Ο οδηγός σπουδαστών για την εύρεση φθηνού αεροπορικού εισιτηρίου

Πώς να βρείτε τις καλύτερες προσφορές και εκπτώσεις στις πτήσεις

Έχω ταξιδεύει συνεχώς για πέντε χρόνια και πρέπει να ομολογήσω ότι ένα σημαντικό μέρος αυτού του χρόνου έχει αφιερωθεί στην εξεύρεση του φθηνότερου αεροπορικού εισιτηρίου, ειδικά όταν πρόκειται για μακρινές πτήσεις.

Έχω πετάξει από τη Μπανγκόκ στο Άμστερνταμ μέσω του Καΐρου για $ 302, από την πόλη Χο Τσι Μινχ προς το Μπρίσμπεϊν για $ 329 και από την Κωνσταντινούπολη μέχρι το Μπαλί για μόλις $ 423 - και όλες αυτές οι τιμές είναι οι μισές από τις αρχικές αναζητήσεις μου.

Μόλις λίγες ώρες ξοδεύουν την έρευνα στις σωστές θέσεις μπορούν εύκολα να σας εξοικονομήσουν εκατοντάδες δολάρια σε αεροπορικά εισιτήρια, έτσι είναι μερικές από τις κορυφαίες συμβουλές μου για την εξοικονόμηση χρημάτων στις πτήσεις.

Η ευελιξία είναι το κλειδί

Δυστυχώς, εάν τα ταξιδιωτικά σας σχέδια έχουν καθοριστεί από την άποψη της ημερομηνίας και της θέσης, θα έχετε πολύ πιο δύσκολο χρόνο να βρείτε φτηνές πτήσεις - είναι πολύ πιο εύκολο αν μπορείτε να τροποποιήσετε τις ημερομηνίες ή τον προορισμό σας για να ταιριάζει με τις διακυμάνσεις των τιμών.

Δεν θα ήμουν σε θέση να πετάω από το Βιετνάμ στην Αυστραλία τόσο φτηνά αν δεν ήμουν πρόθυμος να αλλάξω τα ταξιδιωτικά μου σχέδια. Αρχικά ήθελα να πετάξω στο Σίδνεϊ, αλλά οι πτήσεις από την πόλη του Χο Τσι Μιν χτίστηκαν σε πάνω από 500 δολάρια! Μετά από μια γρήγορη αναζήτηση, βρήκα μια πτήση με $ 300 για το Μπρίσμπεϊν, όπου μισθώ ένα αυτοκίνητο για $ 100 και οδήγησα την ανατολική ακτή στο Σίδνεϊ. Πήρα να δούμε πολύ περισσότερα από την Αυστραλία από ό, τι θα είχα κάνει σε ένα αεροπλάνο και έσωσε πάνω από $ 100 στη διαδικασία.

Αν διατηρήσετε τις επιλογές ταξιδιού σας ανοιχτές, έχετε τόσες περισσότερες επιλογές διαθέσιμες σε εσάς, ώστε σίγουρα θα μπορείτε να κερδίσετε φτηνότερες πτήσεις.

Πολλές μηχανές αναζήτησης αεροπορικών εταιρειών έχουν την επιλογή να αναζητούν ημερομηνίες σε ολόκληρο μήνα, οπότε αν μπορείτε να διατηρήσετε τις επιλογές σας ανοιχτές, θα μπορείτε εύκολα να δείτε ποια ημερομηνία είναι η τέλεια για να πετάξετε.

Η ευελιξία της τοποθεσίας σας είναι ένας άλλος τρόπος για να κερδίσετε φθηνότερες πτήσεις. Προτιμώ να ψάξω ανά χώρα αντί για πόλη - για παράδειγμα, "Ηνωμένες Πολιτείες" με "Ταϊλάνδη" - επειδή σας ανοίγει σε τόσες περισσότερες πτήσεις.

Εάν σχεδιάζετε να ξεκινήσετε τα ταξίδια σας στην Μπανγκόκ, αλλά ανακαλύψτε ότι είναι $ 200 φθηνότερα για να πετάξετε στο Τσιάνγκ Μάι, πιθανότατα δεν θα κάνει όλη αυτή τη μεγάλη διαφορά στο ταξίδι σας.

Ελέγξτε πολλούς ιστότοπους

Δεν θα πρέπει ποτέ να κάνετε κράτηση για πτήσεις που θα βρείτε στην αρχική σας αναζήτηση - υπάρχουν πολλοί συσσωρευτές πτήσεων που θα πρέπει πρώτα να ελέγξετε για να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι φθηνότερο από οπουδήποτε αλλού. Εδώ είναι οι περιοχές που σας προτείνω να ελέγξετε:

STA Travel

Ως φοιτητής, αξίζει πάντα να ελέγχετε πρώτα το STA Travel για να διαπιστώσετε εάν έχουν πωλήσεις ή ειδικές προσφορές. Το STA Travel είναι ο καλύτερος δικτυακός τόπος για ταξιδιώτες φοιτητές και είναι σταθερά φθηνότερο από τη μετάβαση απευθείας στις αεροπορικές εταιρείες.

