Μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία σας επιτρέπει να καταπολεμήσετε τη λαθροθηρία στην Αφρική

Η παράνομη λαθροθηρία της άγριας ζωής στην Αφρική είναι μια από τις μεγαλύτερες απειλές για τα ζώα που ζουν εκεί. Σύμφωνα με το Ίδρυμα της Αφρικανικής Άγριας Ζωής, περισσότεροι από 35.000 ελέφαντες σκοτώνουν κάθε χρόνο λαθρομετανάστες που αναζητούν τη συγκομιδή των ελεφαντόδοντων και από το 1960 ο μαύρος πληθυσμός ρινόκερου μειώθηκε κατά 97.6%. Όπως δείχνει αυτό το infographic, τα περισσότερα από αυτά τα ζώα σκοτώνονται έτσι ώστε τα κέρατα τους να μπορούν να πωληθούν στην Κίνα για χρήση σε παραδοσιακά φάρμακα.

Φάρμακα που δεν αντιμετωπίζουν πραγματικά τις ασθένειες που ισχυρίζονται. Αυτές οι δραστηριότητες έχουν θέσει σε κίνδυνο ορισμένα είδη και μπορούμε να δούμε ότι κάποια από αυτά τα πλάσματα εξαφανίζονται πραγματικά από τον πλανήτη στις ζωές μας.

Πώς αντιμετωπίζονται οι συνομιλητές;

Αλλά οι οικονομολόγοι δεν παίρνουν αυτές τις απειλές και βρίσκονται στην πραγματικότητα χρησιμοποιώντας μια σειρά μεθόδων για την καταπολέμηση των λαθρομεταναστών και την προστασία της πολύτιμης άγριας φύσης της Αφρικής. Για παράδειγμα, το πρόγραμμα Air Shepard, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Lindbergh, χρησιμοποιεί μηχάνημα για να περιπολούν τις βασικές περιοχές τη νύχτα. Η τεχνική έχει αποδειχθεί τόσο επιτυχημένη ώστε η λαθροθηρία έχει σταματήσει σε μέρη όπου χρησιμοποιούνται τα UAV.

Οποιοσδήποτε ταξιδιώτης που έχει επισκεφτεί την Αφρική και μάρτυρας της θεαματικής άγριας φύσης από πρώτο χέρι, θα σας πει πόσο καταπληκτικά είναι αυτά τα πλάσματα. Οι περισσότεροι θα ήθελαν να βοηθήσουν τα ζώα με οποιονδήποτε τρόπο και να λάβουν μέτρα για να σταματήσουν τη λαθροθηρία.

Το πρόβλημα είναι ότι οι ευκαιρίες να κάνουμε κάτι για αυτές τις δραστηριότητες δεν έρχονται πολύ συχνά και οι περισσότεροι από εμάς μπορούν να αναλάβουν δράση μόνο μέσω βοηθητικών οργανώσεων. Όμως, πρόσφατα έχω συναντήσει μια καταπληκτική ευκαιρία που συνδυάζει το ταξίδι στην Αφρική και την ευκαιρία να κάνουμε κάτι στην μάχη κατά των λαθροκυνηγών.

Μια οργάνωση που ονομάζεται Gyrocopters Kenya χρησιμοποιεί αυτές τις μοναδικές ιπτάμενες μηχανές με τον ίδιο τρόπο που ο Air Shepard χρησιμοποιεί drones. Η ομάδα πραγματοποιεί τακτικές πτήσεις στην περιοχή Tsavo National Park της Κένυας για να ψάξει για άγρια ​​ζώα και να εντοπίσει παράνομους κυνηγούς στην περιοχή. Τα γυροσκόπια πετούν από εκπαιδευμένους πιλότους που έχουν πολυετή εμπειρία στο αεροσκάφος, αλλά χρειάζονται επίσης συν-πιλότους για να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις κατά της λαθροθηρίας. Εδώ και εσείς και εγώ μπαίνουμε.

Κάθε μήνα, η ομάδα Gyrocopters της Κένυας επιτρέπει σε ένα άτομο να επισκεφτεί τη διευκόλυνσή του και να τις εντάξει στις προσπάθειές τους να τερματίσουν τη λαθροθηρία. Αυτοί οι επισκέπτες γίνονται επίτιμοι συν-πιλότοι που χρησιμεύουν ως παρατηρητές στον αέρα που καταγράφουν τη θέση των ζώων που εντοπίζουν χρησιμοποιώντας συντεταγμένες GPS. Αυτές οι τοποθεσίες μεταφέρονται στη συνέχεια σε τοπικούς κατασκηνωτές πάρκων, που ξέρουν πού να πάνε για να προστατεύσουν αυτά τα πλάσματα και να αναζητήσουν πιθανούς λαθροκυνηγούς.

Η ομάδα της Gyrocopters της Κένυας περιπολεί μια περιοχή μεγαλύτερη από 500.000 στρέμματα απομακρυσμένης Κένυας, η οποία απαιτεί από αυτούς να πραγματοποιούν δύο πτήσεις ανά ημέρα, έξι ημέρες την εβδομάδα. Οι πτήσεις αυτές έχουν συνήθως μήκος 2-3 ωρών και λαμβάνουν χώρα στις 6 π.μ. -8 π.μ. και πάλι στις 4 μ.μ. - 6 μ.μ. Οι εθελοντές που έρχονται να συμμετάσχουν στην προσπάθεια θα λάβουν μέρος σε αυτές τις πτήσεις και θα βοηθήσουν στην προστασία της άγριας πανίδας από τους λαθροκυνηγούς.

Αυτή η ταξιδιωτική εμπειρία εθελοντών κοστίζει 1890 δολάρια ΗΠΑ, η οποία περιλαμβάνει όλα τα έξοδα για τον ταξιδιώτη στην Κένυα, μια συνάντηση και χαιρετισμό στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Mombasa, μεταφορές από και προς αυτό το αεροδρόμιο και 7 διανυκτερεύσεις στον ξενώνα Gyrocopter της Κένυας. Περιλαμβάνονται επίσης όλα τα τρόφιμα και τα μη αλκοολούχα ποτά, καθώς και οι υπηρεσίες μαγειρέματος και καθαριότητας. Το διεθνές αεροπορικό εισιτήριο είναι επιπλέον.

Όπως αναφέρθηκε, μόνο ένα άτομο κάθε μήνα καλείται να πάει στην Κένυα και να συμμετάσχει στην ομάδα. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν 12 ευκαιρίες για να πετάξετε με την ομάδα Gyrocopter κάθε χρόνο. Αυτό κάνει μια πολύ αποκλειστική ευκαιρία για ταξίδια. Εάν αυτό ακούγεται σαν κάτι που θα θέλατε να κάνετε, πιθανοί συμπαραγωγοί ενθαρρύνονται να επικοινωνήσουν με τον Keith Hellyer, ο οποίος χρησιμεύει ως κύριος πιλότος και διευθυντής του έργου. Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του είναι keithhellyer@hotmail.com.

Θα είναι σε θέση να παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα, τι περιλαμβάνεται στην τιμή και πότε οι ταξιδιώτες μπορούν να τον πάνε μαζί του στην Κένυα.