Η καλύτερη μπύρα στον κόσμο: Μόνο στο Βερμόντ

Heady Topper : Αν έχετε ακούσει για αυτό, είστε πιθανώς είτε γνώστης μπύρας είτε κάτοικος του Βερμόντ. Αυτό το διπλό IPA που παράγεται από το ζυθοποιείο μικρών βιοτεχνών Ο αλχημιστής στο Waterbury του Βερμόντ έχει περισσότερη δουλειά από μια μέλισσα και από τότε που έχει βαφτιστεί η καλύτερη μπύρα στον κόσμο , το χρυσό-πορτοκαλί υγρό με ένα αφρώδες κεφάλι είναι σαγηνευτικό νέκταρ για τους σοβαρούς πότες μπύρας. Μετά τη δειγματοληψία του Heady Topper για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2013, μπορώ να σας επιβεβαιώσω: Αξίζει να επισκεφτείτε το Βερμόντ μόνο για να δοκιμάσετε αυτό το βραστό, το οποίο έλαβε τέλειες βαθμολογίες "100" τόσο από το RateBeer όσο και από το Beer Advocate.

Η συνάντησή μου με το Heady Topper συνέβη στο εστιατόριο Hen of the Wood στο Waterbury, το οποίο απέχει μόλις μισό μίλι από το The Alchemist. Αγωνιζόμουν για τις επιλογές μενού όταν έβλεπα την μπύρα στη λίστα ποτών. Είχα ακούσει ότι το Βερμόντ ήταν το σπίτι της καλύτερης μπύρας στον κόσμο, οπότε αμέσως αναγνώρισα ότι ήταν μια ευκαιρία που έπρεπε να αδράξω. Και μόλις είχα παραγγείλει ένα ποτήρι Heady Topper με το σχέδιο, ήταν εύκολο να επιλέξετε ένα ζευγάρι τροφίμων: τα τηγανητά στρείδια.

Οι φίλοι του Facebook και οι οπαδοί του Twitter είχαν δύο αντιδράσεις όταν μοιράστηκα μια φωτογραφία της σπάνιας παρασκευής: Χρειάστηκα έναν βοηθό; και τι νόμιζα; Απάντησα: "Είμαι χαλασμένος για άλλες μπύρες τώρα, έτσι νομίζω ότι πρέπει να μετακομίσω στο Βερμόντ."

Κανονικά, βρίσκω πικρή IPA. Το Heady Topper ήταν τόσο λείο και πόσιμο, όμως: επικίνδυνο για μια μπύρα 8%! Αυτό είναι περισσότερο από το διπλάσιο του αλκοολικού περιεχομένου του συνηθισμένου μου δηλητηρίου: Amstel Light. Με την υπέροχη γεύση και την πολυπλοκότητα των εσπεριδοειδών, η οποία απαιτεί χαλαρή απογευματινή γεύση, ένα ενιαίο Heady Topper κράτησε όλη τη διαδρομή μέσα από το επιδόρπιο.

Ο αλχημιστής παρασκευάζει μόνο αυτή τη μπίρα. Γιατί μπερδεύει με την τελειότητα; Δυστυχώς, από το καλοκαίρι του 2014, έκλεισαν την αίθουσα γευσιγνωσίας και το κατάστημά τους στο 35 Crossroad στο Waterbury του Βερμόντ.

Παρόλο που ο The Alchemist αύξησε δραματικά την παραγωγή του Heady Topper σε 180 βαρέλια την εβδομάδα από τα 30 την εβδομάδα που παρήγαγαν όταν άνοιξαν το Alchemist Cannery το 2011, υπάρχει ακόμα μόνο αρκετό από αυτό το βραβείο παγκόσμιας κλάσης για την παροχή διψασμένων Vermonters: You δεν θα το βρει έξω από τις κρατικές γραμμές.

Αν ελπίζετε να δοκιμάσετε ένα ποτήρι ή να πάρετε τα κουτάκια στο σπίτι, ο οδηγός του "Where to Buy" θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε το Heady Topper στην κοιλάδα Mad River του Βερμόντ και τις μεγαλύτερες περιοχές Burlington και Stowe.

Να είστε προειδοποιημένοι, όμως: Μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε Heady Topper, ακόμη και στη μεγαλύτερη πόλη του Βερμόντ. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στο ξενοδοχείο Vermont στο Burlington, σκέφτηκα ότι σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το πλησιέστερο Vermont Liquor Outlet θα ήταν το μόνο που ήταν απαραίτητο. Όταν ζήτησα τον Heady Topper στο Burlington Bay Market & Cafe, ο υπάλληλος γέλασε λίγο και εξήγησε ότι τυπικά ξεπούλησε μέσα σε μια ημέρα μετά την παράδοση και δεν θα είχε την μπύρα σε απόθεμα μέχρι την Πέμπτη ... μία ημέρα μετά την αναχώρησή μου . Αυτός γενναιόδωρα πρότεινε να έχω καλύτερη τύχη στο ποτό του Burlington Pearl Street, έτσι οι επιμελείς μου σύντροφοι ταξίδεψαν μαζί μου σε απόσταση 15 λεπτών με τα πόδια από την οδό Pearl 240. Ήμουν πολύ χαρούμενος (ναι, η μπύρα είναι τόσο καλό) για να βλέπεις έναν ανίδερο άντρα στη γραμμή που κρατάει τα διακριτικά, 16-ουγκιά, ασημένια δοχεία ... και ελπίζω ότι δεν ήταν το τελευταίο τεσσάρων πακέτων στο κατάστημα γιατί ήταν πάρα πολύ εύθραυστη για μένα να παλέψω στο έδαφος!

