Αποκαλύπτοντας τα μυστικά της Zhujiajiao με εκδρομές PPJ

Κατώτερες πόλεις ποταμών Yangtze

Εάν έχετε πάει ποτέ σε μια από τις «πόλεις των υδάτων» που φτάνουν στο χαμηλότερο Δέλτα της Yangtze , πιθανότατα έχετε ακολουθήσει τις τουριστικές αποβάθρες καθώς υφαίνουν μέσα από τις λωρίδες και πάνω από τις γέφυρες, τραβώντας φωτογραφίες όπου μπορείτε και αγοράζοντας τις περιστασιακές Ενθύμιο.

Έχω πάει σε πολλά και ενώ πάντα διασκεδάζω για διάφορους λόγους, τα βρίσκω λίγο παρόμοια με πολλούς τρόπους - μέχρι το σημείο ότι δεν είμαι σίγουρος αν έχω επισκεφθεί αυτό το συγκεκριμένο πριν.

Στην πραγματικότητα, έχω πάει στο Zhujiajiao αρκετές φορές.

Πρόσφατα πήγα μαζί με το Platinum Private Journeys, μια ταξιδιωτική εταιρεία που προσφέρει εκδρομές με ειδικές ανάγκες σε πολιτιστικές πόλεις μέσα σε λίγες ώρες από τη Σαγκάη. ( Έχω επισκεφθεί επίσης τον Yuyuan με την PPJ, διαβάστε περισσότερα .) Αλλά η επίσκεψη εκεί με την PPJ δεν ήταν τίποτα όπως αυτό που είχα κάνει πριν. Από μόνη μου, δεν είμαι ποτέ σίγουρος πού να πάω και είναι εύκολο να χαθείτε στις λουρίδες και τα σοκάκια αυτών των παλιών πόλεων. Η επίσκεψη με το PPJ άνοιξε τα μάτια μου σε ό, τι θησαυρούς υπάρχουν για να δουν και μου επέτρεψε να δω την αρχαία πόλη σε ένα νέο φως.

Διαβάστε περισσότερα για το Zhujiajiao στο προφίλ μου πόλης Zhujiajiao .

Τι να δείτε στο Zhujiajiao

Το Platinum Private Journeys δημιούργησε ένα δρομολόγιο που καθοδηγεί τους επισκέπτες της Zhujiajiao μέσω της αρχαίας πόλης και πέρα ​​από τα τουριστικά αξιοθέατα, ένα κατόρθωμα που ο μοναδικός ταξιδιώτης σίγουρα βρίσκει δύσκολη. Οι οδηγοί του PPJ επισημαίνουν τα αξιοθέατα που πιθανότατα θα περάσετε σωστά όταν επισκέπτεστε μόνοι σας (όπως έκανα!).

Ακριβώς στη βόρεια οδό Zhujiajiao, μια από τις πιο εμπορικούς, η PPJ αποκάλυψε ένα αρχαίο μαρούλι στο # 287 που πωλεί τα μυστικά σνακ συνταγών της εδώ και πάνω από 100 χρόνια. Είναι διασκεδαστικό να σταματήσετε και να εξετάσετε την αποθήκη και να δοκιμάσετε μερικά από τα δείγματα τους. Ακριβώς κάτω από το δρόμο στο # 309, μπορείτε να σταματήσετε για ένα σνακ σε ένα ιστορικό εστιατόριο που ήταν επίσης εκεί για πάνω από έναν αιώνα.

Στη βόλτα μας, κατευθυνθήκαμε στη συνωστισμένη οδό για να ανεβείτε στις σκάλες στο # 327 για να ανακαλύψετε ένα μεγάλο, ήσυχο δωμάτιο με μεγάλα τραπέζια και ανοιχτά παράθυρα που βλέπουν πάνω από τις στέγες της πόλης. Εδώ, σε αυτό το ήσυχο βιβλίο, το PPJ μπορεί να κανονίσει να έχετε μια τάξη κοπής γλυπτικής ή χαρτιού. Δυστυχώς δεν είχαμε χρόνο έτσι έπρεπε να προχωρήσουμε.

Από εκεί πέρασαμε τη γραφική, καλυμμένη γέφυρα Lanqiao στον ναό του Θεού της πόλης. Ο οδηγός μας μας έδωσε αστείες ιστορίες για την ιστορία του ναού, καθώς και για το λόγο ότι τα λιοντάρια από πέτρα μοιάζουν λίγο διαφορετικά από αυτά που κανονικά βρίσκετε έξω από ένα ναό.

