Διακοπές στο Τέξας τον Ιανουάριο

Κάθε φορά που ξεκινάμε ένα νέο έτος, φαίνεται ότι έχουμε μια νέα προοπτική και είμαστε γεμάτοι αισιοδοξία. Κάπως από αυτό το «νέο έτος» μάταιο, ο πρώτος μήνας του έτους είναι γεμάτος με ένα ευρύ φάσμα γεγονότων στο Τέξας. Ορισμένα από αυτά τα γεγονότα φαίνεται να παίζουν άμεσα στο θέμα της «επίλυσης» της Πρωτοχρονιάς - συγκεκριμένα τα διάφορα εκδηλώματα που διοργανώνονται σε όλη την επικράτεια. Άλλοι, όπως οι εκθέσεις με σκάφη, επωφελούνται από το "εκτός εποχής" κοινό του στόχου για να παρουσιάσουν νέα προϊόντα.

Στο μεταξύ, υπάρχουν πολλά γεγονότα που είναι απλά διασκεδαστικά, συναρπαστικά και ενδιαφέροντα, κάνοντας μια επίσκεψη στο Τέξας τον Ιανουάριο ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσει το νέο έτος.

Οι εκδηλώσεις που διεξάγονται είναι μεταξύ των κύριων τύπων εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται στο Τέξας καθώς ξεκινάει το νέο έτος. Ωστόσο, αυτά τα τρέχοντα γεγονότα ποικίλουν σε μεγάλο βαθμό σε μέγεθος και πεδίο εφαρμογής. Όμως, ανεξάρτητα από την απόσταση, τον σκοπό ή την τοποθεσία, το καθένα είναι μοναδικό με τον δικό του τρόπο. Στην πραγματικότητα, ένα από τα πιο μοναδικά τρέχοντα γεγονότα του Τέξας λαμβάνει χώρα κάθε Ιανουάριο. Η πιο μακρά διαδρομή του καλοκαιριού και ο περίπατος της ψυχαγωγίας στον κόσμο πραγματοποιούνται στη γέφυρα Queen Isabella Memorial, η οποία εκτείνεται στον κόλπο Lower Laguna Madre μεταξύ του Port Isabel και του South Padre Island. Λόγω της ακραίας νότιας θέσης του, η μεγαλύτερη διαδρομή του παγκοσμίου καναλιού και η ευεξία περπατώντας συνήθως προσφέρει στους συμμετέχοντες μια ανάπαυλα από τον καιρό του χειμώνα, καθώς και μια ευκαιρία να διασχίσουν τη γνωστή γέφυρα του Τέξας με τα πόδια.

Δύο από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις του Τέξας διεξάγονται επίσης τον Ιανουάριο. Η μεγαλύτερη πόλη του κράτους φιλοξενεί επίσης τον μεγαλύτερο μαραθώνιο - τον μαραθώνιο Chevron Houston. Εκτός από την ομώνυμη εκδήλωση, ο μαραθώνιος του Χιούστον προσφέρει επίσης μαθήματα 5Κ και μισής μαραθωνίου για δρομείς που δεν είναι έτοιμοι να πάρουν έναν πλήρη μαραθώνιο.

Στο Ώστιν, ο 3Μ Half-Marathon & Relay είναι ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα στον τομέα των οδικών αγώνων του κράτους.

Το τρέξιμο δεν είναι το μόνο άθλημα που παίρνει το κεντρικό στάδιο στο Τέξας κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου. Στην πραγματικότητα, το νέο έτος αρχίζει συνήθως με την εποχή ποδοσφαίρου κολλεγίων που τελειώνει. Ένα από τα τελικά παιχνίδια ποδοσφαίρου κολλεγίων της σεζόν είναι το παλιό παιχνίδι Cotton Bowl που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Ιανουάριο.

Αν και το Τέξας είναι ένα νότιο κράτος, το Old Man Winter πραγματοποιεί συνήθως μια επίσκεψη σε μεγάλο μέρος του κράτους Lone Star κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου. Με αυτό κατά νου, πολλοί υπαίθριοι ενθουσιώδες αναζητούν εσωτερικές δραστηριότητες σε περιόδους δυσμενών καιρικών συνθηκών. Με αυτό το σκεπτικό, διοργανωτές εκδηλώσεων σε όλη την κατάσταση της αλιείας και βαρκάδα δείχνουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Μερικά από τα μεγαλύτερα ετήσια σκάφη και αλιευτικά σόου του κράτους, συμπεριλαμβανομένων αυτών στο Ώστιν, Χιούστον και Σαν Αντόνιο, θα πραγματοποιηθούν αυτό το μήνα.

Ακόμα και χωρίς να τρέχετε, ποδόσφαιρο ή ψάρεμα, υπάρχουν πολλές μοναδικές εκδηλώσεις στο Τέξας τον Ιανουάριο. Στην πραγματικότητα, οι εκθέσεις, τα φεστιβάλ, οι δραστηριότητες και οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται για τον Ιανουάριο σε ολόκληρη την Πολιτεία Lone Star είναι πάρα πολλές για να τις αναφέρουν όλοι. Αλλά, υπάρχει ένα ζευγάρι που ξεχωρίζει σίγουρα.

Το Σαν Αντόνιο είναι πάντα ένας εξαιρετικός προορισμός για τους τουρίστες του Τέξας και ο Ιανουάριος δεν διαφέρει.

Στην πραγματικότητα, ένα από τα γεγονότα του Σαν Αντόνιο πρέπει να γίνει δημοφιλές και ασυνήθιστο γεγονός αυτό το μήνα - το San Antonio Riverwalk Mud Festival . Κάθε χρόνο, η παγκοσμίου φήμης έκταση Riverwalk του ποταμού San Antonio αποστραγγίζεται για συντήρηση. Για να γιορτάσει τι διαφορετικά θα ήταν ένας ετήσιος καθαρισμός, το San Antonio δημιούργησε το Φεστιβάλ λάσπης. Σήμερα, περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι παρακολουθούν και συμμετέχουν σε πολλά «λασπώδη» γεγονότα, όπως το Ball Ball Pie, ο βασιλιάς Mud King και Queen, και πολλά άλλα.

Στο Laredo, ένα γεγονός που φαίνεται κάπως περίεργο με την πρώτη ματιά γίνεται κάθε Ιανουάριο επίσης. Για περισσότερα από 100 χρόνια, ο Laredo κατείχε τη μεγαλύτερη γιορτή των γενεθλίων του George Washington στο έθνος. Αρχικά πραγματοποιήθηκε το 1898 ως τρόπος να δείξει υπακοή στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτή η γιορτή έχει αυξηθεί για να προσελκύσει σχεδόν μισό εκατομμύριο επισκέπτες ετησίως σε αυτή τη συνοριακή πόλη.

Η γιορτή των γενεθλίων George Washington του Laredo διαρκεί έναν ολόκληρο μήνα - από τα μέσα Ιανουαρίου έως τα μέσα Φεβρουαρίου - και είναι ασφαλώς κάτι που κάθε επισκέπτης του Τέξας πρέπει να παρακολουθήσει τουλάχιστον μία φορά.