Πώς να φτάσετε και από το αεροδρόμιο Montréal-Trudeau

Βρίσκεται στο Dorval στο νησί του Μόντρεαλ , το αεροδρόμιο Montréal-Trudeau (πλήρες όνομα: διεθνές αεροδρόμιο Montréal-Pierre Elliott Trudeau, κωδικός αεροδρομίου YUL) είναι το σημαντικότερο διεθνές αεροδρόμιο της επαρχίας και είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη στη χώρα πίσω από το Τορόντο και το Βανκούβερ. Το αεροδρόμιο Montréal-Trudeau (το πρώην "Διεθνές Αεροδρόμιο Dorval" μετονομάστηκε σε Pierre Elliott Trudeau, ο 15ος πρωθυπουργός του Καναδά), είναι ένα κρουαζιερόπλοιο για ταξιδιώτες που απέχει περίπου 20 χιλιόμετρα (25 χιλιόμετρα) έξω από το κέντρο του Μόντρεαλ που επισκέπτονται την επαρχία του Κεμπέκ και τους Μαριτίμ.

Ταξίδι μεταξύ YUL και Downtown Montreal

  1. Δημόσια διαμετακόμιση: Η κοινωνία σε κίνηση, ή STM, είναι η υπηρεσία δημόσιων συγκοινωνιών του Μόντρεαλ. Το STM εκμεταλλεύεται τη γραμμή λεωφορείων 747, η οποία παρέχει 24ωρη εξυπηρέτηση μεταξύ της YUL και του κεντρικού σταθμού λεωφορείων (Gare d'autocars de Montréal - σταθμός Berri-UQAM metro). Ο χρόνος ταξιδιού μπορεί να διαφέρει από 45 έως 60 λεπτά, ανάλογα με τις συνθήκες κυκλοφορίας.

    Ο μετρητής πληροφοριών STM βρίσκεται στη διεθνή περιοχή άφιξης ή βρίσκετε εκπρόσωπο STM κοντά στη στάση του λεωφορείου έξω από το αεροδρόμιο. Σημειώστε ότι εάν πάρετε το 747 στο αεροδρόμιο, πρέπει να αγοράσετε ένα εισιτήριο μπροστά από το σταθμό του μετρό ή το τουριστικό κέντρο του Μόντρεαλ, το τερματικό λεωφορείου ή να έχετε ακριβή αλλαγή (χωρίς λογαριασμούς) για να πληρώσετε όταν επιβιβαστείτε.

  2. Ταξί και λιμουζίνες : Όλα τα αεροδρόμια και οι λιμουζίνες πρέπει να έχουν άδειες και να λειτουργούν σύμφωνα με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις. Οι λιμουζίνες είναι άνετα sedans, συνήθως μαύρα, που λειτουργούν παρόμοια με τα ταξί, αλλά προσφέρουν υψηλότερο επίπεδο εξυπηρέτησης και νεότερα οχήματα. Υπάρχει ελάχιστος ναύλος περίπου κατά το ήμισυ του σταθερού επιτοκίου για ταξίδια σε άλλους προορισμούς έξω από τον κεντρικό πυρήνα. Το ταξίδι στο κέντρο του Μόντρεαλ θα διαρκέσει περίπου 30 με 40 λεπτά.

    Τα ταξί και οι λιμουζίνες βρίσκονται στο επίπεδο αφίξεων κοντά στην κεντρική έξοδο. ένας αποστολέας θα σας βοηθήσει. Για να επιστρέψετε στο αεροδρόμιο Montréal-Trudeau, τα ταξί γενικά θα σας χρεώσουν το επιτόκιο.

  1. Αυτοκίνητα ενοικίασης : Το αεροδρόμιο Montréal-Trudeau διαθέτει πολλές εγκαταστάσεις ενοικίασης αυτοκινήτων στο ισόγειο του χώρου στάθμευσης πολλαπλών επιπέδων μπροστά από τον τερματικό σταθμό.

Ταξίδι μεταξύ YUL και άλλων περιοχών

  1. Περιφερειακά λεωφορεία: Παρέχεται υπηρεσία μεταξύ του αεροδρομίου Montréal-Trudeau και των δημοφιλών προορισμών κοντά στο Μόντρεαλ, όπως το Ottawa Trois-Rivières, το Ste-Foy, το Québec City.
  1. Από το Αεροδρόμιο Montréal-Trudeau στο Mont-Tremblant : Το Skyport προσφέρει υπηρεσία μεταφοράς μεταξύ του αεροδρομίου και του Mont-Tremblant κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και της χειμερινής περιόδου.

    Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο Skyport είναι μόνο με κράτηση. Οι κρατήσεις μπορούν να γίνουν είτε online είτε με κλήση.
    Το λεωφορείο Skyport αναχωρεί από τη θέση 7 στο διεθνές επίπεδο αφίξεων.

Άλλα αεροδρόμια

Έχετε εξετάσει άλλες επιλογές αεροδρομίου; Δύο άλλα αεροδρόμια στην αμερικανική πλευρά των συνόρων Καναδά / ΗΠΑ μπορεί να είναι βολικά για την επίσκεψή σας στο Μόντρεαλ και φθηνότερα. Το Διεθνές Αεροδρόμιο Burlington στο Βερμόντ είναι περίπου 2 ώρες μακριά και το Διεθνές Αεροδρόμιο Plattsburgh της Νέας Υόρκης, το οποίο κυκλοφορεί ως αεροδρόμιο των ΗΠΑ στο Μόντρεαλ, είναι ακόμα πιο κοντά.

Για τις πλήρεις πληροφορίες σχετικά με το αεροδρόμιο Montréal-Trudeau, συμβουλευτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Διεθνούς Αεροδρομίου Montréal-Pierre Elliott Trudeau .