Συμβουλές για την επίσκεψη στην ακτή του Τέξας κατά τη διάρκεια της εποχής του τυφώνα

Τι να προσέξετε εάν είστε δεσμευμένοι για το Galveston, South Padre Island

Το Τέξας, όπως και άλλες χώρες του Κόλπου του Κόλπου, είναι ευάλωτο σε τυφώνες και τροπικές καταιγίδες κατά τη διάρκεια της εποχής των τυφώνων, από τις 1 Ιουνίου έως τις 30 Νοεμβρίου κάθε χρόνο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να απορρίψετε από το χέρι ένα ταξίδι στην ακτή του κόλπου του Τέξας κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών, οι οποίες περιλαμβάνουν την καλοκαιρινή περίοδο και τις πρώτες ημέρες παραλίας. Στην πραγματικότητα, ορισμένες από τις καλύτερες δραστηριότητες και γεγονότα διακοπών του Τέξας συμβαίνουν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ιστορικά μιλώντας, το Τέξας είναι λιγότερο πιθανό να πάρει μια καταιγίδα από ό, τι γείτονές του Κόλπου του Κόλπου, όπως η Φλόριντα. Αλλά αν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στην ακτή του Κόλπου του Τέξας κατά τη διάρκεια της εποχής τυφώνα, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε.

Περιφέρειες του Τέξας

Καταρχήν, να γνωρίζετε ότι το Τέξας είναι μια τεράστια κατάσταση. Στην πραγματικότητα, αρκετές περιοχές του Τέξας είναι πρακτικά κράτη εντός του κράτους. Από αυτές, η περιοχή της ακτής του Κόλπου είναι πραγματικά η μόνη περιοχή που πλήττεται σοβαρά από τυφώνες και τροπικές καταιγίδες. Έτσι, εάν σκοπεύετε να επισκεφθείτε μια άλλη περιοχή, όπως, για παράδειγμα, το Hill Country ή το Piney Woods, πιθανότατα δεν θα χρειαστεί να αλλάξετε τα σχέδιά σας. Απλά προσέξτε τα ρολόγια και τις προειδοποιήσεις κοντά στην ώρα που σκοπεύετε να επισκεφθείτε. Αν είναι τυφώνας τέρας, θα μπορούσε να βροχή στην παρέλαση σας σε άλλα μέρη του Τέξας, ακόμη και αν υποβαθμιστεί σε μια τροπική καταιγίδα.

Διακοπές στην ακτή του Κόλπου

Αν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στην ακτή του Περσικού Κόλπου του Τέξας, τα έξυπνα χρήματα είναι για τη λήψη μερικών προφυλάξεων.

Καθώς το ταξίδι σας πλησιάζει, παρακολουθήστε τον ιστότοπο του Εθνικού Κέντρου Τυφλών. Θα σας ενημερώσει εάν υπάρχει καταιγίδα στον κόλπο του Μεξικού ή οπουδήποτε στη λεκάνη του Ατλαντικού. Αν η καταιγίδα είναι πολύ μακριά στον Ατλαντικό Ωκεανό καθώς ξεκινάει το ταξίδι σας, μπορείτε πιθανώς να περάσετε τις διακοπές σας στο Τέξας, χωρίς να παρατηρήσετε τόσο μια σταγόνα βροχής εκτός από τις κανονικές καταιγίδες.

Αν μια τροπική καταιγίδα ή τυφώνας είναι ήδη στον Κόλπο του Μεξικού, λάβετε υπόψη την προβολή της καταιγίδας. Μια καταιγίδα που προβλέπεται να χτυπήσει τη βόρεια ή ανατολική ακτή του Κόλπου, όπως η Panhandle της Φλόριντα ή η Δυτική Ακτή, σπάνια απειλεί το Τέξας ή ακόμα και επηρεάζει τον καιρό της.

Από την άλλη πλευρά, αν μια καταιγίδα προβλέπεται να χτυπήσει το Τέξας ή τη βόρεια ακτή του Μεξικού, θα πρέπει να θεωρήσετε ότι μια απειλή. Αν βρισκόμαστε σε ένα μονοπάτι προς το νότιο Τέξας ή το βόρειο Μεξικό, ένα ταξίδι στην ακτή του Τέξας είναι πιθανόν ασφαλές. Ομοίως, εάν κατευθύνεται προς την ακτή του Τέξας ή της Λουιζιάνα, ένα ταξίδι στο Corpus Christi ή στο νησί South Padre θα ήταν πιθανότατα ανεπηρέαστο. Αλλά σε όλες τις περιπτώσεις, θα πρέπει να παρακολουθείτε τις καιρικές εκθέσεις προτού φύγετε για το ταξίδι σας, καθώς οι καταιγίδες μπορούν να αλλάξουν κατεύθυνση και να ενισχυθούν γρήγορα και χωρίς μεγάλη προειδοποίηση.

Εναλλακτικές λύσεις

Εάν μια καταιγίδα προβλέπεται να συμπέσει με την ώρα του ταξιδιού σας και να χτυπήσει τον προορισμό σας, μπορείτε είτε να αναβάλλετε το ταξίδι σας είτε να αλλάξετε τα σχέδιά σας σε άλλη περιοχή της ακτής του κόλπου του Τέξας. Ως έσχατη λύση, αντί να εγκαταλείψετε συνολικά ένα ταξίδι στο Τέξας, δοκιμάστε να κάνετε ένα εναλλακτικό σχέδιο για να επισκεφθείτε τη Χώρα Χιλ, το Δυτικό Τέξας, το Piney Woods ή οποιαδήποτε άλλη ενδοχώρα του Τέξας. Μετά από όλα, υπάρχουν πολλά που μπορείτε να δείτε στην Πολιτεία Lone Star, και το μεγαλύτερο μέρος της δεν υποφέρει ποτέ από την πλήρη δύναμη ενός τυφώνα.