Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στη Σκανδιναβία

Η Σκανδιναβία έχει μεγάλους ρομαντικούς προορισμούς και επίσης γιορτάζει την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Είναι πραγματικά ένα εξαιρετικό μέρος για να περάσετε το μήνα του μέλιτος σας, ειδικά αν συμβαίνει να είναι κατά τη διάρκεια του Αγίου Βαλεντίνου. Παρόλο που η αλήθεια πίσω από τους θρύλους της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου είναι μυστηριώδης, οι αμέτρητες ιστορίες για το Βαλεντίν ως πρόσωπο υπογραμμίζουν σίγουρα την έκκλησή του ως ρομαντική φιγούρα. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Βαλεντίνου ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς αγίους στην Ευρώπη.

Τι συμβαίνει σήμερα στη Σκανδιναβία την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, στις 14 Φεβρουαρίου;

Νορβηγία

Στη Νορβηγία, η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου έχει γίνει ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του κοινωνικού ημερολογίου για πολλούς, ιδιαίτερα νεότερους. Στη Νορβηγία, σύμφωνα με τους θρύλους, η θέα των ζευγαριών πουλιών είναι ένα σίγουρο σημάδι της άνοιξης και της αγάπης. Έτσι η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στη Νορβηγία έχει συσχετιστεί με αυτό, και οι Νορβηγοί τείνουν να ψάχνουν για πουλιά ειδικά στις 14 Φεβρουαρίου. Οι εορτασμοί της άνοιξης και οι εορτασμοί της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου έχουν γίνει αλληλένδετοι με τα χρόνια. Στις μεγάλες πόλεις της Νορβηγίας, όπως το Όσλο στις 14 Φεβρουαρίου, μπορείτε να δείτε καταστήματα που εμφανίζουν κόκκινες καρδιές και άλλα καλούδια του Αγίου Βαλεντίνου.

Δανία

Μετά από προσεκτική αύξηση της τάσης, η Δανία έχει αρχίσει να αγκαλιάζει τις παραδόσεις του Αγίου Βαλεντίνου. Ένα από τα δημοφιλή έθιμα της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου στη Δανία είναι η αποστολή λευκών λουλουδιών που ονομάζονται "Χιόνι". Επίσης σε αυτή την ημέρα, τα νεαρά ζευγάρια ανταλλάσσουν αστεία μικρά ποιήματα ή ερωτικές σημειώσεις, γνωστές ως «gaekkebrev».

Ο αποστολέας ενός "gaekkebrev" γράφει έναν έρωτα για τον αγαπημένο του, αν και υπογράφει το μήνυμα με κουκκίδες, όχι ένα όνομα. Εάν ο παραλήπτης υποθέσει σωστά το όνομα, λαμβάνει το αυγό το Πάσχα! Διακρίνονται διάφορες εκδηλώσεις της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, όπως ζωντανές συναυλίες και εκθέσεις λουλουδιών.

Σουηδία

Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στη Σουηδία γιορτάζεται από σουηδικά ζευγάρια με διάφορους τρόπους - επισκέπτοντας ένα ωραίο εστιατόριο, πηγαίνοντας σε ένα κλαμπ με ζωντανή μουσική ή παρακολουθώντας το ηλιοβασίλεμα από την παραλία.

Πίσω στη δεκαετία του 1960, λουλούδια πωλητές στη Σουηδία - εμπνευσμένοι από τους Αμερικανούς ομολόγους τους - άρχισαν να προωθούν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Σήμερα, τεράστια ποσά τριαντάφυλλα, ζελέ καρδιές και αρτοσκευάσματα πωλούνται και ανταλλάσσονται από εραστές. Οι νεαροί Σουηδοί, ειδικότερα, υιοθέτησαν το έθιμο. Η ιδέα της Σουηδίας πίσω από την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι να δείξει την αγάπη και την εκτίμησή σας για άλλη.

Ισλανδία

Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στην Ισλανδία, σε σύγκριση με πολλές άλλες χώρες, είναι αρκετά αυστηρή. Η Ισλανδία βλέπει μια γενναιόδωρη χρήση λουλουδιών. Η αποστολή λουλουδιών στους αγαπημένους είναι ένα πολύ συνηθισμένο έθιμο και διατίθενται διάφοροι τύποι ανθοδεσμών. Έντονα ανθοδέσμες τριαντάφυλλα είναι διαθέσιμα σε όλη τη χώρα, ξεκινώντας από μαγαζιά γειτονιάς σε καταστήματα ειδικών ανθοπωλείο. Ένα άλλο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου στην Ισλανδία είναι το εορταστικό φαγητό. Θυμηθείτε, στο σκοτεινό χειμώνα της Ισλανδίας ( Polar Nights ), μπορείτε να απολαύσετε το δείπνο και το πρωινό από το φως των κεριών.

Φινλανδία

Η γιορτή της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου στη Φινλανδία είναι μια πολύ νέα, αλλά και πολύ δημοφιλής παράδοση. Παρά το γεγονός ότι η Φινλανδία εορτάζει την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μόνο από τη δεκαετία του '80, είναι πλέον ένα αγαπημένο ετήσιο γεγονός. Υπάρχουν αφιερωμένοι χοροί και εκδηλώσεις. Οι Φιλανδοί καλούν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου "Ystävänpäivä", που σημαίνει "Ημέρα της Φιλίας".

Τι κάνουν λοιπόν οι περισσότεροι ντόπιοι για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, εκτός από τις παραπάνω παραδόσεις; Είναι ακριβώς όπως κάθε άλλο μέρος - πάρτε μερικά ωραία λουλούδια και φροντίσετε για ένα ρομαντικό δείπνο. Τι άλλο μπορείτε να ζητήσετε; Λοιπόν, πολλοί Σκανδιναβοί γιορτάζουν επίσης την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου εκμεταλλευόμενοι την ευκαιρία να βιώσουν ένα από τα τρία Σκανδιναβικά φυσικά φαινόμενα . Οι επισκέπτες συχνά επιλέγουν να πάνε για ένα από τα 10 κορυφαία αξιοθέατα της Σκανδιναβίας .