Δύο τρόποι να ταξιδέψετε με τρένο από το Λονδίνο στη Βαρκελώνη

Δεν χρειάζεται να πετάξετε από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ισπανία

Πάρτε το τρένο από το Λονδίνο στη Βαρκελώνη; Γιατί όχι? Είτε μισείτε αεροδρόμια είτε έχετε μεγάλες αποσκευές ή απλά φανταστείτε τη γραφική διαδρομή, ένα ταξίδι με το τρένο μέσω της Γαλλίας για να φτάσετε στη Βαρκελώνη είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να φτάσετε από το Λονδίνο στην Ισπανία.

Ενστικτωδώς, νομίζετε ότι η πτήση θα είναι πολύ πιο γρήγορη. Λάβετε όμως υπόψη ότι το Λονδίνο St Pancreas είναι κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός και τα αεροδρόμια του Λονδίνου (εκτός από το Heathrow και το αεροδρόμιο City City) που δεν χρησιμοποιούνται.

Με τη μεταφορά στο αεροδρόμιο και το check-in - καθώς και τη μεταφορά από το αεροδρόμιο της Βαρκελώνης προς το κέντρο της πόλης - μπορεί να διαπιστώσετε ότι δεν είναι πολύ πιο γρήγορο να πετάξετε.

Είναι δυνατόν να πάρετε το τρένο όλος ο τρόπος από το Λονδίνο στη Βαρκελώνη με μια μόνο αλλαγή. Αν συνεχίσετε στη Μαδρίτη, θα χρειαστεί να πάρετε ξεχωριστή υπηρεσία από τη Βαρκελώνη στη Μαδρίτη .

Λονδίνο για Βαρκελώνη με τρένο - δύο προτεινόμενες διαδρομές

Δεν υπάρχουν απευθείας τρένα, αλλά υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους μπορείτε να φτάσετε εκεί με μία μόνο αλλαγή:

Λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη αλλαγής των σιδηροδρομικών σταθμών στο Παρίσι, η διαφορά μεταξύ των δύο διαδρομών είναι αμελητέα. Το ερώτημα είναι αν θέλετε να περάσετε μια μέρα ή δύο στο Παρίσι ή στη Μασσαλία.

Γαλλικό-Ισπανικό Σιδηρόδρομο

Αν σκοπεύετε να επισκεφθείτε πολλές πόλεις στη Γαλλία και την Ισπανία, πραγματοποιώντας μια σειρά ταξιδιών με τρένο σε κάθε χώρα, ίσως θελήσετε να πάρετε το Eurail France-Spain Pass , το οποίο σας δίνει μέχρι δέκα ημέρες ταξίδι με τρένο στην Ισπανία και τη Γαλλία για μια πολύ λογική τιμή.

Καθώς τα γαλλικά εισιτήρια τρένων κοστίζουν περισσότερο από τα ισπανικά, τόσο περισσότερα ταξίδια κάνετε στη Γαλλία, τόσο καλύτερη αξία θα βρείτε στο δελτίο Eurail.

Το Λονδίνο στη Βαρκελώνη μέσω Παρισιού

Η παραλαβή του τρένου μέσω του Παρισιού έχει δύο πλεονεκτήματα έναντι της διαδρομής της Μασσαλίας. Είναι λίγο πιο γρήγορα και το Παρίσι! Ωστόσο, εάν σχεδιάζετε να ταξιδεύετε κατευθείαν χωρίς να επισκεφθείτε το Παρίσι, φέρτε σε μου θα πρέπει να αλλάξετε σταθμούς τρένων.

Το Λονδίνο στη Βαρκελώνη μέσω της Μασσαλίας

Η διαδρομή αυτή διαρκεί λίγο περισσότερο από τη μετάβαση από το Παρίσι, αλλά δεν απαιτεί αλλαγή σταθμών. Η υπηρεσία Λονδίνο-Μασσαλία είναι εποχιακή και δεν εκτελείται τον Νοέμβριο, τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο, τον Μάρτιο ή τον Ιούνιο.

Στη συνέχεια, μπορείτε να πάρετε το τρένο υψηλής ταχύτητας από τη Βαρκελώνη στη Μαδρίτη.