Χρώμα πτώσης στη λίμνη Tahoe και την περιφέρεια της Ανατολικής Σιέρα

Δείτε όμορφα χρώματα του φθινοπώρου στη βόρεια Νεβάδα και την Καλιφόρνια

Το χρώμα πέφτει στη λίμνη Tahoe και το φύλλωμα της Ανατολικής Σιέρα αρχίζοντας από τα τέλη Σεπτεμβρίου και κορυφές μέχρι τον Οκτώβριο. Ακριβώς όταν τα φύλλα αλλάζουν το χρώμα ποικίλλει κάπως από έτος σε έτος. Αν ο καιρός παραμείνει ήπιος και αργά δροσιστεί καθώς οι μεταβάσεις του φθινοπώρου στο χειμώνα, η έκθεση χρώματος πτώσης θα διαρκέσει αρκετές εβδομάδες. Εάν έχουμε μια ξαφνική κρύο snap ή ένα πρόωρο χιόνι, πτώση φύλλα μπορεί να αφήσει τα δέντρα κυριολεκτικά όλη τη νύχτα.

Χρώμα πτώσης γύρω από τη λίμνη Tahoe

Μέσα στη λίμνη Tahoe , τα αστραφτερά είναι τα κυρίαρχα δέντρα που εκτοξεύουν τα βουνά με λωρίδες χρυσού και πορτοκαλιού. Η κίνηση μέχρι το Mt. Το Rose Scenic Byway to Incline Village παρουσιάζει πολλές ευκαιρίες για προβολή οθονών χρώματος. Αν συνεχίσετε γύρω από τη λίμνη Tahoe στην πλευρά της Νεβάδα (νότια στην εθνική οδό 28), θα είστε σχεδόν σε συνεχή επαφή με τις αποχρώσεις του φθινοπώρου. Η λίμνη Spooner είναι ένα καλό μέρος για να σταματήσετε για μια εύκολη βόλτα στα δέντρα στο μονοπάτι γύρω από τη λίμνη. Περισσότεροι φιλόδοξοι πεζοπόροι μπορούν να κατευθυνθούν προς τη λίμνη Marlette από εδώ και θα αντιμετωπιστούν με πολλά μίλια ασυνήθιστα χρυσά βάθη. Έχω κάνει αυτό το ταξίδι και αξίζει τη μέτρια προσπάθεια.

Μόλις περάσει η λίμνη Spooner, το 28 μετατρέπεται σε ΗΠΑ 50 και συνεχίζει νότια. Από το Zephyr Cove έως το Stateline και το South Lake Tahoe, οι χρωματικές καταρράκτες από τις βουνοκορφές μέχρι τις όχθες της λίμνης Tahoe. Αυτή είναι μια πολυσύχναστη εθνική οδό - προσέξτε να βγαίνετε και να εισέρχεστε όταν σταματάτε να παίρνετε το σκηνικό.

Hope Valley, νότια της λίμνης Tahoe, είναι μια ιδιαίτερη απόλαυση. Έχει ένα από τα καλύτερα φεστιβάλ χρώματος aspen που έχω δει ποτέ στη Σιέρα Νεβάδα. Για να φτάσετε στην Hope Valley, πηγαίνετε δυτικά στις ΗΠΑ 50 από την Stateline και τη South Lake Tahoe. Στρίψτε αριστερά στη νότια λίμνη Tahoe Y για να μείνετε στα 50. Συνεχίστε λίγα μίλια από το αεροδρόμιο προς Myers, στη συνέχεια στρίψτε αριστερά στην Luther Pass Road (Highway 89) και ακολουθήστε την στην Hope Valley και τη διασταύρωση με την εθνική οδό 88.

Απλά κοιτάξτε γύρω από χρυσό και πορτοκαλί προς κάθε κατεύθυνση. Θα δείτε γιατί αυτός είναι ένας μαγνήτης για τους λάτρεις των φθινοπωρινών χρωμάτων και τους φωτογράφους και πιθανότατα θα τους ενώνει με τσαμπιά. Οδηγήστε αργά και προσέξτε τους καλοπροαίρετους λήπτες εικόνων και τους περιπλανώμενους πεζούς. Έχω δει τους ανθρώπους να στήνουν τρίποδες στη μέση του δρόμου.

