Ταξίδι με Σιδηρόδρομο στην Ευρώπη - Σύγκριση Κόστος

Συμβουλές για τη μεταφορά του τρένου στην Ευρώπη

Μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με το European Rail Travel είναι "Πόσο κοστίζει;" ακολουθούμενη από "Θα έπρεπε να αγοράσω σιδηροδρομικό σταθμό;" Παρακολούθησα τις δαπάνες μου για το ταξίδι του καλοκαιριού του 2003 μόνο για να σας δώσω μια ιδέα για το κόστος ενός ταξιδιού που έγινε εξ ολοκλήρου περπατώντας μέχρι ένα παράθυρο εισιτηρίου και αγοράζοντας το εισιτήριο τρένου της ημέρας. Θα το συγκρίνω με αυτό που θα μπορούσε να κοστίσει εάν είχα νοικιάσει ή μίσθω ένα αυτοκίνητο για το ίδιο ταξίδι και θα σας πω πως θα ήταν μια σιδηροδρομική διαδρομή που θα είχε δουλέψει εάν αγόραζα ένα.

Δείτε επίσης:

Το ταξίδι - Η Ευρώπη μέσω των σιδηροδρόμων

Δύο από εμάς ταξίδεψαμε σε ένα ταξίδι μετ 'επιστροφής από τη Ζυρίχη μέσω της Ιταλίας, της Αυστρίας, της Τσεχίας, της Γερμανίας και πίσω στη Ζυρίχη. Αγόρασα εισιτήρια περπατώντας μέχρι το μετρητή εισιτηρίων στους σιδηροδρομικούς σταθμούς και αγοράζοντάς τους.

Κάθε χώρα διατηρεί τη δική της δομή τιμολόγησης. Γενικά, η Ιταλία είναι σχετικά φτηνή για ταξίδια με τρένα, όπως και η Τσεχική Δημοκρατία. Η Γερμανία και η Ελβετία είναι αρκετά ακριβές, οπότε το συνολικό ταξίδι είναι αρκετά αντιπροσωπευτικό του τι θα βρείτε στην Ευρώπη.

Ο παρακάτω πίνακας περιγράφει το ταξίδι μας. Τα έξοδα έχουν μεταφραστεί σε δολάρια ΗΠΑ και έχουν στρογγυλοποιηθεί, παρόλο που όλα τα εισιτήρια αγοράστηκαν σε τοπικό νόμισμα.

Ταξίδι Σιδηρόδρομος - Κόστος Ταξιδιού Ποδιού για 2
Ζυρίχη - Bellinzona Ελβετία 70
Bellinzona στην Πάδοβα της Ιταλίας 71
Πάντοβα στη Βενετία της Ιταλίας 6
Βενετία προς Villach, Αυστρία 73
Villach στη Βιέννη , Αυστρία 58
Βιέννη στο Μπρνο, Τσεχία 41
Μπρνο προς Πράγα 30
Πράγα στη Λειψία , Γερμανία 70
Λειψία στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας 108
Νυρεμβέργη προς Μόναχο 21
Μόναχο στον Άγιο Γκάλεν , Ελβετία 90
St.

Gallen, Ελβετία προς το αεροδρόμιο της Ζυρίχης 35

ΣΥΝΟΛΟ για 2 άτομα - $ 673

Σημείωση: Να γνωρίζετε ότι δεν μπορείτε να παραγγείλετε εισιτήρια για τοπικά τρένα από το διαδίκτυο, εφόσον γνωρίζω. Οι τιμές που θα εμφανιστούν στο Διαδίκτυο για την Πάντοβα στη Βενετία, για παράδειγμα, θα κοστίζουν πολύ περισσότερο από ό, τι πληρώσαμε, επειδή είναι για το πιο ακριβό τακτικό τρένο που τρέχει σε αυτή τη γραμμή - ένας άλλος λόγος για να κάνετε όπως οι ντόπιοι και μόνο Αγοράστε τα εισιτήριά σας όταν τα χρειάζεστε.

