Πώς να γιορτάσει την Ημέρα του Πατέρα στη Γερμανία

Μια μέρα για τους άνδρες στη Γερμανία να οδηγούν ποδήλατα, να πίνουν μπύρες και να ενεργούν σαν αγόρια.

Ως Αμερικανός ζευγάρι χωρίς παιδιά στη Γερμανία, ο σύζυγός μου και εγώ δεν παρατηρήσαμε καμία διαφορά ως προς το πώς γιορτάζεται η Ημέρα του Πατέρα μέχρι πριν από λίγα χρόνια. Περιστασιακά βλέπετε μια ομάδα άγριων ανθρώπων που ταξιδεύουν με ποδήλατο μπύρας ή είναι φευγαλέα σε μπαρ του Βερολίνου , αλλά εγώ απλά πίστευα ότι ήταν το συνηθισμένο πάρτι ελάφι που έτρεξε μέσα στην πόλη. Μόλις ακούσαμε κάποιον να αναφέρει το Männertag ( "Ημέρα των Ανθρώπων"), συνδέσαμε αυτά τα τρελά γεγονότα με διακοπές.

Η μέρα του πατέρα στη Γερμανία είναι η ευκαιρία για τους άντρες να δρουν σαν αγόρια, για μπύρα για να πιουν από το Maß (λίτρο) και για την ευθύνη να κάνουν διακοπές.

Πότε είναι η Ημέρα του Πατέρα στη Γερμανία;

Το Vatertag της Γερμανίας (γνωστό και ως Männertag ή Herrentag ) συμπίπτει με την Ημέρα της Ανάληψης ( Christi Himmelfahrt ) και πραγματοποιείται την Πέμπτη τον Μάιο. Είναι μια εθνική εορτή σε όλη τη χώρα και η επόμενη Παρασκευή είναι συνήθως μια μέρα ελεύθερη, κάνοντας μια μέρα μέρα έξω και τρεις ημέρες για να ανακάμψει, αλλιώς γνωστή ως ένα τετραήμερο Σαββατοκύριακο.

Προέλευση της Ημέρας του Πατέρα της Γερμανίας

Οι διακοπές έχουν ευγενείς αρχές στον Μεσαίωνα ως θρησκευτική τελετή που τιμήζει τον Gott, den Vater (Θεός, ο πατέρας). Προς τη δεκαετία του 1700 η μέρα μετατράπηκε σε Vatertag , μια οικογενειακή μέρα που τιμούσε τους πατέρες. Τελικά, έπεσε από τη δημοτικότητα, αλλά βρήκε μια επιστροφή τον 19ο αιώνα ως Männertag , μια «ημέρα αγόρι έξω» ή από τον πιο ήπιο ευφημισμό των «κυρίων συμβαλλόμενων μερών».

Πώς να γιορτάσετε το Männertag στη Γερμανία

Ενώ οι εορτασμοί είναι αυστηρά μόνο για τους άνδρες, είναι ανοιχτοί σε οποιοδήποτε αρσενικό με Männlichkeitswahn (machismo) και επιθυμία να απολαύσουν την πλευρά του σπηλαίου.

Δημοτικές δραστηριότητες

Ασφάλεια στο Männertag

Όποια και αν είναι η μέρα, το αλκοόλ είναι πιθανό να εμπλέκεται. Η φήμη του Männertag ως Sauftag («ημέρα πόσιμου») την έχει καταστήσει αντιδημοφιλής μεταξύ ορισμένων τμημάτων του κοινού και - κατανοητά - με την αστυνομία Polizei .

Σύμφωνα με το UDV (ινστιτούτο έρευνας γερμανικών ασφαλιστών) υπάρχουν τρεις φορές περισσότερα ατυχήματα που σχετίζονται με το οινόπνευμα στο Männertag. Ο Bild έχει μάλιστα αποκαλύψει την Ημέρα της Ανάληψης, "Ημέρα Ατυχημάτων".

Ορισμένες πόλεις προσπάθησαν να περιορίσουν το χάος επιβάλλοντας δημόσιες απαγορεύσεις κατανάλωσης αλκοόλ, αλλά αυτά τα μέτρα έχουν καταστραφεί από τα δικαστήρια. Στο Ρόστοκ, η αστυνομία πήρε πειραματική προσπάθεια να ανταλλάξει αλκοολούχα ποτά με μη αλκοολούχα ποτά με περιορισμένη επιτυχία.

Φαίνεται ότι υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να επιβραδυνθεί η συμπεριφορά επίσημα, οπότε οπουδήποτε κι αν πάει η μέρα, είναι δική σας ευθύνη. Τηρείτε όλους τους νόμους και τους κανονισμούς και σέβεστε τις αρχές. Το Männertag είναι μόνο μία μέρα το χρόνο. δεν θέλετε να πληρώσετε για το άλλο 364.

Για όσους θέλουν να αποχωρήσουν από τις εορταστικές εκδηλώσεις, μια μέρα μακριά είναι ο Μάιος εξακολουθεί να προσφέρει την ευκαιρία να απολαύσετε όμορφο καιρό (αντίχειρες πιέζονται).