Κοπεγχάγη, Δανία - δανική χαρά

Σκανδιναβικό κρουαζιερόπλοιο

Έχοντας τραβήξει την φωτογραφία σας με το άγαλμα της Μικρής Γοργόνα στο λιμάνι της Κοπεγχάγης είναι ένας πολύ καλός τρόπος να αποδείξετε στους φίλους σας στο σπίτι σας ότι επισκεφθήκατε την Κοπεγχάγη. Η Μικρή Γοργόνα βρίσκεται σε ένα μεγάλο ογκόλιθο κοντά στην ακτή και βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την προβλήτα κρουαζιερόπλοιων στο Langelinie. Η Μικρή Γοργόνα δημιουργήθηκε το 1913 και δωρίστηκε στην πόλη της Κοπεγχάγης από τον ιδιοκτήτη της ζυθοποιίας Calsburg.

Ήταν πολύ μικρότερη και λιγότερο εντυπωσιακή από ό, τι περίμενα, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο ενδιαφέρουσα τη σημασία της για την Κοπεγχάγη.

Η Δανία βρίσκεται μεταξύ της ηπειρωτικής Ευρώπης και της υπόλοιπης Σκανδιναβίας. Η χώρα αποτελείται από περισσότερα από 400 νησιά, το μεγαλύτερο είναι η Ζηλανδία. Γεωγραφικά, η Δανία είναι πράσινη και επίπεδη, αλλά δεν βρίσκεστε ποτέ μακριά από τη θάλασσα. Κάποτε, οι Δανοί κυβερνούσαν το μεγαλύτερο μέρος της Σκανδιναβίας, και ο πολιτισμός των Βίκινγκ επηρέασε έντονα την περιοχή. Στην πραγματικότητα, όταν επισκεφθήκαμε το Όσλο, διαπιστώσαμε ότι πολλά από τα ιστορικά κτίρια εκεί είχαν κατασκευαστεί υπό την αιγίδα του «οικοδόμου βασιλιά» της Δανίας, Χριστιανός IV.

Ποτέ δεν συνειδητοποίησα πόσο στενή ήταν η Δανία στη Σουηδία μέχρι να ταξιδέψουμε στην Κοπεγχάγη από το Όσλο. Στο πλησιέστερο σημείο, οι δύο χώρες χωρίζονται μόνο με λίγα μίλια. Δεδομένου ότι τα στενά μεταξύ Σουηδίας και Δανίας είναι τόσο στενά, η πλεύση στην Κοπεγχάγη ήταν αρκετά γραφική. Η Κοπεγχάγη είναι μία από τις πιο δυναμικές και ενδιαφέρουσες πόλεις της Ευρώπης.

Είναι η μεγαλύτερη πόλη της Σκανδιναβίας, με πάνω από 1,5 εκατομμύρια κατοίκους.

Η πνευματική πόλη της Κοπεγχάγης είναι ιδανική για εξερεύνηση. Η πόλη είναι ένα από τα αγαπημένα για κρουαζιέρες, και είναι εύκολο να περιηγηθείτε με τα πόδια, με ενδιαφέροντα καταστήματα ή ιστορικά κτίρια γύρω από κάθε γωνιά. Η κύρια εμπορική περιοχή, που ονομάζεται Strøget , είναι μια σειρά από γοητευτικούς δρόμους που οδηγούν σε καταστήματα σχεδιαστών και καφέ.

Ένα πράγμα που δεν έχει η Κοπεγχάγη είναι πολλοί ουρανοξύστες, έτσι πολυάριθμα εκκλησιαστικά σπίτια στίζουν τον ορίζοντα. Μια περιήγηση στη Κοπεγχάγη για μισή μέρα περιλαμβάνει συνήθως μια περιηγημένη περιήγηση με λεωφορείο στην πόλη, μια στάση φωτογραφίας σε μερικές γραφικές περιοχές της πόλης, μια βόλτα με το πλοίο γύρω από το λιμάνι και τα κανάλια της Κοπεγχάγης και σταματά στα δύο κάστρα που περιγράφονται παρακάτω.

