Σχεδιάζοντας ένα ταξίδι στα Φίτζι

Πληροφορίες ταξιδιού για την επίσκεψη αυτών των φιλικών Νότιων Νότιων Ειρηνικών.

Πάνω από 18.372 τετραγωνικά μίλια του Νότιου Ειρηνικού και αποτελείται από 333 νησιά, από τα οποία 110 κατοικούνται, βρίσκεται η Δημοκρατία των Νήσων Φίτζι.

Ενώ το τοπίο των Φίτζι δεν είναι τόσο νεφελώδες όσο το Ταϊτή , τα νερά του είναι εξίσου καθαρά κρυστάλλινα, κάνοντας κάποιες από τις καλύτερες καταδύσεις του πλανήτη μέσα σε αστρικούς σχηματισμούς κοραλλιών. Επίσης, σε αντίθεση με την Ταϊτή, τα Φίτζι δεν είναι γνωστά για τα υπεράκτια μπανγκαλόου (αν και υπάρχουν μερικά), αλλά μάλιστα για μπανγκαλόους με τσιμεντένια στέγη που διακρίνονται διακριτικά στην άμμο κατά μήκος μιλίων παρθένων παραλιών (όπου κινηματογραφήθηκαν μερικές γνωστές ταινίες ).

Εάν ένα ταξίδι στο Φίτζι είναι στο ημερολόγιό σας, πιθανότατα θα είστε επικεφαλής εκεί με το σημαντικό σας άλλο. Τα απομονωμένα ιδιωτικά νησιωτικά θέρετρα των Φίτζι είναι ρομαντικά καταφύγια του νότιου Ειρηνικού σχεδιασμένα με δύο στο μυαλό.

Και όμως οι οικογένειες θα βρουν επίσης Φίτζι φιλόξενο, καθώς ορισμένα θέρετρα φροντίζουν τους γονείς και τα παιδιά. Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε για να προγραμματίσετε την επίσκεψή σας:

Πού είναι τα Φίτζι;

Τα νησιά των Φίτζι βρίσκονται στον Νότιο Ειρηνικό , περίπου 11 ώρες αεροπορικώς από το Λος Άντζελες και τέσσερις ώρες από την Αυστραλία. Διακρίνονται σε διάφορες ομάδες.

Υπάρχουν δύο κύρια νησιά: ο μεγαλύτερος Viti Levu φιλοξενεί το Διεθνές Αεροδρόμιο Nadi καθώς και την πρωτεύουσα των Φίτζι Suva. τόσο η νοτιοανατολική ακτή της, η οποία είναι γνωστή ως η ακτή των Κοραλλίων και το νησί Denarau κοντά στο Νάντι, είναι γεμάτα θέρετρα.

Το Vanua Levu, το δεύτερο μεγαλύτερο, βρίσκεται στο βορρά του Viti Levu και φιλοξενεί πολλά θέρετρα που τροφοδοτούν δύτες, καθώς πλαισιώνεται από έναν από τους μεγαλύτερους υφάλους φραγμού στον κόσμο.

Το τρίτο μεγαλύτερο νησί είναι το Taveuni, το οποίο είναι γνωστό ως το "Κήπο νησί των Φίτζι" και καλύπτεται από τροπικό δάσος. Το τέταρτο μεγαλύτερο είναι το Kadavu, το οποίο είναι λιγότερο ανεπτυγμένο, καθιστώντας το ιδανικό για πεζοπορία, παρακολούθηση πουλιών και οικολογική περιπέτεια.

Τα υπόλοιπα νησιά των Φίτζι χωρίζονται σε ομάδες.

Εκτός των ακτών του Viti Levu είναι οι Mamanucas, 20 ηφαιστειακές νήσους που περιβάλλουν τους υφάλους και είναι διακεκομμένες με μικρά θέρετρα.

Οι Yasawas, που αποτελούνται από επτά κύρια νησιά και πολυάριθμες μικρές νησίδες, εκτείνονται σε βορειοανατολική κατεύθυνση από το Viti Levu. Εδώ, πολυτελή θέρετρα είναι δημοφιλή με ζευγάρια, ιδιότητες προϋπολογισμού με backpackers, και παρθένα νερά με δύτες και γιώτ.

