Ταξιδιωτικός μύθος: Πρέπει να αγοράσετε ένα εισιτήριο Round-the World

Γιατί τα εισιτήρια One Way δεν είναι πιο ακριβή

Όταν ζήτησα για πρώτη φορά από τον πρώην φίλο μου αν ήθελε να ταξιδέψει μαζί μου σε όλο τον κόσμο, μου είπε ότι θα χρειαζόμουν να αγοράσω ένα ταξιδιωτικό εισιτήριο γύρο του κόσμου. Είπε ότι ήταν ο μόνος τρόπος που τα ταξίδια θα ήταν προσιτά για εμάς.

Διαχωρίσαμε, έφυγα από το Ηνωμένο Βασίλειο με ένα εισιτήριο μονής κατεύθυνσης και έχω ξοδέψει πολύ λιγότερα χρήματα στις πτήσεις απ 'ό, τι αν αγόραζα ένα εισιτήριο γύρο του κόσμου. Εδώ γιατί το εισιτήριο RTW σας εξοικονομεί χρήματα είναι ένας μύθος:

Με εισιτήρια One Way μπορείτε να ταξιδέψετε σε αεροπορικές εταιρείες προϋπολογισμού

Οι οικονομικές αεροπορικές εταιρείες μπορούν να προσφέρουν πολύ φτηνές πτήσεις και μπορείτε να πετάξετε σε μια κοντινή χώρα με μόλις 20 δολάρια σε περιοχές όπως η Ευρώπη και η Ασία. Τα εισιτήρια μονής κατεύθυνσης δεν χρειάζεται να είναι ακριβά αν χρησιμοποιείτε αεροπορική εταιρεία όπως η Ryanair.

Οι οικονομικές αεροπορικές εταιρείες μπορεί να μην είναι τόσο ωραίες όσο οι αεροπορικές εταιρείες υψηλότερου επιπέδου, αλλά αν το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να φτάσετε στον προορισμό σας, είναι ένας καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα.

Με εισιτήρια One Way μπορείτε να παραμείνετε ευέλικτοι

Το κύριο πλεονέκτημα για τα εισιτήρια μιας κατεύθυνσης είναι να παραμείνετε ευέλικτα - δεν χρειάζεται να αγοράσετε ένα εισιτήριο μέχρι να φύγετε από τη χώρα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να μείνετε για όσο χρειάζεται μέχρι να είστε έτοιμος για αναχώρηση.

Η ευελιξία σημαίνει επίσης ότι μπορείτε να μετακινηθείτε από μια χώρα όταν βρίσκετε μια φτηνή πτήση. Απλά κατευθυνθείτε προς το Skyscanner και αναζητήσετε από τον προορισμό σας στο "Παντού" για τον επόμενο μήνα και δείτε τι έρχεται.

Μπορεί να βρεθείτε σε μια ολοκαίνουργια χώρα που ποτέ δεν σκέφτεστε και αγαπάτε κάθε δευτερόλεπτο. Ακόμα καλύτερα, μπορεί να έχετε δαπανήσει λιγότερα από $ 100 για να φτάσετε εκεί.

Μπορείτε να αλλάξετε το μυαλό σας

Εάν αλλάξετε γνώμη για το πού θέλετε να πάτε στη συνέχεια, επηρεάζει μόνο τον άμεσο προορισμό σας. Εάν αποφασίσετε ότι θέλετε να περάσετε ένα επιπλέον μήνα στην Ταϊλάνδη, ίσως χάνετε το επόμενο εισιτήριό σας, αλλά αυτό είναι.

Εάν έχετε κλείσει ένα εισιτήριο γύρο του κόσμου, θα πρέπει να αλλάξετε όλους τους μελλοντικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς σας, οι οποίοι θα μπορούσαν να φτάσουν έως και 10! Για ευκολία ταξιδιού, το εισιτήριο μονής κατεύθυνσης σας εξοικονομεί χρήματα και χρόνο. Και μετά από όλα, ο χρόνος είναι χρήμα.

Το Backtracking δεν κοστίζει περισσότερο

Με την πλειοψηφία των εισιτηρίων γύρο του κόσμου, θα πρέπει να ταξιδέψετε προς μία κατεύθυνση και αν θέλετε να επιστρέψετε, θα πρέπει να αγοράσετε το εισιτήριο μονής κατεύθυνσης μόνοι σας, πάνω από την τιμή του εισιτηρίου RTW. Εάν ταξιδεύετε με εισιτήρια μίας διαδρομής, αυτό είναι μέρος των ταξιδιωτικών σας σχεδίων και δεν θα σας κοστίσει πλέον για να το κάνετε αυτό. Μπορείτε να φανείτε σε όλο τον κόσμο χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για ποια κατεύθυνση πηγαίνετε και πόσο περισσότερο θα σας κοστίσει.

Μπορείτε να ταξιδέψετε για περισσότερο από ένα χρόνο

Τα περισσότερα εισιτήρια γύρου του κόσμου σας επιτρέπουν μόνο να ταξιδεύετε για ένα χρόνο στο εισιτήριό σας. Εάν θέλετε να ταξιδέψετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να ξεκινήσετε να πληρώνετε εισιτήρια για ένα δρομολόγιο. Επειδή το εισιτήριο γύρο του κόσμου θα χρειαστεί να τελειώσει από όπου ξεκινήσατε, ίσως χρειαστεί να αρχίσετε να πληρώνετε εισιτήρια μίας διαδρομής για να σας πετάξουμε πίσω στο σημείο που έχετε αφήσει για να μπορέσετε να συνεχίσετε στο ταξίδι σας.