Η Προέλευση των Χιούστον Texans

Ταπεινή αρχή για τους Χιούστον Τέξανς

Οι ταπεινές αρχές του Houston Texans

Οι Χιούστον Texans γεννήθηκαν από αποτυχία. την αποτυχία του Χιούστον Οίλερ να πετύχει στο Χιούστον και την αποτυχία του Money People να βρει λύση στο στάδιο του Λος Άντζελες. Εισαγάγετε τον επιχειρηματία mogul του Χιούστον Bob McNair, ο οποίος ανέλαβε αρκετές εκατοντάδες εκατομμυρίων δολαρίων για να πείσει τον NFL, με ψηφοφορία 29-0 τον Οκτώβριο του 1999, να απονείμει στο Χιούστον το 32ο franchise του πρωταθλήματος.

Δυστυχώς, για τους φιλάθλους του Χιούστον, οι Τέξες, μέχρι στιγμής, έχουν αποδειχθεί σε μεγάλο βαθμό ότι αποτυγχάνουν. Η ομάδα είχε μόνο ένα νικηφόρο ρεκόρ στην ιστορία της, και δεν έχει πλησιάσει ακόμα και να ρίξει τα πλέι-οφ. Ωστόσο, οι Χιούστον συνεχίζουν να παίζουν το Reliant Stadium εβδομάδα μετά από την εβδομάδα για να παρακολουθήσουν το δεύτερο παιχνίδι NFL franchise δοκιμάζοντας το παιχνίδι μετά από ένα παιχνίδι, κάθε χρόνο, να ανεβαίνουν από τις στάχτες της αποτυχίας και να ανεβαίνουν στα ύψη της επιτυχίας.

Ονομα ομάδας

Το όνομα της ομάδας ανακοινώθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου του 2000, πριν από χιλιάδες συμμετέχοντες σε εξωτερικό αγώνα στο κέντρο του Χιούστον. Η ανακοίνωση του ονόματος της ομάδας ακολούθησε αργότερα εκείνη την ημέρα ο Bob McNair, ο οποίος έριξε το πρώτο γήπεδο - το οποίο έγινε ένα ποδόσφαιρο - στον ιδιοκτήτη του Houston Astros, Drayton McLane, πριν από ένα παιχνίδι Astros στο τότε όνομα Enron Field.

Ομαδικές Στολές, Πρώτη GM, Πρώτος Προπονητής

Οι στολές της ομάδας αποκαλύφθηκαν στις 25 Σεπτεμβρίου 2001 και αυτή τη φορά οι μαζορέτες της ομάδας έκαναν και το δημόσιο ντεμπούτο τους.

Ο πρώτος γενικός διευθυντής της ομάδας ήταν ο αξιοσέβαστος Charley Casserly, ο οποίος πριν από την ένταξή του στους Texans συνεργάστηκε με τον Joe Gibbs για να βοηθήσει την Ουάσιγκτον Redskins να γίνει μια δύναμη στη δεκαετία του 1980 και του '90. Ο πρώτος προπονητής ήταν ο Dom Capers ο οποίος ήταν και ο πρώτος προπονητής της Carolina Panthers και ο οποίος κατά τη δεύτερη χρονιά του ως επικεφαλής προπονητής οδήγησε την ομάδα στο παιχνίδι τίτλου NFC όπου έχασε από τους Green Bay Packers.

Πρώτο σχέδιο επιλογής του Houston Texans

Η πρώτη επιλογή του ερασιτεχνικού σχεδίου της ομάδας ήταν ο David Carr, ένας στρατηγός από το Fresno State. Και στις 8 Σεπτεμβρίου 2002, πριν από ένα τεράστιο, πανεθνικό κοινό που είδε το ESPN, οδήγησε τους Texans σε μία από τις μεγάλες νίκες στην ιστορία του ποδοσφαίρου, καθώς οι Texans νίκησαν τον Dallas Cowboys 19-10 στο πρώτο κανονικό παιχνίδι της σεζόν.

Δυστυχώς για την ομάδα, τα πράγματα ήταν όλα κάτω από το σημείο αυτό. Οι Capers και Casserly πέρασαν μετά την τέταρτη σεζόν της ομάδας, μια καταστροφική εποχή που είδε τους Texans να πάνε 2-14 το χρόνο μετά την ολοκλήρωση του 7-9.

Αλλά λόγω του ρεκόρ τους, οι Texans είχαν για άλλη μια φορά την πρώτη επιλογή στο σχέδιο. Αντί να γράψει τον ντόπιο ήρωα Vince Young από το Πανεπιστήμιο του Τέξας ή να συντάξει τον νικητή του Hezman Trophy Reggie Bush, η ομάδα επέλεξε τον σχεδόν άγνωστο αμυντικό τεχνίτη Mario William.