Τι πρέπει να γνωρίζετε για το Travel and Zika

Νευρικός για τη σύναψη της Zika στο ταξίδι σας; Συζητήστε με ταξιδιωτικό πράκτορα.

Ο ιός Zika έχει πολλούς ανθρώπους που ανησυχούν για το ταξίδι σε τροπικούς προορισμούς αλλά, ως συνήθως, η κάλυψη των μέσων ενημέρωσης έχει στρέψει τη γενική νευρικότητα σε μια φρενίτιδα. Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες, που κάνουν κράτηση διακοπών κάθε μέρα, έχουν μια διαφορετική ιστορία για να μιλήσουν για την επίδραση του Zika στους ανθρώπους και τις διακοπές τους.

Μια έρευνα από τους Travel Leaders, μια κοινοπραξία ταξιδιωτικών πρακτόρων, διαπίστωσε ότι η Ζίκα είχε ελάχιστη επίδραση στα σχέδια.

Όταν ερωτήθηκαν: "Πόσοι πελάτες ακυρώνουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια εξαιτίας του ιού Zika," το 74,1% των ταξιδιωτικών πρακτόρων του Travel Leaders ανέφεραν "κανένα" για τους πελάτες τους στις ηλικίες των 20 και 30 ετών. Το 89,8% δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ακυρώσεις για πελάτες στην ηλικία των 40 και 50 ετών. και το 93% δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ακυρώσεις για πελάτες ηλικίας 60 ετών και άνω.

Χρησιμοποιώντας έναν ταξιδιωτικό πράκτορα είναι ένας τρόπος να διασφαλίσετε ότι λαμβάνετε τεκμηριωμένη απόφαση σχετικά με τα σχέδια διακοπών σας.

Τι λένε οι τουριστικοί πράκτορες;

«Κατανόητας τη σοβαρότητα του ιού Zika, οι πράκτορές μας παρέχουν λεπτομερείς πληροφορίες στους πελάτες τους κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών - ιδιαίτερα σε όσους είναι έγκυες ή μπορεί να προσπαθούν να ξεκινήσουν μια οικογένεια - ώστε να μπορούν να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις για τα ταξιδιωτικά τους σχέδια. Η δουλειά μας είναι να υποστηρίζουμε τους πελάτες μας και η ασφάλεια των πελατών μας είναι πάντα η πρώτη μας προτεραιότητα ", δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Travel Leaders Ninan Chacko. "Ακόμα και μας εκπλήσσει λίγο το πόσο περιορισμένος ήταν ο αντίκτυπος του ιού Zika στη συντριπτική πλειοψηφία των ταξιδιωτικών σχεδίων των πελατών μας. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε σαφώς ότι «δεν βρήκε καμία δικαιολογία για τη δημόσια υγεία για περιορισμούς στο ταξίδι ή το εμπόριο για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού Zika» και, με τα γεγονότα, οι περισσότεροι ταξιδιώτες επιλέγουν να ταξιδεύουν, αποφεύγοντας τα τσιμπήματα κουνουπιών. "

Ακόμα, η Ζίκα δεν είχε μηδενική επίδραση. Ορισμένοι ταξιδιωτικοί πράκτορες έχουν αναφέρει ότι οι πελάτες τους δεν είναι σίγουροι για το τι πρέπει να κάνουν σχετικά με τα σχέδιά τους.

Ο Jolie Goldring, σύμβουλος ταξιδιών πολυτελείας με εμπειρία στη Νέα Υόρκη, δήλωσε στο TravelPulse.com ότι ορισμένοι πελάτες είναι νευρικοί.

"Είχα μερικούς ανθρώπους να πηγαίνουν στα λεγόμενα ασφαλή νησιά και αμφισβήτησαν αν υπήρχε η Ζίκα", είπε.

"Είναι πιθανόν να χάσουν τα σκληρά κερδισμένα χρήματά τους αν δεν πάνε. Ωστόσο, θέλουν να απολαύσουν τον εαυτό τους χωρίς να ανησυχούν ή να τονίσουν. "

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες παραμένουν ενήμεροι για το θέμα και δίνουν προσοχή στις περιοχές που επηρεάζονται από τη μετάδοση του ιού. Είναι επίσης σε επαφή με τους επιτόπιους χειριστές σε προορισμούς που θα μπορούσαν να επηρεαστούν από την εξάπλωσή τους. Είτε προσπαθείτε να αποφύγετε προορισμούς που επηρεάζονται από το Zika είτε θέλετε να μάθετε πώς να προστατεύσετε το ταξίδι σας σε περίπτωση που ο προορισμός που έχετε κλείσει βρίσκεται ξαφνικά στη λίστα των προορισμών που έχουν πληγεί, ένας ταξιδιωτικός πράκτορας πρόκειται να είναι ένας από τους καλύτερους πόρους.

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να αγοράσετε τη σωστή ασφάλιση που θα καλύπτει τα ταξίδια σε περιοχές που επηρεάζονται ή θα μπορούσαν να επηρεαστούν από τη Zika. Όσοι έχουν πολιτικές ακύρωσης για οποιεσδήποτε αιτίες που αγοράστηκαν πριν από την έξαρση πιθανότατα καλύπτονται από τα σχέδιά τους.

Πολλές μεγάλες αεροπορικές εταιρείες και γραμμές κρουαζιέρας παρέχουν επιστροφές για όσους νευρικοί ταξιδεύουν στις ζώνες Zika. Η JetBlue παρέχει επιστροφές σε όλους τους πελάτες της. Οι Ηνωμένες και οι Αμερικανοί ήταν λιγότερο επιεικοί και μόνο επιστρέφοντας τις γυναίκες που είναι έγκυες ή θέλουν να μείνουν έγκυες και τους σύντροφοι των ταξιδιών τους.

Πολλές γραμμές κρουαζιέρας επιτρέπουν επίσης στους πελάτες να αλλάξουν τα σχέδιά τους ή να ζητήσουν πίστωση για μια μελλοντική κρουαζιέρα.

Για να μάθετε περισσότερα, δείτε τι λένε οι ειδικοί.