Τι σημαίνει "Broadway Theatre";

Το μέγεθος του θεάτρου, όχι η τοποθεσία, ορίζει αν ένα θέατρο είναι Broadway ή όχι

Πολλοί άνθρωποι μπερδεύονται για το τι ακριβώς ορίζει το "Theatre Broadway", έτσι έχουμε συνθέσει αυτόν τον χρήσιμο οδηγό για να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε τις διαφορές ανάμεσα σε κινηματογραφικές αίθουσες και παραγωγές Broadway, Off-Broadway και Off-Off-Broadway. Η χωρητικότητα του θεάτρου, και όχι η τοποθεσία , είναι σημαντική στη διάκριση και βοηθά να καταστεί σαφέστερο το τι πραγματικά διακρίνει τους διάφορους τύπους θεατρικών παραγωγών.

Παρόλο που το Broadway είναι ένας σημαντικός δρόμος που διέρχεται από την περιοχή θεάτρου της Νέας Υόρκης, το "Broadway Theatre" αναφέρεται πραγματικά στην χωρητικότητα του θεάτρου, σε αντίθεση με τη θέση του θεάτρου. Τα θέατρα του Broadway μπορούν να φιλοξενήσουν ένα ακροατήριο 500 ή περισσότερα. Τα θέατρα Off-Broadway μπορούν να φιλοξενήσουν 100-499 προστάτες. Τα θέατρα Off-Off-Broadway έχουν λιγότερα από 100 άτομα.

Λόγω αυτού, υπάρχουν πολλά θέατρα του Broadway στη Νέα Υόρκη που δεν βρίσκονται στο Μπρόντγουεϊ και είναι πραγματικά έξω από την περιοχή του θεάτρου στο Lincoln Center , αλλά θεωρούνται ακόμα ένα "Broadway Theatre" λόγω της χωρητικότητας των θέσεων. Υπάρχουν επίσης πολλές αίθουσες "Off-Broadway" που βρίσκονται μέσα και έξω από την περιοχή του θεάτρου, αν και βρίσκονται σε όλη την πόλη.

Τα θέατρα Broadway, Off-Broadway και Off-Off-Broadway παράγουν μουσικά και παίζουν. Υπάρχουν συνήθως μερικές παραγωγές του Broadway με διασημότητες μιας σειράς, αλλά πολλοί διάσημοι ηθοποιοί συμμετέχουν και σε μικρότερες θεατρικές παραγωγές.

Γενικά, οι εμφανίσεις του Broadway έχουν το μεγαλύτερο κοινό και τις υψηλότερες τιμές των εισιτηρίων. Αυτές είναι συνήθως οι πιο εμπλεκόμενες παραγωγές, με εκτεταμένες σειρές, κοστούμια κλπ. Μια τυπική παραγωγή στο Broadway κοστίζει 10 εκατομμύρια δολάρια ή περισσότερο για να παραχθεί. Το Playbill.com διατηρεί τον πιο ολοκληρωμένο κατάλογο των μιούζικαλ και των παικτών του Broadway.

Πειραματικό και οικείο θέατρο στη Νέα Υόρκη

Αν ψάχνετε για πιο πειραματικές παραγωγές και πιο φιλικές θεατρικές εμπειρίες, σκεφτείτε να εξερευνήσετε χώρους και εταιρείες θεάτρων Off-Off και Off-Off Broadway. Αυτοί οι χώροι έρχονται συνήθως με χαμηλότερες τιμές εισιτηρίων, καθώς το κόστος παραγωγής τους είναι πολύ χαμηλότερο.

Αν θέλετε να βρείτε εκθέσεις Off-Broadway, δείτε τη λίστα των παραγωγών Off-Broadway από το Playbill.com. Ορισμένες από αυτές είναι σύντομες, περιορισμένες διαδρομές, αλλά υπάρχουν πολλές εκτεταμένες εκπομπές Off-Broadway, όπως η Avenue Q, η Blue Man Group, το Naked Boys Singing, το Perfect Crime και το Fantasticks.

Αν θέλετε να βρείτε εκπομπές Off-Off-Broadway, ανατρέξτε στον κατάλογο των τωρινών εκπομπών off-off-Broadway στο New York Innovative Theatre Awards. Οι εμφανίσεις αυτές τείνουν να έχουν μικρότερες διαδρομές, γι 'αυτό πιάστε τους όταν μπορείτε. Περιλαμβάνουν σχεδόν οτιδήποτε από τον Σαίξπηρ μέχρι ολοκαίνουργια μιούζικαλ που κάνουν το ντεμπούτο τους στη Νέα Υόρκη.

Εξοικονόμηση εισιτηρίων

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σώσετε εισιτήρια θεάτρων στη Νέα Υόρκη, τόσο για εκείνους που σχεδιάζουν μπροστά όσο και για όσους επιθυμούν να είναι πιο αυθόρμητοι.