Πώς να προστατεύσετε το δέρμα σας στο Hot, ξηρό κλίμα του Phoenix

Υπάρχουν πολλές τοποθεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες που μπορεί να είναι σκληρές για το δέρμα σας, από το ακραίο κρύο στην Αλάσκα και τα βόρεια κράτη μέχρι τον άνεμο στο Τέξας, καθώς και εκείνες τις πόλεις με νερό που είναι πολύ σκληρό ή πολύ μαλακό. Το δέρμα παίρνει επίσης ένα ξυλοδαρμό στην Αριζόνα , η οποία έχει τις δύο ηλιόλουστες πόλεις της χώρας: τη Γιούμα και το Φοίνιξ.

Θερμική έρημο

Πριν ταξιδέψετε σε ξηρά κλίματα όπως το Phoenix, υπάρχουν μερικά πράγματα που θα θέλετε να μάθετε για την φροντίδα της επιδερμίδας για να αποφύγετε τις ζημιές από τον ήλιο, τα εγκαύματα και την « ερήμωση στεγνώσει». Όχι μόνο είναι το Phoenix ζεστό - από το Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο - είναι μια ξηρή θερμότητα.

Επιπλέον, ο Φοίνιξ μένει ζεστό το βράδυ. Τα κοντομάνικα μπλουζάκια / σορτς και σορτς με μανίκια είναι συνηθισμένα όλη την ημέρα και η επιπλέον έκθεση είναι πιθανό να σας αφήσει με ξηρό, θαμπό και λεπιοειδές δέρμα στα χέρια και τα πόδια σας. Ακόμα πιο δροσερά χειμωνιάτικοι μήνες είναι ξηροί.

Προστατεύστε τον εαυτό σας από το εσωτερικό, έξω

Ορισμένα τρόφιμα μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματος από τις επικίνδυνες επιδράσεις των υπεριωδών ακτίνων του ήλιου. Για παράδειγμα, τα βακκίνια περιέχουν φλαβονοειδή που ονομάζονται ανθοκυανιδίνες, τα οποία προστατεύουν τα κύτταρα από βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Τα κόκκινα φρούτα και τα λαχανικά, όπως οι ντομάτες, το καρπούζι, οι φράουλες και τα κεράσια, περιέχουν ενώσεις που βοηθούν στην καταπολέμηση της εμφάνισης καρκίνων του δέρματος και μπορεί να συμβάλουν στην τόνωση της ικανότητας του δέρματος να επισκευάζεται και να αναδημιουργείται φυσικά.

Τα υγιή λίπη από σολομό και σπόρους λίνου περιέχουν Ωμέγα-3, βοηθώντας τα κύτταρα του δέρματος να διατηρούν τη δύναμη και την ελαστικότητά τους, παρέχοντας παράλληλα ένα προστατευτικό στρώμα για το δέρμα σας.

Η παραμονή ενυδατωμένη είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της υγιεινής και πιο ακτινοβόλης χροιάς.

Το νερό ξεπλένει τις τοξίνες και παρέχει ένα υγρό περιβάλλον για το αυτί, τη μύτη, το λαιμό και τους ιστούς του δέρματος. Πιείτε τουλάχιστον οκτώ φλιτζάνια την ημέρα.

Το νερό της καρύδας επενεργεί στον συνδετικό ιστό στο δέρμα σας για να διατηρήσει την ελαστικότητα της νεολαίας, εξαλείφοντας την ξηρή επιδερμίδα και τη συσσωμάτωση που σχετίζεται με την ηλικία. Το πράσινο τσάι έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία από βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Κιτ επιβίωσης ξηρού καιρού

1. Summer Moisturizer: Αποφύγετε τις παχιές, βαριές κρέμες και επιλέξτε μια ελαφριά, ενυδατική λοσιόν. Ορισμένες μάρκες περιέχουν επιπλέον ενισχύσεις της βιταμίνης C και της σόγιας για την ενίσχυση της καλοκαιρινής λάμψης του δέρματος.

2. Φυσικά Έλαια: Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ως ένα παντοπωλείο. Ζεστάνετε μερικές σταγόνες λάδι στο χέρι σας πριν εξομαλύνετε το πρόσωπό σας για εξαιρετικά ενυδατωμένο δέρμα ή προσθέστε μερικές σταγόνες στο σαμπουάν σας. Το έλαιο καρύδας υποστηρίζει το νέο σχηματισμό του δέρματος και λειτουργεί ως προστατευτικό φράγμα κατά της καύσης. Επίσης, τα αιθέρια έλαια όπως το argan, η λεβάντα και το τριαντάφυλλο περιέχουν φυσικό SPF από 6 έως 8. Απλά προσθέστε μερικές σταγόνες στην ενυδατική κρέμα για επιπλέον προστασία από τον ήλιο.

