Απαιτήσεις θεώρησης και διαβατηρίου για τη Γερμανία

Χρειάζεστε μια θεώρηση για τη Γερμανία;

Απαιτήσεις διαβατηρίων και θεωρήσεων για τη Γερμανία

Οι πολίτες της ΕΕ και του ΕΟΧ : Γενικά, δεν χρειάζεστε θεώρηση εάν είστε πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ, ΕΕ συν Ισλανδία , Λιχτενστάιν και Νορβηγία ) ή της Ελβετίας για να επισκεφθείτε, εργασία στη Γερμανία.

Αμερικανοί πολίτες : Δεν χρειάζεστε θεώρηση για να ταξιδέψετε στη Γερμανία για διακοπές ή επιχείρηση για διάστημα έως 90 ημερών, μόνο ένα έγκυρο διαβατήριο των ΗΠΑ . Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας δεν λήγει για τουλάχιστον τρεις μήνες πριν από το τέλος της επίσκεψής σας στη Γερμανία.

Εάν δεν είστε πολίτης της ΕΕ, του ΕΟΧ ή των ΗΠΑ : Βλ. Αυτόν τον κατάλογο του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εξωτερικών και ελέγξτε αν πρέπει να υποβάλετε αίτηση για θεώρηση για να ταξιδέψετε στη Γερμανία.

Απαιτήσεις διαβατηρίων και θεωρήσεων για σπουδές στη Γερμανία

Πρέπει να υποβάλετε αίτηση για θεώρηση σπουδών πριν εισέλθετε στη Γερμανία. Οι θεωρήσεις τουριστικών και γλωσσικών μαθημάτων δεν μπορούν να μετατραπούν σε βίζα σπουδαστών.

Η "άδεια διαμονής για σκοπούς σπουδών" εξαρτάται από το πού προέρχεστε, πόσο χρόνο σκοπεύετε να μείνετε και εάν έχετε λάβει την ειδοποίηση εισδοχής από γερμανικό πανεπιστήμιο.

Υποψήφια αιτούσα φοιτήτρια ( V isum zur Studienbewerbung )

Εάν δεν έχετε λάβει ακόμη ειδοποίηση για εισαγωγή σε πανεπιστήμιο, πρέπει να υποβάλετε αίτηση για υποψήφια φοιτήτρια. Πρόκειται για θεώρηση τριών μηνών (με δυνατότητα παράτασης έως έξι μήνες το πολύ). Εάν εισέλθετε στο πανεπιστήμιο εντός αυτής της περιόδου, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για φοιτητική βίζα.

Φοιτητική θεώρηση ( V isum zu Studienzwecken )

Εάν έχετε λάβει την ειδοποίησή σας για εισαγωγή στο πανεπιστήμιο, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για φοιτητική βίζα. Οι θεωρήσεις φοιτητών ισχύουν συνήθως για τρεις μήνες. Εντός αυτών των τριών μηνών, θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση για παρατεταμένη άδεια διαμονής στο γραφείο εγγραφής αλλοδαπών στη γερμανική πανεπιστημιακή πόλη σας.

Οι απαιτήσεις ποικίλλουν, αλλά θα χρειαστείτε:

Το Deutscher Akademischer Austauschdienst (DAAD) είναι ένας εξαιρετικός πόρος για φοιτητές που επιθυμούν να σπουδάσουν στη Γερμανία.

Απαιτήσεις διαβατηρίων και θεωρήσεων για εργασία στη Γερμανία

Εάν είστε υπήκοος από μια χώρα στην ΕΕ, τον ΕΟΧ ή την Ελβετία, είστε ελεύθεροι να εργαστείτε στη Γερμανία χωρίς περιορισμούς. Εάν βρίσκεστε εκτός αυτών των ζωνών, θα χρειαστείτε άδεια παραμονής.

Γενικά, θα πρέπει να έχετε ένα επαγγελματικό προσόν και μια σταθερή προσφορά εργασίας στη Γερμανία. Η αγγλική γλώσσα μπορεί να είναι ένα πλεονέκτημα, αλλά υπάρχουν πολλοί ξένοι εδώ με αυτό το σύνολο δεξιοτήτων. Η άδεια διαμονής συχνά σας περιορίζει σε μια δουλειά που ένας Γερμανός δεν μπορεί να κάνει.

Η άδεια χορηγείται συνήθως για ένα έτος και μπορεί να παραταθεί. Μετά από πέντε χρόνια, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για άδεια διακανονισμού.

Απαιτήσεις :

Γίνετε γερμανός πολίτης από το Naturalization

Για να είναι επιλέξιμο για πολιτογράφηση, ένα άτομο πρέπει να έχει ζήσει νόμιμα στη Γερμανία για τουλάχιστον οκτώ χρόνια. Οι αλλοδαποί που έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία ένα μάθημα ένταξης είναι επιλέξιμοι για πολιτογράφηση μετά από επτά χρόνια. Οι σύζυγοι ή οι εγγεγραμμένοι ομοφυλόφιλοι εταίροι γερμανών πολιτών είναι επιλέξιμοι για πολιτογράφηση μετά από τρία έτη νόμιμης διαμονής στη Γερμανία.

Απαιτήσεις :

Τέλη θεώρησης για τη Γερμανία

Το τυπικό τέλος θεώρησης είναι 60 ευρώ, αν και υπάρχουν εξαιρέσεις και απαλλαγές. Το τέλος πολιτογράφησης είναι 255 ευρώ.

Αυτός ο οδηγός προσφέρει μια γενική εικόνα, αλλά για τρέχουσες πληροφορίες, ιδιαίτερα για την κατάστασή σας, επικοινωνήστε με τη γερμανική πρεσβεία στη χώρα σας.