Για να πάρετε μια εναλλακτική διαδρομή πίσω στο Ρίνο, πηγαίνετε ανατολικά στις 88 προς Woodfords και Minden / Gardnerville. Καθώς φεύγετε από την Hope Valley, ο δρόμος περνά μέσα από κάποιες ασυνήθιστα πυκνές, πολύχρωμες και φωτογενείς οσμές κοντά στο θέρετρο του Sorensen, και μετά βγαίνει από τα βουνά για να σας επιστρέψει στην έρημο. Στη διασταύρωση με το US 395 στο Minden, πηγαίνετε βόρεια για να επιστρέψετε στο Reno.

Αντί να πάτε στο Minden, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το 89 στο Woodfords και να πάτε στο Markleeville. Το κάθισμα της αλπικής συνοικίας περιβάλλεται από χρώμα πτώσης. Εάν θέλετε να μείνετε λίγο, υπάρχει καταλύματα στην πόλη και το κοντινό κάμπινγκ με μια πισίνα θερμού νερού στο Grover Hot Springs State Park. Αυτό το πάρκο είναι απασχολημένο με πτώση χρώμα κατασκηνωτές στο ύψος της σεζόν. Παλαιότερα Markleeville, συνεχίστε στις 89 στο Monitor Pass και τις επεκτατικές στάσεις των ασβεστολιθικών ελαιώνων, στη συνέχεια κάτω από την ανατολική πλαγιά της Σιέρα για να επανενταχθεί στις ΗΠΑ 395 νότια της λίμνης Topaz.

Μια εναλλακτική λύση για την εναλλακτική λύση είναι να πάρετε το Ebbetts Pass Scenic Byway (Highway 4) στην καρδιά της υψηλής Sierra για ακόμα περισσότερες στροφές χρώματος.

Χρώμα πτώσης κατά μήκος της ανατολικής Σιέρα

Εάν συνεχίσετε νότια στις ΗΠΑ 395 από την περιοχή Minden / Gardnerville, θα συναντήσετε μια ολοένα πιο πολύχρωμη χώρα. Η περιοχή γύρω από τη λίμνη Topaz είναι εντυπωσιακή αν το χτυπήσετε σωστά και τα πράγματα γίνονται ακόμα καλύτερα αφού περάσετε στην κομητεία Mono της Καλιφόρνια. Θα οδηγείτε κατά μήκος της δυτικής πλευράς της κοιλάδας του Antelope στην πόλη Walker και στη συνέχεια θα εισάγετε το φαράγγι του ποταμού Walker για μια εκτυπούμενη εκδοχή φυλλοβόλων δέντρων που έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος της ακμής του νερού.

Στα νότια μέσω του Bridgeport, του Lee Vining και της περιοχής Mammoth Lakes, θα περάσετε μερικά από τα καλύτερα χρώματα πτώσης στις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες - τη σύνοδο κορυφής Conway μεταξύ Bridgeport και Lee Vining, λίμνες της Βιρτζίνια, Lundy Canyon, Creek, Rock Canyon και Convict Lake, για να αναφέρουμε μερικά.

Εάν έχετε χρόνο και ο δρόμος δεν έχει κλείσει για το χειμώνα, η κίνηση από το Lee Vining στο Yosemite μέσω Tioga Pass μπορεί να αποδώσει θέα του αλπικού χρώματος πτώσης στην περιοχή Tuolumne Meadows του πάρκου.

Για το χρώμα πτώσης του Bishop περιοχή, ένα μέρος που θέλετε να ελέγξετε έξω σίγουρα είναι Bishop Creek Canyon. Οι ράγες των οτομών κατευθύνουν τον κολπίσκο και ανεβαίνουν στις βραχώδεις πλαγιές, δημιουργώντας μια χρυσή ορεινή οθόνη που είναι δύσκολο να νικήσει. Υπάρχουν επίσης και πολλές άλλες περιοχές στην κομητεία Inyo κοντά στο Bishop που προσφέρουν αξιόλογους προορισμούς για να απολαύσουν το χρώμα της πτώσης.