Το καλοκαίρι στη Σκανδιναβία

Η Δανία, η Νορβηγία και η Σουηδία έχουν όλες τις παραδοσιακές ιεροτελεστίες

Το καλοκαίρι είναι το πιο δημοφιλές εποχιακό φεστιβάλ της Σκανδιναβίας μετά τα Χριστούγεννα. Μια παραδοσιακή γιορτή του θερινό ηλιοστάσιο, το καλοκαίρι είναι η μεγαλύτερη ημέρα του έτους (21 Ιουνίου). Στη Σουηδία, το Midsummer γιορτάζεται ακόμη και ως εθνική εορτή (βλέπε επίσης Σκανδιναβικές εθνικές αργίες ). Οι περισσότεροι εορτασμοί της παραμονής του καλοκαιριού γίνονται το Σάββατο 20 Ιουνίου έως 26 Ιουνίου.

Γιορτάζοντας το καλοκαιρινό ηλιοστάσιο

Ο εορτασμός του θερινό ηλιοστάσιο είναι μια πολύ αρχαία πρακτική, που χρονολογείται από τους προχριστιανικούς χρόνους. Το καλοκαίρι ήταν αρχικά ένα φεστιβάλ γονιμότητας με πολλά έθιμα και τελετουργίες που σχετίζονται με τη φύση και με την ελπίδα για μια καλή συγκομιδή την ερχόμενη πτώση / φθινόπωρο.

Οι σκανδιναβικές παραδόσεις του καλοκαιριού προέρχονται από παγανιστικές εποχές, δείχνοντας την ήττα του σκοταδιού στις δυνάμεις του θεού του ήλιου. Αυτό ήταν το ενδιάμεσο σημείο της εποχής συγκομιδής σε αγροτικούς χρόνους και ως τέτοιο θεωρήθηκε σημαντικό να προσπαθήσουμε να επηρεάσουμε την καλή τύχη και την καλή τύχη στο καλοκαίρι, με μεγάλη έμφαση στην αποτροπή των κακών πνευμάτων και της αρνητικότητας.

Όπως σε κάθε μείζονα σκανδιναβική παράδοση, ο εορτασμός με τους άλλους πηγαίνει χέρι-χέρι με καλό φαγητό για διακοπές. Παραδοσιακό φαγητό για το καλοκαίρι στη Σκανδιναβία είναι οι πατάτες με ρέγγα ή καπνιστό ψάρι, φρέσκα φρούτα και πιθανώς μερικά σνούπ και μπύρα για τους ενήλικες.

Σουηδία και Midsommar

Στη Σουηδία, όπου το φεστιβάλ ονομάζεται "Midsommar", τα σπίτια είναι διακοσμημένα μέσα και έξω με στεφάνια και γιρλάντες λουλουδιών.

Οι περισσότεροι άνθρωποι στη Σουηδία γιορτάζουν το βράδυ πριν, και την ίδια μέρα της μέγας, πολλές επιχειρήσεις είναι κλειστές για να επιτρέπουν στους εργαζόμενους να απολαμβάνουν ό, τι κρίνουν κατάλληλο.

Οι Σουηδοί χορεύουν στη συνέχεια γύρω από τον διακοσμημένο πόλο του καλοκαιριού, ακούγοντας παραδοσιακά λαϊκά τραγούδια γνωστά σε όλους. Στη Σουηδία, όπως και σε πολλές άλλες χώρες, η μαγεία του καλοκαιριού περιλαμβάνει πυρκαγιές (που θυμίζουν τις Σουηδικές παραδόσεις Walpurgis Night ) και μαντέψουν το μέλλον, ιδιαίτερα την ταυτότητα του μελλοντικού συζύγου.

Το καλοκαίρι στη Δανία

Στη Δανία, η παραμονή της Μεσαίοι είναι επίσης μια δημοφιλής μέρα, που γιορτάζεται με μεγάλες φωτιές και πομπές το βράδυ. Πιστεύεται ότι κάποια έκδοση του Midsummer έχει παρατηρηθεί από την εποχή των Βίκινγκς και ήταν εθνική εορτή μέχρι τα τέλη του 1700. Οι Δανοί γιορτάζουν παραδοσιακά την παραμονή πριν το Midsummer.

Κατά τη μεσαιωνική εποχή, οι θεραπευτές της Δανίας θα συλλέγουν τα βότανα που χρειάζονται για ιατρικούς σκοπούς κατά την παραμονή του Μεσημέριου. Και οι άνθρωποι θα πληρώνουν επισκέψεις σε πηγάδια όπου πιστεύεται ότι θα μπορούσαν να αποτρέψουν τα κακά πνεύματα

Μεταξύ των Δανών, δεν είναι μόνο η παραμονή των Ενήμων, αλλά και ο Sankt Hans aften (παραμονή του Αγίου Ιωάννη) που γιορτάζουν την παραμονή της 23ης Ιουνίου. Την ημέρα εκείνη, οι Δανοί τραγουδούν την παραδοσιακή τους ταινία "We Love Our Land" και καίνε άχυρα μάγισσες στις φωτιές. Αυτό γίνεται στη Δανία προς μνήμη των καψάλλων μαγισσών της Εκκλησίας του 16ου και 17ου αιώνα.

Νορβηγία Εορτασμοί για το καλοκαίρι

Γνωστή ως Sankthansaften ή παλαιότερα "Jonsok" (που σημαίνει "John's Wake"), το Midsummer στη Νορβηγία χαρακτηρίζεται από τελετές που εξελίχθηκαν από τον Χριστιανισμό, που περιελάμβανε προσκυνήματα σε ιερούς τόπους. Οι φωτιές είναι μέρος της γιορτής, όπως και οι ψεύτικοι γάμοι, που συμβολίζουν τη νέα ζωή και τη νέα εποχή.