Πώς τα σημεία και τα μίλια μπορούν να βοηθήσουν με ένα ταξίδι τελευταίου λεπτού

Χρησιμοποιήστε τους πόντους σας για ταξίδια μικρής διάρκειας χωρίς να σπάσετε την τράπεζα

Ο φίλος μου πήγε πρόσφατα σε ένα ταξίδι στο Λος Άντζελες, για να παρευρεθεί στο πάρτι έκπληξης του φίλου του. Ήταν ενθουσιασμένος που ήταν εκεί και δεν θα το χάσει για τον κόσμο. Αλλά, επίσης, ήταν τυλιγμένος για το πόσο υψηλό ήταν το κόστος του αεροπορικού εισιτηρίου του, που κρατήθηκε μόλις δύο ημέρες νωρίτερα. Η απουσία του συμβαλλόμενου μέρους δεν ήταν επιλογή, οπότε αντίθετα, διπλασιάστηκε πάνω από τρεις φορές όσο το εισιτήριο θα είχε κοστίσει εάν είχε γίνει λογικά μπροστά από το χρόνο.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που πρέπει να κάνετε κράτηση ταξιδιού την τελευταία στιγμή. Μπορεί να είναι για ρομαντικά γεγονότα και αυθόρμητες διακοπές ή πιο ατυχείς περιπτώσεις όπως ένας θάνατος στην οικογένεια (οι τιμές πτώχευσης καθίστανται λιγότερο συχνές) ή ένας σχετικός άρρωστος. Μπορεί να χρειαστεί να πετάξουμε σε ένα αεροπλάνο σε μια στιγμή για να κλείσουμε μια κρίσιμη συμφωνία πώλησης ή να βοηθήσουμε σε μια σημαντική συνάντηση. Τα σημεία ή τα μίλια είναι ένας καλός τρόπος να ταξιδέψετε την τελευταία στιγμή χωρίς να σπάσετε την τράπεζα.

Χρησιμοποιώντας πόντους και μίλια για πτήση ανταμοιβής τελευταίου λεπτού

Ως καταλαβαίνω ταξιδιώτες και μίλια, πιθανότατα έχετε συνηθίσει να προγραμματίζετε τα ταξίδια σας πολύ νωρίτερα. Για την καλύτερη διαθεσιμότητα, αυτή είναι σίγουρα η προτιμώμενη επιλογή, καθώς πολλές αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν μόνο έναν περιορισμένο αριθμό θέσεων που πρέπει να κρατηθούν από ταξιδιώτες που χρησιμοποιούν σημεία. Αλλά ίσως να εκπλαγείτε από το πόσο καλά τα σημεία σας μπορούν να λειτουργήσουν για εσάς κατά την κράτηση της τελευταίας στιγμής ταξίδι. Εάν μια πτήση είναι υπο-κράτηση, ορισμένες αεροπορικές εταιρείες μπορεί να ανοίξει περισσότερες ανταμοιβές θέσεις στις εβδομάδες και τις ημέρες πριν από την αναχώρηση.

Σε αυτό το σημείο, η αεροπορική εταιρεία γνωρίζει ότι η δυνατότητα πώλησης αυτών των εδρών στους πελάτες που πληρώνουν είναι λιγότερο πιθανή, ώστε να τους απελευθερώσει ως έδρας ανταμοιβής.

Οι αλλαγές και ακυρώσεις πτήσεων επιβατών μπορούν επίσης να ανοίξουν περισσότερες θέσεις ανταμοιβής. Είμαι αρκετά τυχερός για να κλείσω μια πτήση ανταμοιβής τόσο σύντομες όσο λίγες ώρες πριν από την αναχώρηση.

Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες είναι ακόμη γνωστές για το άνοιγμα εισιτηρίων πριμοδότησης ή πρώτης κατηγορίας για την ανταμοιβή των πελατών εντός λίγων ημερών από την πτήση, αν εξακολουθούν να υπάρχουν υπόλοιπες θέσεις.

