Γιατί υπάρχει ένα ψεύτικο πεντάγωνο στην Κίνα;

Παρουσιάζοντας τον κόσμο του Shanzhai

Δεν είναι μυστικό ότι η Κίνα είναι ηγέτης σε όλα τα ψεύτικα πράγματα, από τα προϊόντα σχεδιαστών, μέχρι τα ηλεκτρονικά, στα αυγά - ναι, αυτό είναι αλήθεια, αλλά είναι ένα θέμα για ένα άλλο άρθρο. Η παραποίηση είναι όχι μόνο ένα πανταχού παρόν σύμβολο της Κίνας στο εξωτερικό, αλλά και εντός της κινεζικής κουλτούρας, στο βαθμό που υπάρχει ένας όρος για αυτό: shān zhài ή 山寨, που κυριολεκτικά σημαίνει "οχυρό βουνού", υπονοώντας την περίπτωση αυτή ένα βουνό ψεύτικων αγαθών πολύ υψηλό για να φτάσουν οι αρχές.

Ο όρος shanzhai μπορεί να εφαρμοστεί όχι μόνο στα αγαθά, αλλά και στους ανθρώπους (lookalike διασημοτήτων, είτε από τη φύση είτε από την πλαστική χειρουργική) και ακόμη και κτίρια. Όπως, ας πούμε, το Πεντάγωνο.

Πού βρίσκεται στο ψεύτικο Πεντάγωνο της Κίνας;

Δεν πρόκειται να διαδώσω ακριβώς ποιο είναι το αντίγραφο του Πενταγώνου της Κίνας ή γιατί υπάρχει ακόμα, αλλά μια ένδειξη που θα σας δώσω σχετικά με το σκοπό του είναι η θέση του: Βρίσκεται όχι στο Πεκίνο αλλά στη Σαγκάη, πράγμα που σημαίνει ότι είναι σίγουρα δεν χρησιμοποιείται για την εθνική άμυνα. Μια άλλη ιδέα είναι ότι δεν απέχει πολύ από τη Σαγκάη Disneyland, η οποία θα ανοίξει τον Ιούνιο του 2016.

Τι είναι το ψεύτικο Πεντάγωνο της Κίνας;

Μπορείτε να μαντέψετε την αποκάλυψη που έρχεται έπειτα; Άλλος υπαινιγμός: Εάν γνωρίζετε κάτι για την Κίνα, η απάντηση στο ακριβές πλαστό Πεντάγωνο της Κίνας δεν θα σας εκπλήξει. Ναι, αυτό είναι σωστό - είναι ένα εμπορικό κέντρο.

Συγκεκριμένα, το ψεύτικο Πεντάγωνο της Κίνας ονομάζεται "Pentagonal Mart" και είναι στην πραγματικότητα μεγαλύτερο από το πραγματικό Πεντάγωνο κατά περισσότερο από δύο φορές - 70 στρέμματα έναντι 34.

για εκείνη στη Βιρτζίνια. Δυστυχώς, ενώ το πραγματικό Πεντάγωνο χρησιμεύει ως έδρα για το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παγκόσμιας ασφάλειας σε καθημερινή βάση, το ψεύτικο Πεντάγωνο της Κίνας μοιάζει με πολλά άλλα τεράστια κτίρια της Κίνας με άλλο τρόπο: Είναι τελείως άδειο.

Γιατί εγκαταλείπεται το πλαστό Πεντάγωνο της Κίνας;

Ο πιο προφανής λόγος για τον οποίο το πλαστό Πεντάγωνο της Κίνας παραμένει άδειο είναι η θέση του. Βρίσκεται στην περιοχή Nanhui, στο νοτιοανατολικό τμήμα των προαστίων της Σαγκάης, μακριά όχι μόνο από το πιο συγκεντρωμένο πληθυσμιακό κέντρο της πόλης, αλλά και από ξένους επισκέπτες που μπορεί να ταξιδέψουν στο ψεύτικο πεντάγωνο, μόνο και μόνο για να το γοητεύσουν. Ζευγάρι αυτό με το αμήχανη σχεδίαση (η εξειδίκευση των αρχιτεκτόνων από την Shanzhai ) και έχετε μια συνταγή για άδειες ακίνητες περιουσίες.

Αυτό δεν σημαίνει ότι όλες οι ελπίδες έχουν χαθεί για το ψεύτικο Πεντάγωνο της Σαγκάης - μακριά από αυτό. Θυμηθείτε νωρίτερα σε αυτό το άρθρο, όταν ανέφερα ότι το ψεύτικο Πεντάγωνο της Κίνας βρίσκεται μόνο λίγα μίλια από το νέο θέρετρο της Σαγκάης Disneyland που αναμένεται να ανοίξει αργότερα φέτος; Λοιπόν, οι τοπικοί αξιωματούχοι ελπίζουν ότι η υπερχείλιση από το εν λόγω θέρετρο θα διαρρεύσει στην περιοχή όπου βρίσκεται το Pentagonal Mart και θα αναπνέει νέα ζωή σ 'αυτό, πρώτα με τη μορφή πιο περίεργων τουριστών που επισκέπτονται την αγορά και, τελικά, καταστηματάρχες και άλλους επιχειρηματίες που αγοράζουν και νοικιάζουν πάγκους μέσα σε αυτό.

Ευσεβής πόθος? Χωρίς αμφιβολία. Η Κίνα οδηγεί τον κόσμο σε κενά κτίρια, στο βαθμό που μερικοί εμπειρογνώμονες χαρακτηρίζουν το Μεσαίο Βασίλειο ως κατοχή «πόλεων φάντασμα». Και αυτή είναι ακριβώς η μυθολογία που τις περιβάλλει, η οποία δεν λέει τίποτα για τη μεγαλύτερη επίδραση όλων των κενών ακίνητων περιουσιών, δηλαδή η Κίνα βρίσκεται στην άκρη μιας φούσκας που κάνει την κατάρρευση '08 στις ΗΠΑ να μοιάζει σαν μια μικρή ύφεση.

Η κατώτατη γραμμή

Γεια σου, αν υπάρχει ένα κτίριο που υπερασπίζεται ολόκληρο το έθνος ενάντια στην απειλή της καταστροφής, ακόμα κι αν είναι η καταστροφή ελπίδας σε ένα αντίγραφο ενός εικονικού κτιρίου από έναν από τους ημι-αντιπάλους του, θα μπορούσε να είναι και το Πεντάγωνο . Μιλώντας για το ποια ακριβώς είναι η απάντηση της Κίνας στο Πεντάγωνο - ξέρετε, την πραγματική, όπου πραγματοποιούνται καθημερινές αμυντικές επιχειρήσεις; Δυστυχώς, αυτό μπορεί να είναι ένα θέμα για ένα άλλο άρθρο.