Ο ιός του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα

Θα πρέπει να ανησυχείτε για το Δυτικό Νείλο στο ταξίδι σας στην Ελλάδα;

Ο ιός του Δυτικού Νείλου είναι πλέον εγκατεστημένος στην Ελλάδα και κάθε χρόνο φέρνει μερικές ακόμη περιπτώσεις, με δεκάδες αναφερόμενες το 2013. Το 2012, μερικές περιπτώσεις του ιού του Δυτικού Νείλου επιβεβαιώθηκαν, ακόμη και έξω από τις βαλτώδεις περιοχές, και εμφανίστηκαν να συσσωρεύονται σε προάστια έξω Αθήνα. Για το 2012, τουλάχιστον ένας θάνατος αναφέρθηκε - αυτός του 75χρονου άνδρα τον Ιούλιο. Τον Αύγουστο του 2010, σημειώθηκε μεγάλη έξαρση του ιού του Δυτικού Νείλου στη Βόρεια Ελλάδα, όταν τουλάχιστον 16 άτομα μολύνθηκαν από την ασθένεια που προκαλείται από κουνουπιές.

Κάποια ηλικιωμένα θύματα στη Βόρεια Ελλάδα πέθαναν από την ασθένεια. Ενώ σπάνια, αξίζει να λαμβάνετε βασικές προφυλάξεις και να χρησιμοποιείτε αντιπηκτικά κουνουπιών.

Η διάδοση της νόσου του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα και αλλού

Ο ιός του Δυτικού Νείλου έχει γίνει όλο και πιο διαδεδομένος τα τελευταία χρόνια, προσβάλλοντας τους ανθρώπους και τα ζώα στην Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική και τη Βόρεια Αμερική. Αν και ονομάζεται "Δυτικό Νείλο" μετά από την τοποθεσία όπου απομονώθηκε για πρώτη φορά στην Ουγκάντα, πιθανότατα υπήρχε σε πολλά μέρη του κόσμου για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα πτηνά είναι συνήθως η πηγή μιας λοίμωξης από το Δυτικό Νείλο, αν και τα θηλαστικά, και ειδικά τα άλογα, μπορούν να προσβληθούν από αυτήν.

Πώς να αποφύγετε την ασθένεια του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα

Αυτή τη στιγμή, η απόκτηση της νόσου του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο περιστατικό. Αλλά είναι πάντα μια καλή ιδέα να

όπου κι αν βρίσκεστε, και το ταξίδι στην Ελλάδα δεν αποτελεί εξαίρεση.

Είναι πυρετός του Δυτικού Νείλου;

Οι περισσότεροι άνθρωποι που συμβάλλουν στο Δυτικό Νείλο θα έχουν μέτριο έως υψηλό πυρετό, συμπαθητικά συμπτώματα, και σε περίπου το ήμισυ όλων των περιπτώσεων, ένα εξάνθημα. Η πλειοψηφία των ανθρώπων ξεπερνάει το Δυτικό Νείλο σχετικά γρήγορα και τα παιδιά φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά. Οι θάνατοι και οι επιπλοκές συνήθως συμβαίνουν μόνο στους ηλικιωμένους, αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις. Η εγκεφαλίτιδα είναι μια από τις μεγαλύτερες απειλές από το Δυτικό Νείλο και συνήθως χαρακτηρίζεται από έναν σκληρό και οδυνηρό λαιμό στα πρώτα στάδια ... οπότε αν έχετε έναν επίμονο πόνο στον αυχένα, ίσως να μην υποθέσετε ότι απλά έχετε αρπάξει κακή βαλίτσα δεδομένου ότι αυτή η ασθένεια μπορεί να είναι θανατηφόρα.

Το τοπικό ελληνικό φαρμακείο μπορεί να είναι η πρώτη σας γραμμή πληροφοριών και βοήθειας. στην Ελλάδα, οι φαρμακοποιοί είναι καλά εκπαιδευμένοι, συνήθως πολύγλωσσοι και μπορούν να παρέχουν πολλά φάρμακα που θα απαιτούσαν ιατρική συνταγή στις Ηνωμένες Πολιτείες και αλλού.

Εάν δεν υπάρχει άλλη ιατρική φροντίδα, ένα ελληνικό φαρμακείο μπορεί να είναι μια καλή αρχική πηγή για τον ταξιδιώτη. Θα γνωρίζουν επίσης έντονα τις τοπικές περιπτώσεις Δυτικού Νείλου ή άλλες ασθένειες που προκαλούνται από κουνουπιές.

Θα μπορούσε να είναι η ελονοσία;

Τα τελευταία χρόνια, υπήρξαν μερικές περιπτώσεις περιπτώσεων ελονοσίας προφανώς ανεπιθύμητων στην Ελλάδα. Η ελονοσία αποτελούσε ενδημικό πρόβλημα στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στην Κρήτη, πριν από τις σύγχρονες τεχνικές εκρίζωσης. Τώρα, αναφέρονται μόνο μερικές περιπτώσεις το χρόνο και κανένας δεν έχει επιβεβαιωθεί στους τουρίστες.