Το μόνο μειονέκτημα είναι οι περιορισμένες επιλογές αναζήτησης. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε αναζήτηση μόνο ανά πόλη αντί για χώρα και επιτρέπεται μόνο η αναζήτηση για τρεις ημέρες από την πλευρά της καθορισμένης ημερομηνίας. Αυτό δεν είναι υπέροχο εάν δεν είστε σίγουροι για τα μελλοντικά σας σχέδια.

Αν είστε φοιτητής, όμως, αξίζει τον κόπο να πετύχετε επιπλέον ταλαιπωρία καθώς θα μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα στις πτήσεις.

Skyscanner

Η Skyscanner είναι η αγαπημένη μου ιστοσελίδα σύγκρισης πτήσεων αν δεν μπορώ να βρω τίποτα για το STA Travel. Όταν πρόκειται για πτήσεις για μη-σπουδαστές, σχεδόν πάντα καταλήγει να βρει τις φθηνότερες τιμές.

Λατρεύω το γεγονός ότι μπορείτε να κάνετε αναζήτηση ανά χώρα αντί για πόλη και σε ολόκληρο τον μήνα αντί για μερικές ημέρες.

Μία από τις πιο χρήσιμες λειτουργίες της Skyscanner είναι η δυνατότητα αναζήτησης "παντού" ως προορισμός - εξαιρετική αν δεν είστε σίγουροι πού να πάτε στη συνέχεια ή είστε απεγνωσμένοι να ξεκινήσετε κάπου οικονομικά προσιτές για ένα γρήγορο ταξίδι.

Adioso

Μια από τις πιο εύκολες ιστοσελίδες σύγκρισης πτήσεων για χρήση, το Adioso είναι μια μηχανή αναζήτησης φυσικής γλώσσας που αγαπώ. Δοκιμάστε να πληκτρολογήσετε "Σίδνεϊ στη Μπανγκόκ στα μέσα Αυγούστου" ή "Νέα Υόρκη στην Πόλη του Μεξικού για 14 έως 20 ημέρες" για να εμφανίσετε μια λίστα πτήσεων που μπορείτε να ταξινομήσετε με το "καλύτερο" ή "φθηνότερο". Μπορείτε ακόμη και να αναζητήσετε το "Σικάγο για να ζεσταθεί κάπου το Δεκέμβριο" αν είστε λαχταρούσα λίγο ηλιοφάνεια!

Η πτήση της Κωνσταντινούπολης προς Μπαλί $ 423 που ανέφερα παραπάνω βρέθηκε μέσω του Adioso και δεν μπορούσα να την βρω κάτω από $ 700 οπουδήποτε αλλού.

Αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους

Εάν δεν έχετε μεγάλη τύχη με τους παραπάνω ιστότοπους, τότε αξίζει τον έλεγχο των ιστότοπων μερικών από τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους της χώρας, καθώς μερικές από αυτές δεν περιλαμβάνονται στα αποτελέσματα των συγκεντρωτών πτήσεων. Ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε είναι η λίστα των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους , που οργανώνονται ανά χώρα.

FlightFox

Εάν προγραμματίζετε ένα γύρο γύρο του κόσμου ή έχετε μια περίπλοκη διαδρομή με πολλαπλές στάσεις, τότε συστήνω ανεπιφύλακτα να ρίξετε μια ματιά στο FlightFox. Το FlightFox είναι μια υπηρεσία που τροφοδοτείται από ανθρώπους, όπου οι εμπειρογνώμονες των πτήσεων ανταγωνίζονται για να βρουν τις φτηνότερες πτήσεις για εσάς, με βάση μια τιμή απονομής που ορίσατε. Έχω γνωρίσει πολλούς ανθρώπους που έχουν σώσει πάνω από $ 500 σε μακρινές πτήσεις χρησιμοποιώντας το FlightFox!

Συμβουλή μπόνους: Αναζήτηση σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ανώνυμης περιήγησης

Όταν ψάχνετε για αεροπορικά εισιτήρια στο διαδίκτυο, καθαρίστε πάντοτε τα cookies του προγράμματος περιήγησης πριν πραγματοποιήσετε μια αγορά - ή χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα περιήγησης ιστού σας σε κατάσταση "ανώνυμης περιήγησης". Πολλές ιστοσελίδες αεροπορικών εταιρειών και ταξιδιωτών χρησιμοποιούν cookies για να παρακολουθήσουν τις αναζητήσεις σας και αν συνεχίσετε να παρακολουθείτε τις ίδιες πτήσεις, θα αυξήσουν την τιμή των εισιτηρίων σας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να σας κάνει να πιστεύετε ότι τα εισιτήρια πωλούν έξω και η τιμή ανεβαίνει, αυξάνοντας τις πιθανότητες να αγοράσετε τώρα. Η κατάσταση ανώνυμης περιήγησης σας επιτρέπει να περιηγηθείτε ιδιωτικά και να δείτε την αμέλεια.