Συνεχίσαμε τη βόλτα μας στην οδό West Lake μέσω της γέφυρας Yongfeng σε ένα πολύ πιο ήσυχο μέρος της πόλης, όπου τα κανάλια είναι επενδεδυμένα με μικρούς ξενώνες και πανδοχεία. Σταματήσαμε στο μουσικό καφενείο My Way όπου ο ιδιοκτήτης ρύθμιζε τον guqin του και σκέφτηκα πόσο ωραία θα ήταν να καθίσετε και να φάτε ένα φλιτζάνι τσάι και να τον ακούσετε να παίζει.

Ο χρόνος δεν επέτρεψε, αλλά στη συνέχεια γυρίσαμε μια γωνιά για να βρούμε και το αρχαίο ταχυδρομείο στην # 37 West Lake Street. Τώρα ένα μουσείο, θα ανακαλύψετε τη συναρπαστική ιστορία του ταχυδρομικού συστήματος της Κίνας από την αρχαιότητα μέχρι τη δυναστεία Qing. Μπορείτε ακόμη και να γράψετε μια επιστολή στο μέλλον.

Λίγα περισσότερα βήματα μας οδηγούν στην αποβάθρα του σκάφους όπου ένα ιδιωτικό σκάφος περίμενε να μετακινηθεί η περιήγησή μας στα αρχαία κανάλια του Zhujiajiao. Ξεκινήσαμε στην οδό West Well και σε λίγα βήματα βρισκόμασταν μέσα στον υπέροχο κήπο Kezhi, έναν κλασικό κινεζικό κήπο. Τώρα μόνο ένα μικρό κομμάτι του αρχικού μεγέθους του, ο Οικογενειακός κήπος Ma είναι τόσο μεγάλος και εξαίσιος όσο μπορεί να είναι μόνο ένας αρχαίος Κινέζικος κήπος. Είναι εδώ που η κινεζική όπερα Peony Pavilion που εκτελείται μία φορά την εβδομάδα μέσα στον κήπο.

Πού να φάτε στο Zhujiajiao

Το PPJ έχει πρόσβαση σε πράγματα που ο κανονικός τουρίστας δεν έχει. Αυτό έγινε ξεκάθαρο όταν ανεβαίνοντας τα σκαλιά μιας αιώνιας τεϊάς που έχει πλέον αποκατασταθεί στην πλήρη δόξα της και προσφέρει ένα γεύμα μια νύχτα σε τυχερούς φίλους που είναι γνωστοί.

Είχαμε μεταχειριστεί σε ένα παραδοσιακό κινέζικο γεύμα σε μια ατμόσφαιρα που μοιάζει σαν να έχει ξεριζωθεί από τις σελίδες ενός ιστορικού μυθιστορήματος.

Η κύρια τραπεζαρία είναι ένας κλασικά διακοσμημένος μεγάλος ανοιχτός χώρος, όπου η οροφή είναι τα βαμμένα κελάρια κάτω από την οροφή. Ανοίγει σε μια μεγάλη βεράντα που έχει θέα σε ένα από τα ποτάμια που φίδι μέσω Zhujiajiao. Σε μια γωνιά, το τελετουργικό τσαγιού gongfu cha είναι έξω και ίσως να προσκληθείτε να καθίσετε και να απολαύσετε αυτό το φλιτζάνι τσάι. Σε μια άλλη γωνία, ένα μεγάλο guzheng είναι έτοιμο για να παίξει.

Στο κέντρο της αίθουσας ένα τεράστιο στρογγυλό τραπέζι τοποθετήθηκε με λιχουδιές από την περιοχή που παρουσιάστηκε όμορφα σε πανέμορφη πορσελάνη. Καθώς το βράδυ φέρεται και απολαύσαμε πιάτα μετά από πιάτο, ο οικοδεσπότης μας μας προσέφερε το τοπικα τσάι με εγχυμένο κρασί, ενώ ακούσαμε τις ιστορίες φαντασμάτων της - των οποίων η τσαγιέρα έχει πολλά.

Πού να μείνετε στο Zhujiajiao - Shan Yue Boutique Hotel

Μείναμε στο όμορφα διακοσμημένο Shan Yue Boutique Hotel. Αυτό το μικρό, πολυτελές πανδοχείο γεφυρώνει την παλιά συνοικία Zhujiajiao με ανακαινισμένη νέα συνοικία που ονομάζεται Shang Du Li κατά μήκος του ποταμού. Το ίδιο το ξενοδοχείο είναι ένα μίγμα από καινούρια και παλιά - με σύγχρονες ανέσεις στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική και διακόσμηση της περιοχής.