Βρήκαμε μερικές περιπτώσεις του Heady Topper που είναι ακόμα διαθέσιμες στο ψυγείο: Ένα τεσσάρων πακέτων με έβαλε πίσω $ 14.10 μετά από φόρους και κατάθεση. Γνωρίζω τώρα πόσο τυχερός το βρήκε.

Όταν ονομάζαμε Pearl Street Beverage ένα Σάββατο τον Αύγουστο του 2013 για να επιβεβαιώσουμε την τιμή, ένας υπάλληλος καταστήματος απάντησε στο τηλέφωνο με: "Γεια σας, Pearl Street Beverage. Είμαστε εκτός Heady Topper." Σε μια Τετάρτη τον Μάιο του 2015, όταν κάλεσα και πάλι για ενημέρωση των τιμών, έμαθα ότι το Heady Topper είναι ελαφρώς πιο προσιτό σε 13,49 δολάρια ένα τεσσάρων φύλλων, αλλά το απόθεμα της Pearl Street - που παραδόθηκε μόλις την προηγούμενη μέρα - .

Δεν υπήρχε τρόπος να πάω σπίτι χωρίς αυτό το αναμνησμένο σουβενίρ. Όταν είχα πει την είδηση ​​του συζύγου μου, «έπιζα την καλύτερη μπύρα στον κόσμο», είχε απαντήσει με μία μόνο λέξη: «Ζωτικός».

Αλλά η Heady Topper θα γευτεί τόσο καλά από ένα κουτί όπως και στο σχέδιο; Μια γουλιά ήταν το μόνο που χρειάζεται για να αποδείξω. Ο αλχημιστής έχει επίσης τελειοποιήσει την υπερσύγχρονη διαδικασία κονσερβοποίησης, η οποία προστατεύει το χρυσό υγρό από το οξυγόνο και το υπεριώδες φως.

«Πιείτε από το κουτί», λέει με τολμηρές οδηγίες, αλλά όταν ο Bruce κάλεσε τους φίλους που αγαπούν τη μπύρα να απολαύσουν την πρώτη τους γεύση, βρήκαν ότι τους άρεσε λίγο καλύτερα όταν χύνεται με ένα κρεμώδες κεφάλι.

Ο γαμπρός μου είπε αμέσως: "Μπορείς να μυρίσεις το λυκίσκο" και ο παλαιότερος φίλος του συζύγου μου Άλεξ είπε: "Είναι πολύπλοκο. Κάθε φορά που το δοκιμάζω, υπάρχει κάτι διαφορετικό." Είχαν πάρει ότι Heady Topper είναι φορτωμένο με ένα μυστικό μείγμα από έξι λυκίσκο - κάθε λουλούδι που δίνουν μια ξεχωριστή γεύση. "Είναι η πιό ελκυστική μπύρα που είχα ποτέ", δήλωσε ο Μπρους, ο οποίος σημείωσε το φρουτώδες άρωμα και το λουλουδάτο καρύκευμα της Heady Topper και επανέλαβε την αρχική μου εντύπωση: "Δεν μπορείτε να πείτε ότι είναι μπύρα 8%".

Σε αντίθεση με άλλους ισχυρούς IPA, όπως το Sierra Nevada Torpedo Extra IPA, το Heady Topper "δεν έχει πικρία που μένει μαζί σου", είπε ο Bruce.

"Η πρώτη γουλιά, μπορείτε να νιώσετε το αλκοόλ στο πίσω μέρος του λαιμού σας, μετά από αυτό εξομαλύνει και είναι πραγματικά καλό", ανέφερε ο Bob.

Ο Alex το κράτησε απλά: «Είμαι χαρούμενος.

Έτσι, αν αγαπάτε τη μπύρα, προγραμματίζετε να επισκεφθείτε το Βερμόντ. Αλλά καλύτερα να μείνετε για μερικές ημέρες και να προετοιμαστείτε για ένα κυνήγι θησαυρού. Τηλεφώνησα στο The Alchemist γράφοντας αυτό και εγώ, και πουλήθηκαν από τη δική τους ετικέτα! (Από το 2014, το κατάστημα λιανικής πώλησης στο ζυθοποιείο έκλεισε.)

Το Βερμόντ μπορεί να παραμείνει το μοναδικό σημείο στη γη όπου μπορεί να αποκτηθεί τέλεια μπύρα για μεγάλο χρονικό διάστημα.