Απελευθερωμένοι είναι το Lomaivitis, το οποίο αποτελείται από επτά κύρια νησιά, ένα από τα οποία στεγάζει το The Wakaya Club & Spa, ένα από τα πιο εξωτικά θέρετρα των Φίτζι.

Πότε να πάτε

Τα Φίτζι είναι ένας τροπικός προορισμός με ετήσιες θερμοκρασίες αέρα και νερού περίπου 80 βαθμούς και δύο κύριες εποχές, το καλοκαίρι και το χειμώνα.

Η ιδανική ώρα για να επισκεφθείτε είναι κατά τη διάρκεια των ξεκάθαρων, ξηρών χειμερινών μηνών από το Μάιο έως το Νοέμβριο. Ακόμα και κατά τους πιό υγρούς καλοκαιρινούς μήνες Δεκεμβρίου έως Μαρτίου, οι ντους μπορούν να είναι σποραδικοί (συνήθως αργά το απόγευμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας) και συνήθως υπάρχει άφθονος ήλιος.

Πώς να πάτε εκεί

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες (LAX) είναι η πύλη των ΗΠΑ προς τα Φίτζι. Ο επίσημος αερομεταφορέας των νησιών, Air Pacific, προσφέρει καθημερινά στάσεις στο Διεθνές Αεροδρόμιο Nadi (NAN), καθώς και μια σύνδεση κωδικού πρόσβασης προς / από το Βανκούβερ, καθώς και πτήσεις μη αεροπορικών πτήσεων τρεις φορές την εβδομάδα από τη Χονολουλού.

Άλλοι αερομεταφορείς που πετούν προς Φίτζι περιλαμβάνουν Qantas, Air New Zealand και V Αυστραλία.

Πώς να πάρει γύρω

Δεδομένου ότι τα Φίτζι έχουν δεκάδες νησιά με θέρετρα, οι δύο κύριοι τρόποι μεταφοράς είναι ο αέρας (μέσω εγχώριου μεταφορέα ή ιδιωτικού υδροπλάνου ή ελικόπτερο) και της θάλασσας (μέσω προγραμματισμένων οχηματαγωγών ή ιδιωτικών σκαφών).

Στο κύριο νησί Viti Levu, τα ταξί και τα λεωφορεία παρέχουν χερσαίες συνδέσεις μεταξύ του Διεθνούς Αεροδρομίου Nadi και των θέρετρων στο νησί Denarau και κατά μήκος της ακτής Coral.

Οι εσωτερικές αεροπορικές υπηρεσίες των Φίτζι περιλαμβάνουν το Pacific Sun (περιφερειακό αερομεταφορέα της Air Pacific) και τα υδροπλάνα των Νησιών του Ειρηνικού και τα ελικόπτερα Hoppers Hoppers.

Τακτικά δρομολόγια είναι διαθέσιμα τόσο για τα Mamanucas όσο και για τα Yasawas σε πορθμεία ή γρήγορο καταμαράν, ενώ ορισμένα θέρετρα προσφέρουν ιδιωτικές μεταφορές με πλοίο.

Κατά την κράτηση της παραμονής σας στο θέρετρο, ελέγξτε την ιστοσελίδα της για λεπτομέρειες σχετικά με τις μεταφορές με αέρα και θάλασσα.

Είναι Φίτζι Ακριβά;

Ναι και ΟΧΙ. Τα μεγαλύτερα θέρετρα στο Viti Levu, όπως το Sofitel Fiji Resort & Spa ή το Fijian Resort & Spa του Shangri-La, προσφέρουν οικονομικές νυχτερινές τιμές (ξεκινώντας από περίπου 169 δολάρια ανά διανυκτέρευση), αλλά οι επισκέπτες μπορούν να βρουν φαγητό για να είναι ακριβός. Σχεδόν όλα εκτός από τα θαλασσινά, κάποια λαχανικά και τροπικά φρούτα πρέπει να αποσταλούν.

