Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Παύλου

Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Παύλου στην πόλη του Αγίου Παύλου είναι πάνω από 100 χρονών. Ο καθεδρικός ναός είναι το όραμα του Αρχιεπισκόπου Ιωάννη Ιρλανδίας και του αρχιτέκτονα και του αφιερωμένου Καθολικού Εμμανουήλ Λούις Μασκέρρι.

Η ανέγερση του κτιρίου ξεκίνησε το 1907 και το εξωτερικό ολοκληρώθηκε το 1914. Οι εργασίες για το εσωτερικό προχώρησαν με βραδύτερο ρυθμό, καθώς η χρηματοδότηση επέτρεψε, αλλά ο καθεδρικός ναός μπόρεσε να κρατήσει την πρώτη μάζα στο μερικώς ολοκληρωμένο κτίριο την Κυριακή του Πάσχα το 1915.

Η μαστεία πέθανε το 1917, πριν ολοκληρώσει το σχεδιασμό του για το εσωτερικό. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιρλανδία απεβίωσε μόνο ένα χρόνο αργότερα. Οι διάδοχοι του Αρχιεπισκόπου Ιρλανδίας, ο Αρχιεπίσκοπος Dowling και ο επίσκοπος John Murray, επέβλεπαν τις εργασίες για το εσωτερικό, οι οποίες έπρεπε να ολοκληρωθούν μέχρι το 1941.

Αρχιτεκτονική

Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Παύλου θεωρείται ένας από τους πιο όμορφους καθεδρικούς ναούς στην Αμερική. Ο σχεδιασμός είναι στο στυλ Beaux-Art και εμπνεύστηκε από τους καθεδρικούς ναούς της Αναγέννησης στη Γαλλία .

Το εξωτερικό είναι γρανίτης Minnesotan St. Cloud. Τα εσωτερικά τοιχώματα είναι Αμερικανική τραβερτίνη από το Mankato της Μινεσότα και οι εσωτερικές στήλες είναι κατασκευασμένες από διάφορα είδη μαρμάρου.

Η κορυφή του καθεδρικού ναού είναι ένα τετράγωνο χάλκινο θόλο 120 ποδιών. Ένα φανάρι στην κορυφή του θόλου φέρνει το συνολικό ύψος του καθεδρικού ναού ύψους 306 ποδιών από τη βάση στην κορυφή του φανάρι.

Ο εσωτερικός χώρος δεν είναι λιγότερο εντυπωσιακός. Καθώς περπατάτε στον καθεδρικό ναό, προσέξτε για τους ανθρώπους που επισκέπτονται τον καθεδρικό ναό για πρώτη φορά.

Τείνουν να σταματήσουν απότομα μπροστά σας για να κοιτάξουν το εντυπωσιακό εσωτερικό.

Τοποθετημένο σε ελληνικό σταυρό, το εσωτερικό είναι φωτεινό και ανοιχτό. Η μάστιγα οραματίστηκε ένας καθεδρικός ναός χωρίς εμπόδια για όσους φοιτούν στη μάζα.

Η εσωτερική οροφή φτάνει τα 175 πόδια ψηλά στην κορυφή του τρούλου των 96 ποδιών. Στη βάση του θόλου, τα παράθυρα από βιτρό αφήνουν στο φως, και πολλά άλλα παράθυρα διαπερνούν τους τοίχους.

Ένα χάλκινο μπαλκόνι, ένα θόλο πάνω από το βωμό, τιμά τη ζωή του Αγίου Παύλου.

Αν και το σχέδιο του καθεδρικού ναού ήταν εμπνευσμένο από τους αρχαίους γαλλικούς καθεδρικούς ναούς, έχει σύγχρονες ανέσεις, όπως ηλεκτρικό φωτισμό και θέρμανση. Η θέρμανση ενός τόπου όπως αυτό δεν μπορεί να φτάσει φθηνά, αλλά είναι βέβαιο ότι θα εκτιμηθεί από την εκκλησία τις χειμερινές μέρες.

Λατρεία στον καθεδρικό ναό

Ο καθεδρικός ναός είναι η επίσημη εκκλησία του Αρχιεπισκόπου και η Μητέρα Εκκλησία της Αρχιεπισκοπής του Αγίου Παύλου και της Μινεάπολης.

Η Βασιλική της Αγίας Μαρίας στη Μινεάπολη είναι ένας συν-καθεδρικός ναός στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου.

Η μάζα πραγματοποιείται καθημερινά στον καθεδρικό ναό και αρκετές φορές την Κυριακή.

Υπάρχουν παρεκκλήσια αφιερωμένα στην Ιερή Καρδιά, στη Μαρία, τον Ιωσήφ και στον Άγιο Πέτρο.

Τα ιερά των Εθνών τιμούν αγίους σημαντικούς για τις πολλές εθνοτικές ομάδες που συνέβαλαν στην κατασκευή του καθεδρικού ναού και της πόλης του Αγίου Παύλου.

Επισκεφθείτε τον καθεδρικό ναό

Ο καθεδρικός ναός είναι σε μια ψηλή μπλόφα με θέα στο κέντρο του Αγίου Παύλου, στη διασταύρωση της λεωφόρου Summit και της λεωφόρου Selby.

Ο καθεδρικός ναός είναι ανοιχτός για τους επισκέπτες κάθε μέρα, εκτός από τις αργίες και τις μέρες.

Είναι ελεύθερος να επισκεφθεί τον καθεδρικό ναό, αλλά αιτήσεις για δωρεές.

Ο χώρος στάθμευσης στη Selby Avenue προσφέρει δωρεάν χώρο στάθμευσης στους επισκέπτες του καθεδρικού ναού.

Ο καθεδρικός ναός και ο φανάρι φωτίζονται τη νύχτα. Ο καθεδρικός ναός μπορεί να δει από ένα μεγάλο μέρος του κέντρου του Αγίου Παύλου και είναι ένα εντυπωσιακό θέαμα.

Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν μόνοι τους, εκτός από τη διάρκεια μάζας ή όταν πραγματοποιείται ειδική εκδήλωση. Για να δείτε και να εκτιμήσετε τα καλύτερα του καθεδρικού ναού, μπορείτε να συμμετάσχετε σε μία από τις δωρεάν περιηγήσεις που πραγματοποιούνται πολλές φορές την εβδομάδα.

Τοποθεσία: 239 Selby Avenue, St. Paul, MN 55102
Τηλέφωνο 651-228-1766