Christiansborg Κουλοχέρη

Αυτό το κάστρο στεγάζει το δανικό κοινοβούλιο. Αν και το κάστρο είναι επίσης βασιλικό ανάκτορο, η βασίλισσα Μαργρέρε Β και η οικογένειά της χρησιμοποιούν το Christiansborg για δεξιώσεις και γλάσες, όχι ως βασιλική κατοικία.

Amaliensborg Plads

Η βασίλισσα Margrethe II και η οικογένειά της ζουν σε αυτό το κάστρο. Δεν μπήκαμε μέσα, αλλά απολάβαμε να κοιτάμε τα τέσσερα πανομοιότυπα κτίρια που απαρτίζουν το Amaliensborg. Βρήκαμε επίσης την ενδυμασία των φρουρών ενδιαφέρουσα και θυμίζει τους φρουρούς στο παλάτι του Μπάκιγχαμ στο Λονδίνο.

Ο οδηγός μας ήταν εξαιρετικός και απολαύσαμε όλοι τις ιστορίες για τη δανική ιστορία και τη μοναρχία. Η δανική μοναρχία συνδέεται με πολλές από τις άλλες βασιλικές οικογένειες σε ολόκληρη την Ευρώπη και οι «σαπουνόπερες» της αληθινής ζωής σχετικά με τους βασιλείς μας έκαναν όλοι ενθουσιασμένοι.

Το Strøget είναι μια τεράστια πεζοδρομημένη εμπορική περιοχή στην κεντρική πόλη. Εκτός από τα καταστήματα στο Strøget, τα κρουαζιερόπλοια έχουν μια άλλη πιο βολική εμπορική περιοχή στην προβλήτα κρουαζιερόπλοιων στο Langelinie.

Το παλιό κτίριο περιπάτου στο αποβάθρα μετατράπηκε σε πολλά μικρά καταστήματα και σε ένα τουριστικό κέντρο πληροφοριών. Δεν θα χρειαστεί να μεταφέρετε τις αγορές σας πολύ μακριά!

Η Κοπεγχάγη είναι πολύ δημοφιλής στα κρουαζιερόπλοια, με πολλά να περάσουν τη νύχτα στην αποβάθρα για να δώσουν στους επιβάτες χρόνο να απολαύσουν την πόλη τη νύχτα. Άλλα κρουαζιερόπλοια χρησιμοποιούν την Κοπεγχάγη ως σημείο επιβίβασης για κρουαζιέρες στη Βαλτική και στην υπόλοιπη Σκανδιναβία.

Αν περάσετε τη νύχτα στην Κοπεγχάγη, θα πρέπει να πάρετε τη σύντομη διαδρομή ταξί από την προβλήτα σε Tivoli Gardens , την πιο δημοφιλή τουριστική περιοχή της Κοπεγχάγης. Αυτό το υπέροχο πάρκο διασκέδασης γίνεται μια μαγευτική νεράιδα τη νύχτα, όταν όλα τα φανάρια δίνουν στο πάρκο μια υπέροχη λάμψη. Οι κήποι και το πάρκο άνοιξαν το 1843 και ο Tivoli ήταν έξω από την Κοπεγχάγη. Τώρα φαίνεται ότι είναι σχεδόν στο κέντρο της πόλης.

Οι κήποι είναι γεμάτοι με λουλούδια και το πάρκο ψυχαγωγίας γεμίζει με βόλτες και παιχνίδια. Υπάρχει μια μικρή χρέωση εισόδου, αλλά απολαύσαμε απόλυτα περιπλανήσεις γύρω από το Tivoli, σταματώντας στις υπαίθριες εκθέσεις και βλέποντας τους ανθρώπους. Υπάρχουν πολυάριθμα ταξί έξω από την είσοδο, οπότε η επιστροφή στο πλοίο αργά τη νύχτα είναι εύκολη.

Η Σκανδιναβία είναι μια από τις πιο ακριβές περιοχές της Ευρώπης που επισκέπτονται, οπότε μια κρουαζιέρα συμβάλλει πραγματικά στην επιβράδυνση του κόστους, αφού συμπεριλαμβάνεται το "ξενοδοχείο" και τα γεύματά σας. Εάν προγραμματίζετε μια κρουαζιέρα στη Βαλτική και τη Σκανδιναβία, φροντίστε να πάτε στην ξηρά στην Κοπεγχάγη και να δείτε τα αξιοθέατα!