Το ιερό La Verna και το προσκύνημα στην Τοσκάνη

Όπου ο Άγιος Φραγκίσκος έλαβε τα Στίγματα

Το La Verna Sanctuary είναι σκαρφαλωμένο σε μια εκπληκτική τοποθεσία στο δάσος σε ένα ψηλό βραχώδες ακρωτήριο, ορατό από απόσταση. Το ιερό βρίσκεται στην περιοχή όπου πιστεύεται ότι ο Άγιος Φραγκίσκος έλαβε τα στίγματα. Είναι πλέον ένα μοναστικό συγκρότημα που περιλαμβάνει το μοναστήρι, την εκκλησία, το μουσείο, τα παρεκκλήσια και το σπήλαιο που ήταν το κελί του, καθώς και τουριστικές εγκαταστάσεις, όπως ένα κατάστημα αναμνηστικών και μπαρ αναψυκτικών.

Από το ιερό υπάρχουν φανταστικές απόψεις για τις κοιλάδες που βρίσκονται κάτω.

La Verna Τοποθεσία

Το ιερό βρίσκεται στα βουνά 3 χιλιόμετρα πάνω από την μικρή πόλη Chiusi Della Verna, 43 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Arezzo, στην ανατολική Τοσκάνη. Είναι περίπου 75 χιλιόμετρα ανατολικά της Φλωρεντίας και 120 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Ασίζης, μια άλλη διάσημη περιοχή που συνδέεται με τον Άγιο Φράγκο. Αυτός ο χάρτης της La Verna δείχνει τη θέση του ιερού και της πόλης και αρκετές προτάσεις του ξενοδοχείου.

Να φτάσετε στη La Verna

Ο πλησιέστερος σιδηροδρομικός σταθμός είναι στην Bibbiena που εξυπηρετείται από την ιδιωτική σιδηροδρομική γραμμή Pratovecchio Arezzo. Η υπηρεσία λεωφορείου συνδέεται με το Chiusi Della Verna από το Bibbiena, αλλά είναι ακόμα πολύ μακριά από το λόφο μέχρι το ιερό. Ο καλύτερος τρόπος να φτάσετε εκεί είναι πραγματικά με το αυτοκίνητο. Υπάρχει ένας μεγάλος χώρος στάθμευσης με θέσεις στάθμευσης έξω από το ιερό.

Ιστορία της La Verna και τι να δείτε

Η Santa Maria Degli Angeli, μια μικρή εκκλησία που ιδρύθηκε από τον Άγιο Φραγκίσκο, χτίστηκε σε αυτό το σημείο το 1216.

Το 1224, ο Άγιος Φραγκίσκος ήρθε στο βουνό και στο μικρό εκκλησάκι για ένα από τα υποχωρήματά του και τότε πήρε τα στίγματα. Η La Verna έγινε μια σημαντική περιοχή προσκυνήματος για τους Φραγκισκανίτες και τους οπαδούς του Αγίου Φραγκίσκου και ένα μεγάλο μοναστήρι που αναπτύχθηκε.

Η μεγαλύτερη Εκκλησία της Αγίας Μαρίας εκκλησίασε το 1568 και κατέχει μια σειρά σημαντικών έργων τέχνης Della Robbia.

Οι μάζες πραγματοποιούνται στην εκκλησία αρκετές φορές την ημέρα, αρχίζοντας στις 8 π.μ. Το ίδιο το ιερό είναι ανοιχτό από τις 6:30 π.μ. μέχρι το ηλιοβασίλεμα, αν και το μουσείο έχει μικρότερες ώρες.

Το 1263, ένα μικρό εκκλησάκι χτίστηκε στο σημείο όπου ο Άγιος Φραγκίσκος έλαβε τα στίγματα. Έχει φτάσει ένας μακρύς διάδρομος με τοιχογραφίες που απεικονίζουν τη ζωή του Αγίου Φραγκίσκου και τα ανάγλυφα της Via Crucis. Οι μοναχοί περπατούν κατά μήκος αυτής της διαδρομής στο παρεκκλήσι καθημερινά καθώς έχουν από το 1341.

Γιορτή των Στίγματα

Κάθε χρόνο γιορτάζεται η γιορτή των Στίγμματα στις 17 Σεπτεμβρίου. Εκατοντάδες προσκυνητές επισκέπτονται το ιερό για να γιορτάσουν τις ειδικές μάζες που πραγματοποιήθηκαν αυτήν την ημέρα.

Πάνω από το Ιερό - La Penna

Από το μοναστήρι μπορείτε να φτάσετε στην La Penna, το υψηλότερο σημείο στο βουνό, όπου υπάρχει ένα παρεκκλήσι χτισμένο σε ένα γκρεμό. Από την La Penna, η ύπαιθρος είναι ορατή για μίλια γύρω και οι απόψεις λαμβάνονται σε κοιλάδες σε τρεις περιοχές - Τοσκάνη, Ούμπρια και Marche. Στο δρόμο για La Penna, θα περάσετε το Sasso di Lupo, το βράχο του λύκου, ένα μεγάλο βράχο που χωρίζεται από τη βραχώδη μάζα και το κελί του ευλογημένου Giovanni Della Verna, ο οποίος πέθανε το 1322.