Επισκεφθείτε τη Σκανδιναβία ή τη Σκανδιναβική Περιφέρεια τον Φεβρουάριο

Μάθετε τι να συσκευάσετε, τι να κάνετε και πολλά άλλα

Εάν προγραμματίζετε ένα ταξίδι στη Δανία, τη Νορβηγία ή τη Σουηδία το Φεβρουάριο, έχετε τύχη. Αυτή είναι μια εξαιρετική εποχή του χρόνου για να επισκεφθείτε αυτές τις σκανδιναβικές χώρες επειδή τα χειμερινά σπορ είναι σε πλήρη εξέλιξη και έχετε ακόμα την ευκαιρία να δείτε το θεαματικό aurora borealis , γνωστό και ως βόρειο φως.

Καλές προσφορές

Ο Φεβρουάριος εξακολουθεί να θεωρείται εκτός εποχής για τον τουρισμό, οπότε οι ταξιδιώτες μπορούν να σώσουν αρκετά. Δεν είναι μόνο οι τιμές φθηνότερες, αλλά τα πλήθη είναι πιο λεπτά.

Εάν απολαμβάνετε τα χειμερινά σπορ αλλά έχετε σφιχτό προϋπολογισμό, η Σκανδιναβία το Φεβρουάριο μπορεί να είναι μια καλή συμφωνία. Ο Φεβρουάριος είναι μια εξαιρετική εποχή του χρόνου για σκι, snowboarding, ή έλκηθρο.

Μείνετε σε ένα ξενοδοχείο κατασκευασμένο από πάγο

Αν ταξιδεύετε με ένα ειδικό κάποιον, τότε η επίσκεψη στη Σκανδιναβία την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου γύρω στις 14 Φεβρουαρίου είναι η τέλεια ευκαιρία να περάσετε μια ρομαντική βραδιά σε ένα παγωμένο ξενοδοχείο , το οποίο λειτουργεί μόνο για περίπου τέσσερις μήνες του έτους. Με τις χαμηλές θερμοκρασίες στα δωμάτια, δεν θα χρειαστείτε μια δικαιολογία για να απολαύσετε έναν από τους υπνόσακους που έχουν δοκιμαστεί από την εκστρατεία που παρέχονται στους επισκέπτες.

Ο καιρός

Ανάλογα με το πόσο βόρεια βρίσκεστε στις σκανδιναβικές και σκανδιναβικές χώρες, μια μέρα Φεβρουαρίου είναι κατά μέσο όρο από 18 έως 34 μοίρες με μέσο όρο 22 μοίρες. Η συνεχής κατάψυξη δεν είναι επίσης ασυνήθιστη στα βόρεια τμήματα των χωρών. Ο Φεβρουάριος έχει μερικές από τις χαμηλότερες θερμοκρασίες και μπορεί να είναι άνεμος.

Τον Φεβρουάριο, οι ώρες της ημέρας αυξάνονται σιγά-σιγά καθώς η Σκανδιναβία αναδύεται από τον μακρύ, σκοτεινό χειμώνα της.

Το νότιο τμήμα της περιοχής, για παράδειγμα, η Δανία, μπορεί να πάρει επτά έως οκτώ ώρες φυσικού φωτός. εν τω μεταξύ τα βόρεια μέρη της Σουηδίας μπορούν να πάρουν μόνο τέσσερις έως έξι ώρες. Σε ορισμένες περιοχές του Αρκτικού Κύκλου , δεν υπάρχει καθόλου ήλιος το χειμώνα, το οποίο είναι ένα φαινόμενο που ονομάζεται πολικές νύχτες . Αυτή είναι η ιδανική στιγμή για να δείτε τα βόρεια φώτα και άλλα καταπληκτικά φυσικά φαινόμενα , όπως ο «ηλιόλουστος ήλιος», γνωστός και ως πολική μέρα.

