Πώς να πετάξετε σαν VIP χωρίς να έχετε Elite Status Loyalty

Όλοι γνωρίζουμε ότι ένα άτομο που ταξιδεύει σαν αληθινό VIP - και για μένα, αυτός είναι ο φίλος μου Martin. Επειδή συχνά ταξιδεύει για δουλειά, κατάφερε να συγκεντρώσει αρκετούς πόντους για να επιτύχει την ελίτ με την εμπιστοσύνη όχι μόνο με ένα, αλλά με πολλά από τα αγαπημένα του προγράμματα πιστότητας. Εξαιτίας αυτού, ο Μάρτιν ταξιδεύει σαν βασιλιάς. Όταν πετάει, οι ελεγμένες σακούλες του είναι ελεύθερες και συχνά αναβαθμίζεται σε πρώτη ή επαγγελματική κατηγορία, απολαμβάνοντας καλύτερα σνακ και ευρύτερα καθίσματα.

Όταν μένει στα ξενοδοχεία, θα μείνει σε ωραιότερα δωμάτια. Και πιο συχνά, δεν χρειάζεται να πληρώσει μια πένα για αυτά τα πρόσθετα προνόμια - είναι όλα μέρος της κατάστασης πίστης.

Ενώ η κατάσταση ελίτ μπορεί να είναι δύσκολο να επιτευχθεί για τον μέσο ταξιδιώτη, τα προνόμια που Martin και άλλα μέλη ελίτ δεν είναι εντελώς μακριά. Είναι ακόμα δυνατό να κερδίσετε και να εξαργυρώσετε τα προνόμια, όπως καθίσματα πρώτης κατηγορίας, late checkout στο ξενοδοχείο και δωρεάν πρωινό. Εδώ είναι μερικές στρατηγικές για να σας βοηθήσει να πετάξετε σαν VIP.

Δημιουργήστε μια "Λίστα επιθυμιών"

Υπάρχει κάποια ωριμότητα ή (πολλά) που ονειρεύεστε για το επόμενο ταξίδι σας; Πάρτε απογραφή για το τι πρέπει να προσφέρετε καθένα από τα προγράμματα πιστότητας και δημιουργήστε μια λίστα επιθυμιών για την ιδανική VIP εμπειρία σας. Αν θέλετε να χαϊδεψετε στο ξενοδοχείο σας, το MeliáRewards επιτρέπει στα μέλη να χρησιμοποιούν σημεία πίστεως για αργά checkout και σε αντάλλαγμα για υπηρεσίες σπα από τη στιγμή που θα εγγραφούν και προσφέρει δωρεάν πρωινό μετά από λίγες μόνο δύο διαμονές.

Για μια εμπειρία πρώτης κατηγορίας στο αεροδρόμιο, το Virgin America Elevate προσφέρει πρόσβαση στο ελίτ lounge του στο LAX με μικρή χρέωση και άλλα προνόμια όπως ταχεία ασφάλεια και επιβίβαση.

Εγγραφείτε για μια πιστωτική κάρτα ταξιδιού

Σχεδόν κάθε μεγάλη αεροπορική εταιρεία και ξενοδοχείο έχει μια συνδεδεμένη πιστωτική κάρτα. Ενώ πολλοί από τους βαθμούς που κερδίζετε με τις δαπάνες για αυτές τις κάρτες με συν-επώνυμα δεν σας απαλλάσσουν απαραιτήτως την ιδιότητα ελίτ, κάποιοι προσφέρουν εγγραφή ή μπόνους που αυξάνουν την πίστη σας για προστιθέμενα σημεία, μίλια και συναφή προνόμια.

Η κάρτα Platinum SkyMiles της Delta, για παράδειγμα, απονέμει 10.000 μίλια αφού δαπανήσει $ 25.000 σε ένα χρόνο. Εάν η πιστωτική σας κάρτα με παρόμοια επωνυμία προσφέρει παρόμοια μπόνους, χρησιμοποιήστε την πιστωτική σας κάρτα για όλα όσα μπορείτε, συμπεριλαμβανομένων των παντοπωλείων, του φυσικού αερίου και άλλων, ώστε να μπορείτε να κερδίζετε συνεχώς μίλια και πόντους. Μια αναβάθμιση καθισμάτων ή δωρεάν μασάζ μπορεί να είναι μόνο μερικές καθημερινές συναλλαγές μακριά.

Αγοράστε και δώρο πόντους

Αλλά αν η καρδιά σας έχει επιτύχει την επίτευξη αυτής της ελίτ και δεν είστε σίγουροι ότι θα έχετε τη δυνατότητα να συγκεντρώσετε αρκετά μίλια και πόντους, ορισμένες αεροπορικές εταιρείες και ξενοδοχεία θα επιτρέψουν στους πελάτες να αγοράσουν ή να ενισχύσουν την κατάσταση εμπιστοσύνης για μια κατ 'αποκοπή αμοιβή. Για παράδειγμα, η American Airlines εκτελεί προσφορές για πελάτες που δεν ταξιδεύουν πολύ συχνά αλλά εξακολουθούν να θέλουν αυτό το καθεστώς ελίτ, προσφέροντας την επιλογή να πληρώσουν μια κατ 'αποκοπή αμοιβή. Για παράδειγμα, εάν έχετε 10.000-14.999 μονάδες, μπορείτε να πληρώσετε 649 δολάρια για να λάβετε τα υπόλοιπα 25.000 που χρειάζεστε για να φτάσετε στο ελίτ χρυσό. Εκτός από την αγορά ιδίων σημείων, μπορείτε να ενθαρρύνετε άλλους ανθρώπους, όπως την οικογένεια, τους φίλους ή τον εργοδότη σας, να σας δώσουν τα σημεία που θα σας φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στην ελίτ. Το πρόγραμμα United MileagePlus παρέχει στα μέλη τη δυνατότητα είτε να μεταφέρουν τα σημεία πίστεως σε λογαριασμό ενός άλλου χρήστη είτε να αγοράσουν πόντους επιβράβευσης ως δώρο.

Η κατάσταση εμπιστοσύνης και τα σχετικά μίλια και σημεία επιτρέπουν σε έναν περιστασιακό ταξιδιώτη να αντιμετωπιστεί σαν VIP. Ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα, θα είστε στο δρόμο σας να ζήσετε τη ζωή πολυτέλειας στο επόμενο ταξίδι σας, είτε για δουλειά είτε για παιχνίδι.