Σχεδιάζοντας ένα ταξίδι στο Τέξας ανά περιφέρειες

Κοιτάζοντας τα αξιοθέατα από τις περιφέρειες κάνει τον προγραμματισμό πιο εύκολο

Το Τέξας είναι ένα μεγάλο κράτος. Στην πραγματικότητα, γεωγραφικά, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κράτος της Ένωσης. Ο προγραμματισμός διακοπών σε μια τεράστια έκταση γης μπορεί να είναι συντριπτική. Προκειμένου να διευκολυνθεί ο προγραμματισμός ενός τέτοιου ταξιδιού - και οι επακόλουθες διακοπές πιο αποτελεσματικές και ευχάριστες - προσπαθήστε να σκεφτείτε το Τέξας σε μια συλλογή από μικρές περιοχές και όχι από ένα μεγάλο κράτος.

Πρακτικά κάθε βιβλίο, περιοδικό και ταξιδιωτικός οδηγός θα χωρίσει το κράτος σε διάφορες περιοχές.

Ωστόσο, χάριν απλότητας, είναι καλύτερο να τηρήσετε τη μορφή που χρησιμοποιείται από το Υπουργείο Μεταφορών του Τέξας, εκδότες του περιοδικού Texas Highways.

1. Panhandle Plains - Το Texas Panhandle σχηματίζεται από τη σύγκλιση της Οκλαχόμα και του Νέου Μεξικού. Η ορθογώνια περιοχή μεταξύ αυτών των δύο συνόρων είναι το Panhandle. Οι πεδιάδες Panhandle εκτείνεται ανατολικά σχεδόν σε Ft. Αξίζει και νότια σε μια περιοχή λίγο κάτω από το I-20. Το Amarillo και το Lubbock είναι οι δύο πιο αναγνωρισμένες πόλεις αυτής της περιοχής.

2. Big Bend Country - Επίσης γνωστό ως Δυτικό Τέξας. Το Ελ Πάσο είναι η πιο αναγνωρισμένη πόλη στη δυτική αυτή περιοχή του κράτους. Ωστόσο, οι περισσότεροι επισκέπτες που αναζητούν διακοπές σε αυτήν την περιοχή το κάνουν στο Big Bend National Park. Ο ποταμός Rio Grande και τα βουνά Davis είναι επίσης δημοφιλή αξιοθέατα.

3. Hill Country - Πιθανόν να μιλήσει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη περιοχή του Τέξας, η Χίλτον Χώρα περικλείει την περιοχή δυτικά του I-35 στην περιοχή Big Bend.

Το Ώστιν είναι το αστικό κέντρο αυτής της περιοχής και αντλεί ένα εκλεκτικό μείγμα επισκεπτών. Ωστόσο, μικρότερα bergs, όπως Fredericksburg, Wimberley, και Kerrville γοητεία αφθονία των τουριστών επίσης. Επιπλέον, πολλές λίμνες και ποτάμια της περιοχής, το Lost Maples State Park, το LBJ State Historic Park και το Enchanted Rock είναι δημοφιλή αξιοθέατα.

4. Prairies και Λίμνες - Η περιοχή που περιβάλλεται από τα Σχέδια Panhandle και Hill Hill στα δυτικά και το Piney Woods στα ανατολικά είναι γνωστή ως Preiries και Lakes. Ντάλλας και Ft. Αξίζει να είναι τα σημαντικότερα πληθυσμιακά κέντρα, αλλά αυτή η περιοχή περιλαμβάνει επίσης κολέγια πόλεις όπως Waco και College Station. Όπως υποδηλώνει το όνομα, οι πολλές λίμνες και ταμιευτήρες της περιοχής αυτής αποτελούν κορυφαία κλήρωση για τους ψαράδες, τους σκιέρ θαλάσσης και τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ.

5. Piney Woods - Μερικές φορές αναφέρεται ως Deep East Texas, τα Piney Woods αποτελούνται από τις ανατολικές ακτές του κράτους, πολλές από τις οποίες καλύπτονται από πανύψηλα πεύκα - εξ ου και το όνομα. Πολλές από τις ιστορικές πετρελαϊκές πόλεις του κράτους όπως Kilgore, Marshall και Longview βρίσκονται εδώ. Η πλούσια ιστορία της περιοχής αντικατοπτρίζεται επίσης στην πόλη Nacogdoches, η οποία ιδρύθηκε αρχικά ως ισπανικό φρούριο στα μέσα του 1700. Η περιοχή αυτή είναι επίσης γνωστή για τις πολυάριθμες λίμνες της, συμπεριλαμβανομένης της Caddo, της μόνης φυσικά διαμορφωμένης λίμνης στο Τέξας, και φιλοξενεί το κέντρο αλιείας γλυκών υδάτων του Τέξας στο Τέξας.

6. Ακτή του Κόλπου - Αυτή η περιοχή είναι μια μακρά, στενή λωρίδα γης που τρέχει από το πέρασμα Sabine νότια μέχρι τον ποταμό Rio Grande. Στο μεταξύ υπάρχουν ποικίλες παράκτιες κοινότητες που κυμαίνονται από το Beaumont που περιβάλλεται από έλος έως το τροπικό νησί South Padre, καθώς και από τις ιστορικές πόλεις Galveston, Port Isabel και Brownsville.

Το Corpus Christi είναι ένας άλλος δημοφιλής παράκτιος προορισμός και περιλαμβάνει το Texas State Aquarium, USS Lexington και Padre Island National Seashore.

7. Νότια πεδιάδες του Τέξας - Η περιοχή σχηματισμού χοάνης από το νότο του Σαν Αντόνιο έως τα μεξικανικά σύνορα αναφέρεται ως Νότια πεδιάδες του Τέξας. Το Σαν Αντόνιο, φυσικά, είναι η κορυφαία ισοπαλία της περιοχής με περισσότερα αξιοθέατα από ό, τι μπορεί κανείς να ελπίζει να δει σε πολυάριθμα ταξίδια. Ωστόσο, μην παραβλέπετε τις περιοχές άλλες πόλεις πλούσιες σε ιστορία όπως η αποστολή, η Goliad, η Laredo και η Kingsville. Η περιοχή φιλοξενεί επίσης το φημισμένο λιμανάκι Falcon Lake, καθώς και το Παγκόσμιο Κέντρο Πουλιών.

Όπως μπορείτε να δείτε, κάθε μία από αυτές τις περιοχές είναι πρακτικά διακοπές μέσα τους. Ενώ είναι δυνατόν να επισκεφθείτε περισσότερες από μία - ίσως ακόμη και όλες - από αυτές τις περιοχές σε μία διακοπή, μελετώντας τα αξιοθέατα που περιλαμβάνονται σε κάθε ένα από αυτά θα κάνει τον προγραμματισμό του ταξιδιού σας πολύ πιο εύκολο.