Συμβουλές συσκευασίας

Ετοιμαστείτε για έναν από τους πιο κρύους μήνες του έτους. Εάν είστε επικεφαλής στον Αρκτικό Κύκλο, φέρετε εύκαμπτες μπότες για περπάτημα σε χιόνι και πάγο, μια κάτω αδιάβροχη στολή, καπέλο, γάντια και κασκόλ. Εάν θα επισκεφθείτε τις πόλεις, φέρτε ένα κάτω μπουφάν και ίσως ένα μάλλινο παλτό. Για χειμερινές αθλητικές δραστηριότητες, φέρτε μονωμένα σκι εξοπλισμό.

Ανεξάρτητα από τη χώρα που σκοπεύετε να επισκεφθείτε ως τελικό προορισμό σας, ένα μονωμένο παλτό, γάντια, καπέλο και κασκόλ είναι το ελάχιστο για τους ταξιδιώτες τον Φεβρουάριο. Είναι καλή ιδέα να συσκευάσετε τα μακριά εσώρουχα, τα οποία μπορούν να φορεθούν καθημερινά κάτω από τα ρούχα. Είναι καλύτερα να έχετε μια βαριά βαλίτσα γεμάτη ζεστά ρούχα παρά να παγώσετε κατά τη διάρκεια των διακοπών σας ή επαγγελματικού ταξιδιού.

Δραστηριότητες του Φεβρουαρίου στην περιοχή

Οι λάτρεις των χειμερινών σπορ είναι για μια απόλαυση, ειδικά αν επισκέπτονται τα περίφημα χιονοδρομικά κέντρα της περιοχής. Εκτός από το σκι, υπάρχουν ψαράδες, bobsledding, snowshoeing και snowmobiling.

Η 6η Φεβρουαρίου είναι η Εθνική Ημέρα της Σάμης, μια γιορτή συμφωνίας των αυτόχθονων πληθυσμών της Νορβηγίας, της Σουηδίας και της Φινλανδίας.

Δανία

Στη Δανία, τον Φεβρουάριο, μπορείτε να δείτε το Φεστιβάλ Winter Jazz, που ονομάζεται Vinterjazz, με τζαζ από ολόκληρο τον κόσμο ή την εβδομάδα μόδας της Κοπεγχάγης, τη μεγαλύτερη εκδήλωση μόδας στη σκανδιναβική περιοχή.

Νορβηγία

Αν βρίσκεστε στη Νορβηγία, μπορείτε να επισκεφθείτε το Polarjazz, το πολωνικό φεστιβάλ τζαζ το Φεβρουάριο, τιμολογείται ως το βορειότερο φεστιβάλ τζαζ στον κόσμο, "Cool place, hot music". Μπορείτε να πάτε στο Φεστιβάλ Αναρρίχησης του Rjukan για να παρακολουθήσετε διαγωνισμούς και να μάθετε περισσότερα για αυτό το άθλημα. Ή, κατευθυνθείτε προς τη Χειμερινή Έκθεση Røros, η οποία χρονολογείται από το 1854, μια νορβηγική αγορά με εορταστικές εκδηλώσεις, πολυάριθμους πάγκους, ζεστό καφέ γύρω από φωτιά, λαϊκή μουσική και αφήγηση ιστοριών.

Σουηδία

Οι επισκέπτες της Σουηδίας μπορούν να σχεδιάσουν να επισκεφθούν την Έκθεση Έπιπλα της Στοκχόλμης, όπου οι σχεδιαστές συναντιούνται και προβάλλουν τις τελευταίες δημιουργίες τους για να χτυπήσουν τη μαζική αγορά. Οι οπαδοί της μουσικής μπορούν να ελέγξουν πού είναι το φεστιβάλ μουσικής και το συνέδριο στο Norrköping της Σουηδίας, με 100 νέες εκδόσεις από τη Σουηδία και το εξωτερικό.

Φινλανδία

Ο Φινλανδικός Μαραθώνιος Ice είναι ένας από τους παλαιότερους αγώνες παγοδρομίας στη Φινλανδία με φυσικό πάγο στο λιμάνι του Κουόπιο.

Μια άλλη εκδήλωση, η Finlandia Ski Race, επίσης γνωστή ως Finlandia-hiihto, είναι ένας διαγωνισμός για σκι αντοχής σε μεγάλες αποστάσεις, που διεξάγεται ετησίως από το 1974 κοντά στο Lahti της Φινλανδίας.