Θα έπρεπε να πάρετε ένα σακίδιο ή Duffel στο επόμενο ταξίδι σας;

Για τους περισσότερους ταξιδιώτες, η απάντηση είναι ξεκάθαρη

Ψάχνετε για κάποιες νέες αποσκευές, αλλά δεν είστε σίγουροι σε ποιο είδος θα πάτε; Με τόσες πολλές διαφορετικές ποικιλίες διαθέσιμες, δεν είναι πάντα εύκολο να καταλάβουμε ποιο λειτουργεί καλύτερα για ένα συγκεκριμένο ταξίδι.

Σακίδια και τσάντες duffel είναι και οι δύο δημοφιλείς επιλογές, αλλά υπάρχουν μερικές μεγάλες διαφορές μεταξύ τους. Για πολλούς τύπους διακοπών, η λάθος επιλογή θα μπορούσε να καταλήξει να είναι σωματικά επώδυνη και απογοητευτική.

Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε για σακίδια και dufels, και πώς να επιλέξετε μεταξύ τους.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των Backpacks

Ασφάλεια: Ανάλογα με το μοντέλο και τον τύπο του σακιδίου, η ικανότητά σας να το ασφαλίζετε ποικίλλει μεταξύ "κάπως" και "κανένας". Έχοντας φερμουάρ για το κύριο διαμέρισμα πρέπει πραγματικά να είναι μια απαίτηση, και οι εξωτερικές τσέπες πρέπει επίσης να είναι κλειδωμένες αν είναι δυνατόν.

Προφανώς δεν θέλετε οι κλέφτες να κλέβουν τίποτα από το εσωτερικό της τσάντας σας - αλλά εξίσου, δεν θέλετε να γλιστρήσει κανείς ανεπιθύμητα αντικείμενα μέσα σε αυτά.

Τα κλειδωμένα φερμουάρ δεν θα σταματήσουν τους κλέφτες να μπαίνουν στην τσάντα σας αν θέλουν πραγματικά, αφού ένα αιχμηρό μαχαίρι ή ακόμα και ένα στυλό μπορεί να πάρει στα περισσότερα σακίδια, αλλά είναι αποτρεπτικό. Όταν υπάρχουν άλλες μισές σακούλες για να διαλέξετε από κοντά, αυτό το αποτρεπτικό μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεστε.

Έχετε επίσης την επιλογή να χρησιμοποιήσετε ένα εύκαμπτο μεταλλικό κλουβί όπως το Pacsafe για επιπλέον ασφάλεια, αλλά είναι σχετικά ακριβό, βαρύ και ογκώδες για να το μεταφέρετε.

Μεταφορές: Όταν πρόκειται για ευελιξία, είναι δύσκολο να νικήσετε ένα σακίδιο.

Οι σκάλες και οι τραχίες επιφάνειες δεν αποτελούν πρόβλημα και όσο το σώμα σας είναι πάνω από αυτό και δεν έχετε υπερβολική συσκευασία, θα πρέπει να έχετε τη δυνατότητα να μεταφέρετε εύκολα ένα καλό σακίδιο για ένα μίλι ή δύο.

Εάν το ταξίδι σας δεν θα σας απομακρύνει ποτέ από τα ομαλά πεζοδρόμια και τα προθυμοφόρα βαλέτα, μια βαλίτσα είναι πιο βολική. Για άλλους τύπους ταξιδιών, ωστόσο, ένα σακίδιο σας δίνει μεγαλύτερη ευελιξία και λιγότερη ταλαιπωρία.

Ένα καλό σακίδιο ταξιδιού θα περιλαμβάνει ένα κάλυμμα ή ένα zip-away περίπτωση για τους ιμάντες και την ιμάντα, αποτρέποντας τη ζημιά κατά τη μεταφορά.

Χωρητικότητα και Συσκευασία: Οι σακίδια μπορούν να βρεθούν σε σχεδόν οποιοδήποτε μέγεθος, αλλά είστε περιορισμένοι από αυτό που μπορείτε να μεταφέρετε. Αυτό σας βοηθά να κολλήσετε στα βασικά, ωστόσο, που δεν είναι κακό. Λόγω του σχήματος και των περιορισμένων ανοιγμάτων τους, οι σακίδια είναι πιο δύσκολο να συσκευάζονται και να αποσυσκευάζονται από τα duffels.

Όπως ένα duffel, ένα σακίδιο είναι τουλάχιστον κάπως "squashable." Αυτό διευκολύνει την τοποθέτηση σε ντουλάπια, κάτω από τα κρεβάτια και στα ράφια των αποσκευών σε λεωφορεία και τρένα.

Ανθεκτικότητα: Ένα καλά κατασκευασμένο σακίδιο θα επιβιώσει από τα περισσότερα πράγματα που ταξιδεύουν σε αυτό. Η βρωμιά, η σκόνη και οι απρόσεκτοι χειριστές αποσκευών παρουσιάζουν μικρό πρόβλημα. Όσο αγοράζετε μια τσάντα κατασκευασμένη από ανθεκτικό στο νερό, βαριά υφάσματα, τα περιεχόμενα θα πρέπει να παραμένουν στεγνά κατά τη διάρκεια ακόμη και σχετικά μεγάλων βροχοπτώσεων.

