Πρέπει να αποθηκεύσετε τα μίλια σας ή να "Κερδίστε και να καψετε";

Θεωρούμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε επιλογής.

Μια από τις μεγάλες συζητήσεις στην κοινότητα των συχνών επιβατών είναι αν έχει ή όχι νόημα να μιλάμε μίλια, ίσως με την ελπίδα ότι μια μέρα θα εξαργυρωθεί για μια δαπανηρή διεθνή περιπέτεια First Class για όλη την οικογένεια ή για να εξαργυρώσει γρήγορα και μίλια γρήγορα προσπάθεια να νικήσει μια αναπόφευκτη υποτίμηση. Όπως όλα τα σχετικά με το βραβείο ταξίδια, εξαρτώνται εξ ολοκλήρου από τον ταξιδιώτη και τον συλλέκτη, αλλά υπάρχουν μερικά πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του καθενός για να εξετάσει.

Ας εξερευνήσουμε κάθε επιλογή, για να δούμε τι κάνει το πιο νόημα για εσάς.

Δημιουργήστε ισορροπία

Ο καλύτερος λόγος για να μαζέψετε όλο και περισσότερα μίλια χωρίς να κάνετε μια μόνη εξαγορά είναι εάν εξοικονομήσετε χρήματα για ένα "φιλοδοξικό βραβείο". Γενικά, πρόκειται για διηπειρωτικές πτήσεις σε καμπίνα υψηλής ποιότητας, είτε στην επιχείρηση είτε στην πρώτη θέση, για περισσότερους από έναν επιβάτες. Γενικά, θα χρειαστούν μήνες ή χρόνια για να εξοικονομήσετε χρήματα για αυτό το είδος βραβείου, οπότε δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος να το κάνετε αν σκοπεύετε να κλείσετε κάθε εισιτήριο χρησιμοποιώντας το δικό σας ισορροπούμενο χιλιόμετρο.

Ένας τρόπος για να αποφύγετε μια μεγάλη καθυστέρηση μεταξύ της αρχικής έναρξης της ισορροπίας και όταν έχετε αρκετό για μια μεγάλη λύτρωση είναι να χωρίσετε την κερδοφόρα ευθύνη με φίλους ή μέλη της οικογένειας που σχεδιάζουν να συμμετάσχουν στο ταξίδι σας για φιλοδοξία. Τα επιδόματα εγγραφής σε πιστωτικές κάρτες μπορούν να προχωρήσουν σε πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα για να ενισχύσουν την ισορροπία σας και αν όλοι στην ομάδα σας ενώσουν τις δυνάμεις σας, θα είστε σε θέση να κλείσετε την περιπέτεια πολύ πιο γρήγορα.

Η στρατηγική αυτή είναι πολύ χρήσιμη αφού μια αεροπορική εταιρεία ανακοινώσει μια υποτίμηση, ώστε να μπορείτε να αυξήσετε το υπόλοιπό σας και να κάνετε κράτηση για ένα βραβείο πριν τα ποσοστά αυξηθούν σημαντικά.

Αν όμως ένα μεγάλο ταξίδι δεν είναι στο μέλλον σας, δεν έχει νόημα να διανύσετε εκατοντάδες χιλιάδες μίλια πριν να κλείσετε ένα βραβείο. Ορισμένα συχνά δρομολόγια συλλέγουν μίλια απλά για το σκοπό της συλλογής και συχνά χάνουν τις μεγάλες ευκαιρίες εξαργύρωσης.

Αντ 'αυτού, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τα μίλια σας περιοδικά για ταξίδια τελευταίας στιγμής για να επισκεφθείτε την οικογένεια ή διακοπές διακοπών που διαφορετικά δεν θα ήταν εφικτές.

"Κερδίστε και καψετε"

Γενικά, συνιστάται να χρησιμοποιείτε τα μίλια σας καθώς τα κερδίζετε. Θα πρέπει να αυξήσετε το υπόλοιπό σας εάν σχεδιάζετε μια συγκεκριμένη εξόφληση, αλλά μην αγοράζετε μίλια ή δεν βγαίνετε από το δρόμο σας για να αποκτήσετε μίλια που δεν χρειάζεστε με άλλα μέσα. Μόλις έχετε έναν λογικό αριθμό μιλίων στο λογαριασμό σας, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να σχεδιάζετε την επόμενη απόδραση σας. Πάρτε ένα μακρύ Σαββατοκύριακο για να ανακαλύψετε έναν νέο εσωτερικό προορισμό, ή να πετάξει κάτω στην Καραϊβική για λίγες μέρες ξεκούρασης και χαλάρωσης. Αυτό που δεν πρέπει να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε τα μίλια και τους πόντους σας για εμπορεύματα, εκτός αν δεν προβλέπετε να δημιουργήσετε ένα αρκετά μεγάλο υπόλοιπο για μια πτήση ή ένα δωμάτιο ξενοδοχείου με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα αερογραμμών ή ξενοδοχείων.

Σημεία σταθερής αξίας

Ενώ θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ιδανικά τα μίλια των συχνών πελατών σας και τα σημεία ξενοδοχείων όποτε έχετε αρκετό για εξαργύρωση, τα σημεία σταθερής αξίας, όπως αυτά που κερδίζετε από την Barclaycard, Chase ή American Express, διατηρούν την αξία τους εφ 'όσον σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε για εξαργύρωση σε ισοδύναμο ταμειακών διαθεσίμων και υποτιμάται μόνο με τον κανονικό ρυθμό πληθωρισμού.

Με άλλα λόγια, 10.000 σημεία που αξίζουν σήμερα τα 100 δολάρια θα έχουν την ίδια χρηματική αξία ένα χρόνο κάτω από το δρόμο, αλλά λόγω του μέτριου πληθωρισμού, η αγοραστική δύναμή τους μπορεί να μειωθεί ελαφρά με την πάροδο του χρόνου.

Θα πρέπει να διατηρείτε σημεία σταθερής αξίας, όπως εσείς θα εξοφλήσετε, ωστόσο, και να χρησιμοποιήσετε πρώτα τα μίλια των συχνών πελατών και τα σημεία ξενοδοχείων σας κάθε φορά που τα ποσοστά εξαργύρωσης φαίνονται λογικά. Εάν εργάζεστε προς ένα συγκεκριμένο επίπεδο κατάστασης ελίτ, ωστόσο, μπορεί να είναι πιο λογικό να χρησιμοποιείτε σημεία σταθερής αξίας σε μίλια αεροπορικών εταιρειών, έτσι ώστε να μπορείτε να κερδίζετε πίστωση ελίτ με την αεροπορική εταιρεία.