοπικός χειριστής εδάφους θα σας βοηθήσει να βρείτε το σωστό άτομο. Είναι πάντα πιο ενδιαφέρον να πάτε με έναν τοπικό ξεναγό ο οποίος μιλάει τη γλώσσα και μπορεί να μεταφράσει για εσάς.

Αποστολή Βιβλίων

Είναι φυσικό να υποθέτουμε ότι κάθε σχολείο χρειάζεται βιβλία. Αλλά πολλά δημοτικά σχολεία στην Αφρική δεν διδάσκουν τους μαθητές τους στα αγγλικά. Η αποστολή βιβλίων μπορεί να είναι δαπανηρή και μερικές φορές οι «δικαιούχοι» στην άλλη άκρη στην Αφρική θα πρέπει να πληρώσουν εισαγωγικούς δασμούς. Πολλά βιβλία είναι πολιτιστικά άσχετα και δύσκολα κατανοητά σε κοινότητες που δεν είναι εξοικειωμένες με τα εμπορικά κέντρα, το Elmo, το Wii κ.λπ.

Αν θέλετε να δώσετε βιβλία σε ένα σχολείο ή βιβλιοθήκη, αγοράστε τα τοπικά και ζητήστε από τον διευθυντή ή τον βιβλιοθηκάριο ποιο είδος βιβλίων χρειάζονται περισσότερο.

Εναλλακτικά, παρέχετε τους πόρους ώστε να μπορούν να αγοράζουν βιβλία ανάλογα με τις ανάγκες.

Δωρεά Μεταχειρισμένων Ρούχων

Έχουμε δει μια γυναίκα που πουλάει μπανάνες στο Blantyre ( Μαλάουι ) φορώντας ένα μπλουζάκι που είπε: «επέζησα στο Bar Mitzvah του Adam». Στον Βικτόρια (Ζιμπάμπουε), ένας άντρας που πουλάει βραστά αυγά ήρθε σαλπιγγίνοντας στο δρόμο προς εμάς, φορώντας ένα στρογγυλό μπλουζάκι που είπε: «Είμαι Μικρή Πριγκίπισσα». Περιττό να πούμε ότι τα χρησιμοποιημένα ρούχα από τις ΗΠΑ έχουν κορεστεί κάθε αφρικανική αγορά. Αντί να στέλνετε περισσότερα, αγοράστε ρούχα στην τοπική αγορά και τα δίνετε σε έναν οργανισμό που λειτουργεί τοπικά και θα διανέμεται όπως είναι απαραίτητο.

Φέρνοντας σχολικά είδη

Οι παλιοί υπολογιστές είναι αρκετά άχρηστοι εάν υπάρχει διακοπτόμενη ηλεκτρική ενέργεια, κανένα διαδίκτυο, κανένας τεχνικός, κανένα εργαστήριο και κανένας για να εκπαιδεύσει τους μαθητές πώς να τις χρησιμοποιήσουν. Προμήθειες όπως μολύβια και σχολικά σημειωματάρια μπορούν πάντα να χρησιμοποιηθούν, αλλά πρώτα, ελέγξτε με το σχολείο που επισκέπτεστε.

Μπορεί να υπάρχουν προμήθειες που μπορείτε να αγοράσετε σε τοπικό επίπεδο που χρειάζονται πιο επείγουσα. Οι σχολικές στολές, για παράδειγμα, αποτελούν τεράστια δαπάνη για πολλές αφρικανικές οικογένειες και τα παιδιά δεν μπορούν να φοιτήσουν στο σχολείο χωρίς αυτούς. Ό, τι κι αν αποφασίσετε να φέρετε ή να αγοράσετε, παραδώστε το στο σχολείο, όχι τα παιδιά απευθείας.

Φέρνοντας Candy και Trinkets

Τίποτα δεν είναι λάθος με την ανταλλαγή γλυκών εάν τα τρώτε, αλλά δεν τα φέρνετε με σκοπό να τα παραδώσετε στα τοπικά παιδιά. Τα αγροτικά παιδιά της Αφρικής έχουν μικρή πρόσβαση στην οδοντιατρική περίθαλψη. Επίσης, ποτέ δεν θα δώσετε απλά καραμέλα σε παιδιά που δεν γνωρίζετε στο σπίτι. Μπορεί να έχουν διατροφικά προβλήματα, οι γονείς τους μπορεί να μην θέλουν να δώσετε στα παιδιά τους γλυκά. Θα μετατρέψετε τα παιδιά σε ζητιάνοι και θα τους αποστερήσετε από την αυτοεκτίμησή τους. Υπάρχουν πολλά χωριά γύρω από την Αφρική, όπου στην πρώτη ματιά τουριστών, οι φωνές για "bon bons" ή "να μου δώσουν ένα στυλό" είναι εκκωφαντικές. Δεν είναι μεγάλη σχέση.

Πληρώνοντας τα παιδιά ως οδηγούς

Εάν χάσετε εντελώς τον λαβύρινθο των δρόμων στη Φες , η βοήθεια ενός τοπικού παιδιού μπορεί να είναι θεϊκή, αλλά όχι αν τον ενθαρρύνει να χάσει το σχολείο. Χρησιμοποιήστε την καλύτερη κρίση σας σε αυτή την περίπτωση.

Πληρώνοντας για φωτογραφίες

Πάντα να ρωτάς πριν φωτογραφήσεις κάποιον, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου οι άνθρωποι δεν θέλουν τη φωτογραφία τους. Εάν μια τιμή είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης βεβαιωθείτε ότι πληρώνετε, αλλά προσπαθήστε να μην ενθαρρύνετε αυτή τη συνήθεια. Αντ 'αυτού, μοιραστείτε τη φωτογραφία, προσφέρετε να την ταχυδρομήσετε, να την δείξετε στην ψηφιακή σας οθόνη.

Χρηματοδότηση σχολείου, ορφανοτροφείου, ιατρικού κέντρου και άλλων

Η τοπική κοινότητα πρέπει να συμμετέχει σε κάθε στάδιο ενός έργου που σχεδιάζει να χτίσει ή να χρηματοδοτήσει ένα σχολείο, ορφανοτροφείο ή ιατρικό κέντρο. Αν θέλετε να δώσετε τα χρήματα ή το χρόνο σας, περάστε από μια τοπική φιλανθρωπική οργάνωση ή οργάνωση που είναι ήδη εγκατεστημένη στην περιοχή με τη μέγιστη συμμετοχή μελών της κοινότητας. Εάν η κοινότητα δεν έχει συμμετοχή σε ένα έργο, θα αποτύχει να είναι βιώσιμη. Ο ταξιδιωτικός πράκτοράς σας θα πρέπει να μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε έργα στην περιοχή που θα επισκεφθείτε.