Επισκεφθείτε το παρεκκλήσι της Σιξτίνης

Ιστορία και τέχνη του παρεκκλησίου της Σιξτίνης

Το παρεκκλήσι Sistine είναι ένα από τα κύρια αξιοθέατα που μπορείτε να επισκεφτείτε στην πόλη του Βατικανού . Το κύριο σημείο μιας επίσκεψης στα Μουσεία του Βατικανού , το περίφημο παρεκκλήσι περιέχει τοιχογραφίες και τοιχογραφίες από τον Μιχαήλ Άγγελο και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του καλλιτέχνη. Αλλά το παρεκκλήσι περιέχει κάτι περισσότερο από έργα του Μιχαήλ Άγγελο. Είναι διακοσμημένο από το δάπεδο μέχρι το ανώτατο όριο από μερικά από τα πιο διάσημα ονόματα της αναγεννησιακής ζωγραφικής.

Επισκεφθείτε το παρεκκλήσι της Σιξτίνης

Το παρεκκλήσι Sistine είναι το τελευταίο δωμάτιο που βλέπουν οι επισκέπτες κατά την περιήγηση στα μουσεία του Βατικανού. Είναι πάντα πολύ γεμάτο και δύσκολο να δείτε όλα τα έργα μέσα σε αυτό σε κοντινή απόσταση. Οι επισκέπτες μπορούν να νοικιάσουν ακουστικούς οδηγούς ή να κλείσουν μία από τις λίγες ξεναγήσεις των Μουσείων του Βατικανού για να μάθουν περισσότερα για την ιστορία και τα έργα τέχνης της Παναγίας της Σιρτιέ. Μπορείτε να αποφύγετε το τεράστιο πλήθος, λαμβάνοντας μια περιστασιακή είσοδο στο παρεκκλήσι Sistine Chapel . Επιλέξτε την Ιταλία προσφέρει επίσης να κάνετε κράτηση για μια περιήγηση στο Private Chapel Private Chapel.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, ενώ το παρεκκλήσι της Σιρτιίνας αποτελεί μέρος της περιοδείας των Μουσείων του Βατικανού , χρησιμοποιείται ακόμα από την εκκλησία για σημαντικές λειτουργίες, το πιο γνωστό είναι το σημείο όπου συναντάται ο σύμβουλος για την εκλογή νέου Πάπα.

Η ιστορία του παρεκκλησίου της Σιστίνας

Το μεγάλο εκκλησάκι, που είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο, όπως το παρεκκλήσι της Σιστίνας, χτίστηκε από το 1475-1481 κατόπιν εντολής του Πάπα Σίξτου του IV (το λατινικό όνομα Sixtus ή Sisto, δανείζοντας το όνομά του στη "Sistine").

Το μνημειώδες δωμάτιο έχει μήκος 40,23 μέτρα πλάτους 13,40 μέτρα πλάτους (134 με 44 πόδια) και φτάνει τα 20,7 μέτρα (περίπου 67,9 πόδια) πάνω από το έδαφος στο υψηλότερο σημείο του. Το πάτωμα είναι διακοσμημένο με πολυχρωματικό μάρμαρο και το δωμάτιο περιέχει ένα βωμό, μια μικρή συλλογή χοροθηκών και μια έξι-μαρμάρινη οθόνη που χωρίζει το δωμάτιο σε χώρους για κληρικούς και κληρικούς.

Υπάρχουν οκτώ παράθυρα που ευθυγραμμίζουν τις επάνω πλευρές των τοίχων.

Οι τοιχογραφίες του Μιχαήλ Αγγέλου στην οροφή και ο βωμός είναι οι πιο διάσημοι πίνακες στο παρεκκλήσι της Σιξτίνης. Ο Πάπας Ιούλιος ΙΙ ανέθεσε στον κύριο καλλιτέχνη να ζωγραφίσει αυτά τα τμήματα του παρεκκλησίου το 1508, περίπου 25 χρόνια μετά την τοποθέτηση των τοίχων από τους Sandro Botticelli, Ghirlandaio, Perugino, Pinturrichio και άλλους.

