Ψάρεμα στην πόλη Arroyo, Τέξας

Φωλιασμένο κατά μήκος των ακτών του ποταμού Arroyo Colorado στο Deep South Texas, το Arroyo City δεν είναι τόσο μια πόλη όσο μια συλλογή αλιευτικών σκαφών και πάρκων RV. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι είναι κάπως συντριπτική για τη μητροπολιτική έννοια, αυτό το συχνά αγνοημένο προαύλιο της Ακτής του Κόλπου προσφέρει άφθονες επιλογές ψαρέματος για ψαράδες αλμυρού νερού που αναζητούν κάτι «λίγο διαφορετικό».

Ένας αλιευτικός προορισμός

Βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 10 μιλίων ανάντη των ρηχών και ξεκάθαρων διαμερισμάτων της Κάτω Λαγκούνα Μαντ, η πόλη Arroyo είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης για τους αλιείς διαμερισμάτων.

Ωστόσο, είναι ο ίδιος ο ποταμός που προσφέρει φως αντιμετώπιση ψαράδες και πετούν ψαράδες λίγο subtropical ψαρέματος με μια συστροφή.

Καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, τα όρια του Arroyo Κολοράντο κατέχουν πιασάρικους αριθμούς σκουληκιών πέστροφας (στίγματα καγιάκ), κοκκινόψαρα και καλαμάρι. Ωστόσο, αυτά τα ψάρια βρίσκονται σε πυκνότερες συγκεντρώσεις κατά τη διάρκεια των ακραίων μετεωρολογικών συνόλων του έτους - το καλοκαίρι και το χειμώνα. Σε περιόδους πολύ υψηλού ή χαμηλού υδραργύρου, τα σχολεία ψαριών προσπαθούν να ξεφύγουν από τα ρηχά λιβάδια της Laguna και να καταφύγουν στη σχετική προστασία των βάθρων του Arroyo. Είναι μερικές φορές όπως αυτές όταν οι ψαράδες μπορούν να πετύχουν μεγάλο έργο δουλεύοντας κατά μήκος των άκρων του ποταμού. Οι ελαφριές ψαράδες μπορούν να περάσουν καλά με μαλακό πλαστικό γεμιστές, ενώ οι ψαράδες μύγες μπορούν να τραβήξουν απεργίες ρίχνοντας βυθίζοντας μύγες σε ενδιάμεσες ή βυθίζοντας γραμμές μύγες κατά μήκος των τραπεζών του ποταμού.

Ωστόσο, έχοντας fishable αριθμούς του Texas '' Big 3 'ψάρι αλόγων παιχνίδι δεν είναι πραγματικά τόσο μοναδικό.

Αυτό που είναι διαφορετικό, όμως, είναι ο αριθμός του σνούκερ και του νεανικού tarpon που καλούν το σπίτι Arroyo εδώ και αρκετά χρόνια.

Όπως σκουριασμένο πέστροφα και κοκκινόψαρο, το σνακ βρίσκονται στο ποτάμι καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους αλλά βρίσκονται σε μεγαλύτερους αριθμούς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και του χειμώνα. Αυτά τα ψάρια θα βρίσκονται συνήθως κοντά σε μια δομή ακτής, είτε πρόκειται για δεξαμενές σκαφών είτε για άκρα δέντρων.

Δεδομένου ότι το snook συνήθως πρέπει να είναι ομοαξονικό από το βαρύ κάλυμμα, οι ψαράδες μύγα εξυπηρετούνται καλύτερα από το λάθος στην υψηλή πλευρά όταν πρόκειται για την επιλογή ράβδων. Οι συμβατικοί ψαράδες πρέπει να χρησιμοποιούν μεσαία βαρύ ράβδο στο ελαφρύτερο. Η καλύτερη επιλογή των ράβδων μύγας είναι συνήθως κάτι στο εύρος 9 έως 10 βάρους.

Ένα άλλο ψάρι που απαιτεί βαρύτερη αντιμετώπιση είναι το tarpon. Αν και το South Padre στα νότια και το Port Mansfield στα βόρεια περάσματα του Περσικού Κόλπου και τα σχολεία του υπερμεγέθους tarpon, καμία από αυτές τις τοποθεσίες δεν έχει αναπτυχθεί ως συνεπής σε μια ετήσια αλιεία tarpon ως Arroyo City. Υπάρχουν διαθέσιμες tarpon στο ποτάμι 12 μήνες το χρόνο. Και πάλι, μερικά από τα καλύτερα αλιεύματα πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Όλα τα ψάρια που κατοικούν στο Arroyo θα πάρουν εύκολα μια ποικιλία από baitfish και γαρίδες που μιμούνται τα θέλγητρα και τα μοτίβα πετούν. Οι συμβατικοί ψαράδες πρέπει να χρησιμοποιούν ενυδρεία 1/8 έως 1/4 ουγκιάς. Για τους μύγες, οι μύγες που είναι δεμένες με μέγεθος 2 έως 4 άγκιστρα είναι οι πιο ευπροσάρμοστες. Και, αν και τα poppers μπορούν να παράγουν κατά περιόδους, το μεγαλύτερο μέρος αυτής της αλιείας θα είναι υπόγεια, όπου μια ενδιάμεση γραμμή είναι μια καλύτερη επιλογή από ένα floater. Κατά τη διάρκεια περιόδων ακραίου κρυώματος, μια πιο γρήγορη γραμμή βύθισης είναι ακόμα καλύτερη επιλογή.

Να πάρει εκεί

Η μετάβαση στην πόλη Arroyo μπορεί να είναι μια πρόκληση, αλλά όχι περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο απομονωμένο σημείο αλιείας.

Το απλούστερο μέσο για να φτάσετε στο Arroyo City είναι να φτάσετε στο Harlingen, Τέξας μέσω αεροπλάνου ή οχήματος, στη συνέχεια να FM 2925 ανατολικά περίπου 10 μίλια.

Οι επιλογές καταλύματος είναι περιορισμένες. Ωστόσο, οι Gruene Outfitters (888-477-3474) εκμεταλλεύονται ένα καταφύγιο αλιείας με πλήρεις υπηρεσίες. Οι ψαράδες έχουν επίσης τη δυνατότητα να ενοικιάσουν μια από τις πολλές καμπίνες που διατίθενται μέσω ιδιωτών κατόχων και να προσλάβουν έναν οδηγό όπως ο Captain Richard Weldon (956.245.0147). Εκείνοι που επιθυμούν να κατασκηνώσουν, είτε σκηνή είτε RV, θα πρέπει να έρθουν σε επαφή με το Adolph-Thomae County Park (956) 748-2044, το οποίο προσφέρει μια ράμπα με σκάφος, φωτιζόμενες προβλήτες, σκηνικά και συνδέσεις RV.