Εάν το ίδιο το σακίδιο δεν είναι αδιάβροχο, πολλοί σακίδια έρχονται επίσης με κάλυμμα βροχής ή είναι δυνατό να αγοράσετε ένα που θα ταιριάζει. Αυτά τεντώνονται πάνω από τα πάντα, εκτός από την ιμάντα, διατηρώντας τον κακό καιρό, ενώ ταυτόχρονα σας επιτρέπουν να μεταφέρετε εύκολα το πακέτο.

Εκτός από το φερμουάρ, δεν υπάρχει τίποτα να σπάσει στα περισσότερα σακίδια. Ψάξτε για φερμουάρ YKK υψηλής ποιότητας και για παχύ εξωτερικό υλικό από νάυλον ή καμβά, για να εξασφαλίσετε ότι διαρκεί η απόσταση.

Ευελιξία: Είναι υπέροχο να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα είδος αποσκευών για πολλαπλούς σκοπούς. Η ικανότητα να αντιμετωπίσετε μια πολυήμερη διαδρομή με το ίδιο κομμάτι αποσκευών που έχετε φορτώσει στο ταξί πίσω στο σπίτι είναι πολύ βολικό.

Δείτε πώς μπορείτε να επιλέξετε το καλύτερο σακίδιο για το ταξίδι σας.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του Duffels

Ασφάλεια: Όπως τα σακίδια, πολλά dufels δεν είναι ιδιαίτερα ασφαλή. Και πάλι, όταν αγοράζετε μια τσάντα Duffel , αναζητήστε μοντέλα με κατάλληλα φερμουάρ. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε ένα, βιδώστε ένα λουκέτο ή μια καλωδιακή γραβάτα ανάμεσα στις τρύπες του φερμουάρ σαν μια μισοεξαρτώμενη εναλλακτική λύση. Προσέξτε για αυτές τις εξωτερικές τσέπες επίσης.

Μεταφορές: Αν χρειαστεί να ρίξετε πολλά εργαλεία σε μια αδιάβροχη τσάντα και να τα μεταφέρετε σε σχετικά μικρές αποστάσεις, το duffel είναι τέλειο. Για αθλητικές ή καταδυτικές εκδρομές, για παράδειγμα, δεν υπάρχει μια καλύτερη επιλογή.

Για γενικότερα ταξίδια, όμως, δεν είναι τόσο μεγάλη επιλογή.

Τα περισσότερα duffels γίνονται επώδυνα να μεταφέρουν μέσα σε λίγα λεπτά, είτε χρησιμοποιείτε τις λαβές είτε τους ιμάντες των ώμων. Αυτό είναι ένα ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα όταν φορτώσετε σαράντα κιλά εργαλείων μέσα σε αυτά.

Τα τελευταία χρόνια, οι κατασκευαστές εισήγαγαν στο "μίγμα" "ταξιδιού". Αυτά είναι ουσιαστικά μια τσάντα duffel με ρόδες και μια λαβή μοσχευμένη πάνω στην πλάτη. Ενώ αυτό κάνει την τσάντα ευκολότερη στη μεταφορά, είναι ακόμα πιο βαρύ και λιγότερο πρακτικό από ένα σακίδιο στα περισσότερα ταξίδια, εκτός αν μεταφέρετε πολλά ογκώδη εξοπλισμό.

Χωρητικότητα και Συσκευασία: Δεν υπάρχει σχεδόν κανένα όριο στο μέγεθος και το σχήμα των σάκων duffel - είναι εύκολο να βρείτε τίποτα από τη μεταφορά στα 200+ λίτρα (12.000 + κυβικά ίντσες). Ο εξοπλισμός που μεταφέρετε θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τη χωρητικότητα που χρειάζεστε.

Ενώ οι περισσότεροι σάκοι duffel είναι κυλινδρικοί, μια επίπεδη βάση και ένα ορθογώνιο σχήμα σας επιτρέπουν να συσκευάσετε περισσότερη ταχύτητα στον ίδιο χώρο. Οι μαλακές τσάντες duffel θα χάσουν το σχήμα τους όταν είναι λιγότερο από τα δύο τρίτα περίπου, καθιστώντας τους πιο δύσκολο να μεταφερθούν.

Ανθεκτικότητα: Ένα καλά κατασκευασμένο duffel είναι συνήθως πολύ ανθεκτικό, ειδικά αν έχει ένα ποιοτικό φερμουάρ και την έλλειψη κορδονιών ή άλλων αξεσουάρ. Αναζητήστε αδιάβροχα υλικά και λαβές και ιμάντες με μεγάλη ραφή που μπορούν να χειριστούν το βάρος της τσάντας, ακόμη και όταν είναι γεμάτες.

Αν αποφασίσετε να επιλέξετε ένα ποτηράκι με τροχούς, να είστε προσεκτικοί - είναι το πιο πιθανό πράγμα να σπάσει σε οποιοδήποτε κομμάτι αποσκευών και συχνά είναι δύσκολο να το αντικαταστήσετε.

Εδώ είναι πώς να επιλέξετε την καλύτερη τσάντα duffel για το ταξίδι σας.

Τελικό Λόγο

Εκτός από ορισμένα εξειδικευμένα είδη ταξιδιών, όπου χρειάζεστε απολύτως την επιπλέον χωρητικότητα ενός duffel, οι σακίδια είναι μια πιο ευέλικτη, άνετη και εύκολα μεταφερόμενη επιλογή, ειδικά εάν θα χρειαστεί ποτέ να μεταφέρετε τις αποσκευές σας σε οποιαδήποτε απόσταση.