Τι να δείτε στο παρεκκλήσι της Σιξτίνας

Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία των έργων τέχνης που εκτίθενται στο παρεκκλήσι της Σιξτίνας:

Το ανώτατο όριο της κεκλιμένης οροφής : Το ανώτατο όριο χωρίζεται σε 9 κεντρικά πλαίσια, τα οποία απεικονίζουν τη Δημιουργία του Κόσμου , την Αποβολή του Αδάμ και την Εύα και την Ιστορία του Νώε . Ίσως το πιο διάσημο από αυτά τα εννέα πάνελ είναι η Δημιουργία του Αδάμ , η οποία δείχνει την εικόνα του Θεού που αγγίζει το δάκτυλο του Αδάμ για να τον φέρει στη ζωή και Πτώση από τη χάρη και την απέλαση από τον Κήπο της Εδέμ , που απεικονίζει τον Αδάμ και την Εύα τη συμμετοχή του απαγορευμένου μήλου στον Κήπο της Εδέμ, και στη συνέχεια να αφήσει τον Κήπο σε ντροπή. Στις πλευρές των κεντρικών πινάκων και στις λουκέτες, ο Μιχαήλ Αγγελό ζωγράφισε μεγαλοπρεπείς εικόνες των προφητών και των σιβυλών.

Η Τρίτη Τάξη Βιτρίνα Τοιχογραφία: Βαμμένο το 1535, αυτή η γιγαντιαία τοιχογραφία πάνω από το βωμό της Παναγίας της Σιξτίνης απεικονίζει μερικές φρικιαστικές σκηνές από την Τελευταία Κρίση.

Η σύνθεση απεικονίζει την κόλαση όπως περιγράφεται από τον ποιητή Ντάντε στη Θεϊκή Κωμωδία του. Στο κέντρο της ζωγραφικής είναι ένας κριτικός, εκδικητικός Χριστός και περιβάλλεται από όλες τις πλευρές από γυμνές μορφές, συμπεριλαμβανομένων των αποστόλων και των αγίων. Η τοιχογραφία χωρίζεται στις ευλογημένες ψυχές, στα αριστερά και στους καταραμένους, στα δεξιά. Σημειώστε την εικόνα του φλοιού σώματος του Αγίου Βαρθολομαίου, στον οποίο ο Μιχαήλ Άγγελος ζωγράφισε το πρόσωπό του.

Ο βόρειος τοίχος του παρεκκλησίου της Σιξτίνης: Ο τοίχος στα δεξιά του βωμού περιέχει σκηνές από τη ζωή του Χριστού. Οι πίνακες και οι καλλιτέχνες που εκπροσωπούνται εδώ είναι (από αριστερά προς τα δεξιά, ξεκινώντας από το βωμό):

Το νότιο τείχος του παρεκκλησίου της Συστίνης: Ο νότιος ή αριστερός, ο τοίχος περιέχει σκηνές από τη ζωή του Μωυσή. Οι πίνακες και οι καλλιτέχνες που εκπροσωπούνται στο νότιο τοίχο είναι (από τα δεξιά προς τα αριστερά, ξεκινώντας από το βωμό):

Εισιτήρια για Chapel Sistine

Η είσοδος στο παρεκκλήσι της Σιξτίνας συμπεριλαμβάνεται με εισιτήριο στα μουσεία του Βατικανού. Οι γραμμές εισιτηρίων για τα Μουσεία του Βατικανού μπορεί να είναι πολύ μεγάλες. Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο αγοράζοντας τα εισιτήρια για Μουσείο Βατικανών online μπροστά από το χρόνο - Select Italy Βατικανό Μουσείο Εισιτήρια.