Πολλές τιμές δωματίων ιδιωτικού νησιού (που κυμαίνονται από 400 έως 1.000 δολάρια ανά διανυκτέρευση) μπορεί να φαίνονται αρκετά υψηλές με την πρώτη ματιά, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή είναι all-inclusive, δηλαδή όλα τα γεύματα και κάποια ποτά περιλαμβάνονται στο νυχτερινό επιτόκιο.

Σε γενικές γραμμές, τα πιο απομονωμένα θέρετρα τείνουν να είναι τα πιο δαπανηρά. Η προσθήκη στα έξοδα είναι η μεταφορά με υδροπλάνο ή ελικόπτερο που απαιτείται για να φτάσετε εκεί, η οποία μπορεί να φτάσει τα $ 400 ανά άτομο μονόδρομα. Τα πιο προσιτά είναι οι ιδιότητες του προϋπολογισμού που εξυπηρετούν τους backpackers και ορισμένους δύτες.

Για μια πλήρη λίστα των επιλογών του θέρετρου των Φίτζι, δείτε τον οδηγό καταλυμάτων του Φίτζι Τουρισμού.

Χρειάζομαι μια βίζα;

Όχι, οι πολίτες των ΗΠΑ και του Καναδά (και δεκάδες άλλες χώρες) χρειάζονται μόνο ένα διαβατήριο έγκυρο για τουλάχιστον έξι μήνες μετά την επίσκεψή τους και ένα εισιτήριο για επιστροφή ή μετακίνηση. Οι θεωρήσεις εισόδου χορηγούνται κατά την άφιξη για διαμονές τεσσάρων μηνών ή λιγότερο.

Μιλάει αγγλικά;

Ναί. Τα αγγλικά είναι η επίσημη γλώσσα των Φίτζι και οι περισσότεροι το μιλούν, αλλά το Fijian είναι σεβαστό και η εκμάθηση μερικών βασικών λέξεων και φράσεων θεωρείται ευγενική.

Χρησιμοποιούν δολάρια ΗΠΑ;

Όχι. Το νόμισμα των Νήσων Φίτζι είναι το δολάριο των Φίτζι με τη συντομογραφία FJD. Ένα δολάριο ΗΠΑ μετατρέπεται σε λίγο πάνω από 2 δολάρια Φίτζι. Μπορείτε να ανταλλάξετε χρήματα στο θέρετρό σας ή στο Διεθνές Αεροδρόμιο Nadi και οι περισσότερες τράπεζες σε μεγάλες πόλεις διαθέτουν μηχανές ATM.

Τι είναι η ηλεκτρική τάση;

Είναι 220-240 volts, έτσι φέρει ένα σετ προσαρμογέα και ένα μετατροπέα? οι έξοδοι είναι τριών οδόντων με δύο γωνιακούς οδόντες (όπως χρησιμοποιούνται στην Αυστραλία).

Τι είναι η Ζώνη Ώρας;

Τα Φίτζι βρίσκονται στην άλλη πλευρά της Διεθνούς Γραμμής Ημερομηνία, οπότε είναι 16 ώρες μπροστά από τη Νέα Υόρκη και 19 ώρες μπροστά από το Λος Άντζελες. Θα χάσετε σχεδόν μια ολόκληρη μέρα που θα πετάξει στα Φίτζι από το Λος Άντζελες, αλλά θα το επανακτήσει στο ταξίδι επιστροφής.

Χρειάζομαι Shots;

Κανένα δεν απαιτείται, αλλά φροντίζοντας οι ρουτίνοι εμβολιασμοί σας, όπως η διφθερίτιδα / κοκκύτης / τετάνου και η πολιομυελίτιδα, να είναι ενημερωμένοι είναι μια καλή ιδέα. Οι εμβολιασμοί με ηπατίτιδα Α και Β συνιστώνται επίσης, όπως και ο τυφοειδής. Επίσης, φέρνουν απωθητικά τα σφάλματα, καθώς τα Φίτζι έχουν το μερίδιό τους στα κουνούπια και άλλα έντομα.

Μπορώ να κρουαζιέρα στα Νησιά των Φίτζι;

Ναί. Δύο μικρές επιχειρήσεις κρουαζιέρας, Cruise Blue Lagoon και C aptain Cook Cruises ξεκινούν από το νησί και οι πολυάριθμοι χειριστές προσφέρουν χάρτες γιοτ.