3. Σκουλαρίκια προσώπου: Όταν ταξιδεύετε στο πακέτο της ερήμου, τα μαξιλαράκια προσώπου χωρίς αλκοόλ για γρήγορο καθαρισμό εν κινήσει, που δεν θα στεγνώσει το δέρμα σας. Αυτά τα μαντηλάκια είναι ιδανικά για την αφαίρεση μακιγιάζ και μερικές από τις φυσικές ποικιλίες περιέχουν χαμομήλι, αγγούρι και βιταμίνη Ε. Το δέρμα σας θα αισθανθεί ανανεωμένο.

4. Βάλσαμο για τα χείλη: Επιλέξτε φυσικά βάλσαμα που ενυδατώνουν και ενυδατώνουν τα χείλη και είναι απαλλαγμένα από ορυκτά και πετρελαϊκά έλαια. Το βούτυρο καρύδας, το κερί μέλισσας και το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σφραγίζουν φυσικά την υγρασία και βοηθούν στην ενυδάτωση των χειλιών. Προσφέρετε χαλαρωτική ανακούφιση στα χείλη με συστατικά όπως βάλσαμο λεμονιού, λάδι δέντρου τσαγιού και μέντα.

5. Απολεπιστείτε: Διεισδύστε μέσα από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και κρατήστε το δέρμα σας φρέσκο ​​με την απολέπιση του προσώπου, των χεριών, του σώματος και των ποδιών σας. Χρησιμοποιήστε φυσικές τρίβει που περιέχουν συστατικά κατά της γήρανσης όπως η βιταμίνη C και E, ενυδατικά όπως λεβάντα και αραγκανέλαιο, και απολέπιση όπως το αλάτι στη θάλασσα, η καστανή ζάχαρη και τα αμύγδαλα.

Αντιηλιακή προστασία

Η βλάβη του δέρματος εμφανίζεται ταχύτερα κατά τις 10 π.μ. και 2 μ.μ. όταν τα επίπεδα ακτινοβολίας UV είναι τα υψηλότερα. Κρατήστε αυτό κατά νου όταν γκολφ, κολύμπι, πεζοπορία και ακόμη και υπαίθρια τραπεζαρία. Εφαρμόστε δύο κουταλιές αντηλιακής κρέμας 30 λεπτά πριν από την έκθεση στον ήλιο και επαναλάβετε κάθε δύο ώρες ή μετά το σφουγγάρισμα ή την υπερβολική εφίδρωση.

Θεραπεία ηλιακού εγκαύματος

Γυρίστε στην επιδερμίδα της έρημο, αλόη βέρα. Η αλόη βέρα μπορεί να καταπραΰνει το φωτοευαίσθητο δέρμα, τις αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες και υποστηρίζει την αναγέννηση των κυττάρων του δέρματος. Η αλόη βέρα περιέχει επίσης δραστικές ουσίες που μπορούν να μειώσουν τον πόνο και να ψύξουν στο δέρμα λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε νερό.

Τα προϊόντα με συστατικά όπως ηλιέλαιο, αλόη βέρα, βούτυρο shea και ψευδάργυρος μπορούν να θρέψουν και να προστατεύσουν το δέρμα σας από τις επιζήμιες επιπτώσεις του ήλιου. Το Sprouts Farmers Market, που εδρεύει σε εθνικό επίπεδο στο Φοίνιξ, μεταφέρει μια μεγάλη ποικιλία από φυσικά αντηλιακά, αιθέρια έλαια και υγιεινά τρόφιμα για να παρέχει ισχυρή προστασία χωρίς επιβλαβείς χημικές ουσίες.

Η Janet Little είναι πιστοποιημένος διατροφολόγος στην Αγορά Sprouts Farmers. Έχει εργαστεί στη βιομηχανία υγιεινής διατροφής για περισσότερα από 20 χρόνια και διδάσκει τακτικά διαδικτυακά σεμινάρια για φυσικά και βιολογικά τρόφιμα, διατροφή και πολλά άλλα. Μάθετε περισσότερα σχετικά με την αγορά κας Little and Sprouts Farmers Market.