Για διανυκτερεύσεις και σε διεθνή τρένα που απαιτούν κρατήσεις θέσεων, θα θελήσετε να αγοράσετε το εισιτήριό σας μία ημέρα νωρίτερα, αν είναι δυνατόν.

Τι γίνεται με τη μίσθωση ενός αυτοκινήτου;

Το φθηνότερο επιτόκιο για τη μίσθωση ενός αυτοκινήτου (μια μικρή Peugeot) για 30 ημέρες που απαριθμεί η Auto Europe κατά τη στιγμή της εγγραφής ήταν 719 δολάρια - και εξακολουθείτε να πρέπει να πληρώσετε για το φυσικό αέριο. Φυσικά, αν υπάρχουν περισσότεροι από δυο σας, αυτό μπορεί να αποδειχθεί η επιλογή του προϋπολογισμού. Μπορείτε να δείτε περισσότερα σε ένα αυτοκίνητο, και μπορεί να κινηθεί γύρω από την ύπαιθρο, επισκέπτονται μικρότερες πόλεις και χωριά της χώρας. Αλλά αν θέλετε απλώς να δείτε τις μεγάλες πόλεις, είναι ευκολότερο να παραιτηθείτε από το αυτοκίνητο και τους σχετικούς ποδόσφαιρους στάθμευσης και να χτυπήσετε απλώς τους σιδηροδρομικούς σταθμούς. Προσπαθώ να διαφοροποιήσω τα ταξίδια μου από το μέγεθος των πόλεων που θέλω να επισκεφτώ - πέρυσι ήταν τα μεγάλα κέντρα και πήγα με τρένο, το επόμενο έτος θα πάρω σε μικρότερες πόλεις και χωριά και θα μίσθω ένα αυτοκίνητο.

Τι γίνεται με ένα δελτίο Eurail;

Τα σιδηροδρομικά περάσματα μπορεί να είναι μια συμφωνία. Πίσω στη δεκαετία του '70 ήταν πάντα μια καλή συμφωνία. Σήμερα πρέπει να σχεδιάσετε το ταξίδι σας καλά για να χρησιμοποιήσετε τους πολλούς τύπους ευρωπαϊκών διαβατηρίων που διατίθενται.

Έχω ετοιμάσει ένα άρθρο που θα σας επιτρέψει να πάρετε μια καλή επισκόπηση των δελτίων Eurail: Σιδηροδρομικά περάσματα - Ποιο Eurail Pass είναι κατάλληλο για τις διακοπές σας; Καλύπτει τις βασικές αποφάσεις που θα πρέπει να κάνετε για να κάνετε μια εργασία σιδηροδρομικής διέλευσης για τον ταξιδιωτικό προϋπολογισμό σας και περιέχει συνδέσμους προς το δελτίο με πληροφορίες τιμολόγησης.

Θα διαπιστώσετε ότι σε ένα ταξίδι όπως η δική μου παραπάνω, οι τιμές για μια σιδηροδρομική διέλευση για κάθε άτομο θα υπερβεί το παράδειγμά μας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ταξιδεύαμε σε σχετικά σύντομες αποστάσεις κάθε ταξίδι, επισκεφθήκαμε χώρες όπου τα ταξίδια με το σιδηρόδρομο είναι σχετικά φθηνά και χρησιμοποιούσαν εισιτήρια δεύτερης κατηγορίας και όχι πρώτης τάξης.

Ελπίζω ότι αυτή η πληροφορία είναι χρήσιμη για εσάς όταν επιλέγετε μια μέθοδο ταξιδιού μέσω της Ευρώπης. Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στο πλαίσιο σύνδεσης στην επάνω δεξιά γωνία αυτής της σελίδας. Διασκεδάστε να ταξιδεύετε!