Αυτό το design-ξενοδοχείο έχει μόνο τέσσερα δωμάτια, ώστε να είναι πολύ οικεία, αν και η δομή φαίνεται αρκετά μεγάλη. Τα δωμάτια είναι διακοσμημένα με όμορφα ξύλινα πατώματα, λεπτό λευκά είδη και εξαιρετικά μαλακά κρεβάτια. Θα απολαύσετε επίσης εξαιρετικά βαθιές μπανιέρες για να εμποτίσετε κουρασμένα πόδια από τα αξιοθέατα.

Το ξενοδοχείο μπορεί να κανονίσει όλα τα γεύματα. Το πρωινό είναι μια παραδοσιακή γιορτή με χυλό ρυζιού, αυγά τσαγιού, ζυμαρικά και φρούτα καθώς και καφέ και τσάι. Μπορείτε να χαλαρώσετε το απόγευμα με τσάι ή ένα ποτήρι κρασί στο ήσυχο ισόγειο.

Πού αλλού να μείνετε στο Zhujiajiao - Ahn Luh Zhujiajiao Resort

Ενώ το μικρό και υπέροχο ξενοδοχείο Shang Yue Boutique είναι περισσότερο το στυλ μου, επισκεφθήκαμε επίσης το τεράστιο Ahn Luh Zhujiajiao Resort. Ακριβώς φτάνοντας στο δρόμο του Ahn Luh είναι δέος-εμπνέει.

Η θεαματική είσοδος του θέρετρου έχει μια αρχαία σκηνή της όπερας Qing δυναστείας που έχει ανακατασκευαστεί από τη μία πλευρά του δίσκου και από την άλλη, καθιστώντας το κύριο λόμπι του ξενοδοχείου, ένα τεράστιο 600 ετών παλαιού ρυθμού δυναστείας Ming Dynasty Huizhou Σπίτι. Και τα δύο κτίρια σώθηκαν από αποσύνθεση και καταστροφή και μεταφέρθηκαν στη θέση από την επαρχία Anhui.

Η επίπονη ανακαίνιση είναι προφανής στην ομορφιά του εξωτερικού κτηρίου της αυλής καθώς περπατάτε στο εσωτερικό κύριο σπίτι που χρησιμεύει ως το λόμπι του Resort Ahn Luh. Η μόνη τροποποίηση των αρχικών αρχιτεκτονικών χαρακτηριστικών είναι η προσθήκη στέγης πάνω από το λόμπι. Το διώροφο κεντρικό κτίριο κάποτε φιλοξένησε τις κόρες της οικογένειας στην αρχαιότητα, αλλά τώρα χρησιμεύει ως αναγνωστήριο και βιβλιοθήκη.

Πέρα από τα αρχαία τείχη του λόμπι, τα καταλύματα στο Ahn Luh Resort είναι κρυμμένα σε διάφορες μορφές δωματίων σε στιλ βίλας, όλα με ιδιωτικούς κήπους, αν και μερικές έχουν και τις δικές τους πισίνες. Υπάρχει επίσης μια θερμαινόμενη πισίνα όλο το χρόνο κοντά στο κεντρικό εστιατόριο.

Κράτηση

Βλέποντας το Zhujiajiao με το PPJ, άνοιξα πραγματικά τα μάτια μου για το πόσο μου λείπει όταν ταξιδεύω μόνος μου - και θεωρώ τον εαυτό μου ένα καλά ταξίδεμο πρόσωπο του οποίου η ειδικότητα είναι να αποκαλύψει τα κρυμμένα θαύματα ορισμένων τοποθεσιών. Σίγουρα θα εξερευνήσω περισσότερα με την PPJ Tours.

Επικοινωνήστε με το Platinum Private Journeys για να δημιουργήσετε το δρομολόγιο σας.

Σημείωση της Αποκάλυψης: Όπως είναι συνηθισμένο στην ταξιδιωτική βιομηχανία, ο συγγραφέας έλαβε δωρεάν υπηρεσίες για σκοπούς αναθεώρησης. Ενώ δεν έχει επηρεάσει αυτή την αναθεώρηση, το About.com πιστεύει στην πλήρη αποκάλυψη όλων των πιθανών συγκρούσεων συμφερόντων. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην Πολιτική Ηθικής.