Απόβλητα, σκουπίδια και ανακύκλωση στο El Reno

Ο υπεύθυνος της συλλογής απορριμμάτων στο El Reno, η Οκλαχόμα είναι η Αρχή Περιβαλλοντικής Διαχείρισης της Οκλαχόμα (OEMA). Ακολουθούν μερικές συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με την παραλαβή απορριμμάτων, τη συλλογή χύμα, τα προγράμματα και την ανακύκλωση στο El Reno.

Πού βάζω τα σκουπίδια μου;

Εάν ζείτε εντός των ορίων του El Reno, σας παρέχεται ένα πολυ-καλάθι για τα οικιακά σας απόβλητα και τα τέλη υπηρεσίας σκουπιδιών χρεώνονται κάθε μήνα με τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας της πόλης σας, που πρέπει να υποβληθούν έως τις 15 κάθε μήνα.

Κατά πάσα πιθανότητα, στην κατοικία θα υπάρχει πολυκατάλογος, αλλά εάν μετακομίζετε στην πόλη και δεν υπάρχει κανένας εκεί, μιλήστε στις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας στο 101 Ν. Choctaw ή τηλεφωνώντας στο (405) 262-4070.

Τοποθετήστε το περίβλημα του καλαθιού σας για παραλαβή.

Τι γίνεται αν δεν είναι αρκετό ένα καλάθι;

Σε αντίθεση με πολλές κοινότητες της περιοχής, η πόλη του El Reno επιτρέπει την τοποθέτηση άλλων εμπορευματοκιβωτίων μαζί με το πολυ-καλάθι. Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών (1 Μαΐου - 30 Σεπτεμβρίου), επιτρέπονται έως και 5 επιπλέον τσάντες. Αυτός ο αριθμός πέφτει σε 3 για το υπόλοιπο του έτους. Επιτρέπονται επίσης μέχρι και 3 ξύλινα και χαρτονένια κουτιά μέχρι 10 κυβικά πόδια, εφόσον είναι καλώς καλυμμένα, κλειστά ή δεμένα και δεν ζυγίζουν περισσότερο από 30 κιλά.

Αν θα θέλατε ακόμα ένα επιπλέον καλάθι, επικοινωνήστε με το τμήμα χρησιμότητας του El Reno στο (405) 262-4070. Ισχύει μηνιαία χρέωση.

Τι γίνεται με μοσχεύματα χλόης, άκρα δέντρων ή χριστουγεννιάτικα δέντρα ;

Έχετε δύο διαθέσιμες επιλογές για αυτά τα στοιχεία.

Κατ 'αρχάς, μπορείτε να είστε σε θέση απλά να το τοποθετήσετε δίπλα στις παραπάνω επιλογές για σκουπίδια οικιακής χρήσης. Επίσης, ανατρέξτε στην επόμενη ερώτηση σχετικά με τα μαζικά στοιχεία.

Τι γίνεται με τα μαζικά αντικείμενα;

Οι κάτοικοι του El Reno μπορούν, χωρίς καμία επιβάρυνση, να διαθέτουν ογκώδη αντικείμενα στον χώρο υγειονομικής ταφής OEMA (που βρίσκεται μισό μίλι ανατολικά της US Highway 81 στη SW 29).

Η απόδειξη της κατοικίας απαιτείται κατά την απόρριψη και κάθε διάθεση περιορίζεται σε τρία κυβικά μέτρα, τέσσερα πόδια ψηλά από τέσσερα πόδια βάθος. Τα αποδεκτά αντικείμενα περιλαμβάνουν απόβλητα ναυπηγείων, απορριπτόμενες συσκευές, έπιπλα, χαλιά και στρώματα. Τα χρησιμοποιούμενα ηλεκτρονικά δεν γίνονται δεκτά ως μέρος αυτής της υπηρεσίας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα χύδην αντικείμενα και το χρονοδιάγραμμα για την ταφή των αποβλήτων, επικοινωνήστε με το τμήμα χρησιμότητας της πόλης ή το OEMA στη διεύθυνση (405) 262-0161.

Υπάρχει κάτι που δεν μπορώ να πετάξω;

Ναί. Τα αντικείμενα όπως τα ελαστικά, οι συσκευές με Freon, λάδι κινητήρα, βαφές, μπαταρίες και άλλα επικίνδυνα υλικά δεν πρέπει να απορρίπτονται ή να πέφτουν στο χώρο υγειονομικής ταφής. Ο El Reno έχει συνάψει συμφωνία με την πόλη της Οκλαχόμα για τη διάθεση επικίνδυνων υλικών. Λάβετε λεπτομέρειες για το πώς και πού να διαθέσετε τέτοια αντικείμενα.

Παρέχει η El Reno υπηρεσίες ανακύκλωσης;

Όχι, αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, σημειώστε ότι πολλά σχολεία και εκκλησίες στην πόλη έχουν πράσινους και κίτρινους κάδους ανακύκλωσης για εφημερίδες και περιοδικά. Τα καταστήματα Home Depot και Lowes θα ανακυκλώνουν μερικές ανακυκλώσιμες μπαταρίες, τα καταστήματα αυτόματων ανταλλακτικών μπορούν να ανακυκλώνουν το λάδι κινητήρα και το ηλεκτρονικό κατάστημα Best Buy διαθέτει πρόγραμμα ανακύκλωσης χρησιμοποιημένων ηλεκτρονικών.