Πώς να μείνετε ασφαλής όταν επισκέπτεστε τη Νέα Υόρκη

Χρησιμοποιήστε την κοινή λογική και κρατήστε σε καλά κατοικημένες περιοχές της Νέας Υόρκης!

Πολλοί άνθρωποι με ρωτούν εάν η Νέα Υόρκη είναι επικίνδυνη ή τρομακτική. Αφού έζησα εδώ και πολλά χρόνια, είμαι συνεχώς έκπληκτος για τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν αντίληψη της Νέας Υόρκης ως επικίνδυνο και εγκληματικό. Πολλά από αυτά έχουν να κάνουν με την απεικόνιση της Νέας Υόρκης από τη δεκαετία του '70 σε ταινίες όπως το Taxi Driver και σε τηλεοπτικές εκπομπές, όπως το NYPD Blue και το Law & Order .

Παρά το γεγονός ότι έχει πληθυσμό άνω των 8 εκατομμυρίων ανθρώπων, η Νέα Υόρκη κατατάσσεται σταθερά στις δέκα πρώτες ασφαλέστερες μεγάλες πόλεις (πόλεις με περισσότερους από 500.000 κατοίκους) στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα βίαια εγκλήματα στη Νέα Υόρκη μειώθηκαν κατά 50% την τελευταία δεκαετία και το FBI αναφέρει ότι τα ποσοστά δολοφονιών το 2009 ήταν τα χαμηλότερα από το 1963, όταν τα αρχεία διατηρήθηκαν για πρώτη φορά και συνεχίζουν να μειώνονται έκτοτε. Ωστόσο, οι επισκέπτες πρέπει να γνωρίζουν ότι πολλοί απατεώνες και κλέφτες είναι εξειδικευμένοι στο να εντοπίζουν "έξω από τους χωρικούς" και τους λαούς που μπορεί να φαίνονται αποπροσανατολισμένοι ή μπερδεμένοι να θρηνούν. Ενώ αυτό δεν πρέπει να σας τρομάξει μακριά από τη Νέα Υόρκη, η χρήση της κοινής λογικής θα σας κρατήσει αρκετά ασφαλές.

Πλακάκια

Οι χειριστές είναι καλύτερα να αγνοούνται και ο ευκολότερος τρόπος εκτροπής των χειριστών είναι να αποφύγουν την επαφή με τα μάτια. Γενικά, ακόμη και το πιο επίμονο αίτημα μπορεί να αποθαρρυνθεί με ένα σταθερό "Όχι". Μια κοινή απάτη είναι οι ξένοι που πλησιάζουν σε σας με μια ιστορία λυσσασμάτων για να ζουν έξω από την πόλη και να αντιμετωπίζουν δυσκολίες να φτάσουν στο σπίτι επειδή έφυγαν από το πορτοφόλι τους κλειδωμένο στο γραφείο τους ή ισχυριζόμενοι ότι είχαν μόλις επιτεθεί και χρειάζονταν χρήματα για ναύλο τρένου ή λεωφορείου.

Εάν αυτοί οι άνθρωποι είχαν ένα νόμιμο πρόβλημα, η αστυνομία θα μπορούσε να τους βοηθήσει, οπότε μην πέσουν θύματα της τακτικής τους.

Κλέφτες

Οι pickpockets και οι απατεώνες συχνά εργάζονται σε ομάδες, όπου ένα άτομο θα προκαλέσει μια αναταραχή, είτε πέφτοντας είτε πέφτοντας κάτι, ενώ το άλλο πρόσωπο pickpockets ανυποψίαστους λαούς που προσπαθούν να βοηθήσουν ή να σταματήσουν να δουν.

Οι εμφανίσεις του πολυσύχναστου δρόμου μπορούν να προσφέρουν παρόμοιες ευκαιρίες σε πορτοφολάδες, οπότε ενώ είναι καλό να παρακολουθήσετε τους μουσικούς ή τους καλλιτέχνες, να έχετε επίγνωση του περιβάλλοντός σας και του πορτοφολιού και των τιμαλφών σας. Τα παιχνίδια με τα πεζοδρόμια και τα κέλυφος είναι πιο συχνά απάτες - η συμμετοχή σχεδόν εγγυάται ότι θα δώσετε τα χρήματά σας μακριά.

Οι περισσότεροι από τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς είναι καλά κατοικημένοι και ασφαλείς. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, σχεδόν όλες οι περιοχές του Μανχάταν είναι ασφαλείς για περπάτημα - ακόμα και το Χάρλεμ και το Αλφάβητο της Πόλης, αν και οι απροσδιόριστοι μπορεί να προτιμούν να αποφεύγουν αυτές τις γειτονιές μετά το σκοτάδι. Το Times Square είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να επισκεφθείτε τη νύχτα και μένει κατοικημένο μέχρι μετά τα μεσάνυχτα, όταν οι θεατές πηγαίνουν σπίτι.

Συμβουλές ασφάλειας για ταξιδιώτες

Όλοι αυτοί είπαν, αν βρεθείτε θύμα ενός εγκλήματος, επικοινωνήστε με έναν αστυνομικό. Σε περίπτωση άμεσης έκτακτης ανάγκης, καλέστε το 911.

Διαφορετικά, επικοινωνήστε με την 311 (χωρίς αμοιβή) και θα απευθυνθείτε σε έναν υπάλληλο ο οποίος θα μπορεί να λάβει μια αναφορά. Οι 311 κλήσεις απαντούνται 24 ώρες την ημέρα από ένα ζωντανό χειριστή.