Τέλη τελευταίας στιγμής κράτησης και πώς να τα αποφύγετε

Εάν είστε σε θέση να χτυπήσετε μια πτήση ανταμοιβής τελευταίας ώρας, μην ξεχνάτε ότι ορισμένες αεροπορικές εταιρείες χρεώνουν μια αμοιβή, επίσης γνωστή ως τέλη εισιτηρίων, που κλείνουν, εάν κάνετε κράτηση λιγότερο από 21 ημέρες πριν από την ημερομηνία αναχώρησης. Το τέλος κυμαίνεται συνήθως από $ 75 έως $ 100, αλλά πολλές αεροπορικές εταιρίες μειώνουν το τέλος ή παραιτούνται όλοι μαζί για τα μέλη της Elite Status ή τα μέλη που κατέχουν ασφαλισμένη πιστωτική κάρτα. Αν ψάχνετε για μια αεροπορική εταιρεία χωρίς πρόσθετη χρέωση για κρατήσεις βραβείων τελευταίας στιγμής, δοκιμάστε τις Alaska Airlines, British Airways, Delta, JetBlue ή Southwest.

Επωφεληθείτε από τα σημεία ανταμοιβής πιστωτικών καρτών

Μερικές φορές δεν είναι δυνατό να βρούμε διαθεσιμότητα για μια πτήση ανταμοιβής και θα πρέπει να πληρώσετε για το εισιτήριό σας με τον παλιομοδίτικο τρόπο. Σε αυτή την περίπτωση, σκεφτείτε να μετατρέψετε τα σημεία ή τα μίλια σε μετρητά για να πληρώσετε για ένα μέρος, ή ακόμα και για όλα, το κόστος του εξωφρενικού εισιτηρίου σας. Μια ταξιδιωτική ανταμοιβή πιστωτικής κάρτας που δεν είναι συνδεδεμένη με συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία ή ξενοδοχείο σας επιτρέπει να εφαρμόσετε τους πόντους σας σε οποιαδήποτε αγορά ταξιδιού που κάνετε.

Για παράδειγμα, το Chase Ultimate Rewards προσφέρει οπουδήποτε από 1 σεντ έως 1,25 σεντ ανά σημείο, ανάλογα με την πιστωτική σας κάρτα.

Ένας λογαριασμός ταμιευτηρίου για έκτακτες ανάγκες

Όπως να έχετε ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης στον λογαριασμό σας ταμιευτηρίου για να έχετε πρόσβαση σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε οικονομικές δυσκολίες, πολλοί λάτρεις της πίστης κρατούν μια μάζα πόντων ανταμοιβής ή μίλια για να βρεθείτε για ταξίδια τελευταίας στιγμής. Το ταξίδι έκτακτης ανάγκης είναι κατανοητά δύσκολο να προβλεφθεί, αλλά εάν έχετε έναν προορισμό που συχνά πετάτε για δουλειά ή σε αγαπημένους που βρίσκονται σε άλλη πόλη, είναι καλή ιδέα να υπολογίσετε το κόστος ενός εισιτηρίου επιστροφής σε αυτόν τον προορισμό και να κρατήσετε ένα stash των αποθεμάτων μιλίων για χρήση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης τελευταίας στιγμής.

Εάν χρειάζεται να βελτιώσετε το "αποθεματικό" σας, μπορείτε να αγοράσετε μερικά από τα νομίσματα ανταμοιβών από τα κύρια προγράμματα σας. Πολλές φορές το χρόνο, οι περισσότερες από τις δημοφιλείς αεροπορικές εταιρείες και τα ξενοδοχεία στη Βόρεια Αμερική εκτελούν πωλήσεις και προσφορές που σας δίνουν περισσότερα - μερικές φορές μέχρι διπλάσια την αγορά σας - όταν αγοράζετε πόντους και μίλια για να συμπληρώσετε το υπόλοιπό σας.

Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κερδίσετε χρήματα λιγότερο, κρατώντας σας σε πιο ευνοϊκή κατάσταση όταν εμφανίζονται καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.